Ett kostnadsfritt FamilySearch-konto ger större tillgång till resurser på webbplatsen FamilySearch.

Innan du börjar

• Alla över 13 år kan skapa ett konto.
  • Med vårdnadshavarnas tillstånd kan barn i åldern 8–12 år skapa konton.
  • Vi rekommenderar att varje person använder en separat e-postadress eller ett mobilnummer. Om du gör det blir det enklare att återställa ett användarnamn eller återställa ett lösenord.
  • När du skapar ett konto kan det hända att användarnamnet du väljer redan används. Om så är fallet ger systemet några varianter du kan välja mellan. Eller så kan du ange ett annat användarnamn.
  • Användarnamn kommer inte längre att tillåta vissa tecken. Tecken som inte accepteras är: ^{}[\]?=:@#$^&%*; ()<>|~,'"/]+$
  • Vi rekommenderar att du använder något annat än din e-postadress som användarnamn.
  • Om du använder din e-postadress som användarnamn, vänligen inkludera även ett mobilnummer för att underlätta kontoåterställning.
  • Första gången du ser din egen antavla på webbplatsen ser du en skärmbild av Börja ditt släktträd som innehåller lätta steg som hjälper dig skriva in uppgifter om dig själv i Släktträdet.

Steg (webbplats - Facebook, Google)

Du kan skapa ett nytt FamilySearch-konto genom att logga in med din Facebook, Apple, Google eller Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga kontouppgifter. Anvisningar finns i relaterade artiklar i slutet av den här artikeln.

Steg (på webbplatsen)

1. Gå till FamilySearch.org och klicka på Skapa konto.
  2. Skriv in de obligatoriska uppgifterna och klicka på Fortsätt.
  3. Ange ett användarnamn och lösenord.
  4. Klicka på nedåtpilen och klicka på ett återställningsalternativ. Om ditt land inte finns med på platslistan måste du använda en e-postadress för återställning.
  5. Godkänn villkoren genom att markera rutan . Klicka på Skapa konto.
  6. Aktivera ditt konto. Sök efter ett meddelande i din e-postadress eller ett sms på din mobiltelefon.

Steg (mobilapp)

1. Öppna appen FamilySearch Släktträdet eller Minnen på din mobila enhet.
  2. Tryck på Logga in.
    1. Tryck på Skapa kostnadsfritt konto och följ instruktionerna på webbplatsen.
    2. Tryck på en ikon under "Logga in med". Ikonerna representerar ditt Konto på Google, Apple, Facebook eller Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Använd anvisningarna på skärmen eller läs de relaterade artiklarna i slutet av denna artikel.

Steg (Släktträdet Lite)

1. Gå till Släktträdet Lite.
  2. Klicka på Skapa ett kostnadsfritt konto.
  3. Följ instruktionerna på webbplatsen när du skapar ditt konto.

Steg som rekommenderas härnäst

Gå igenom din kontaktinformation och meddelandeinställningarna i dina inställningar på FamilySearch.
I mobilappen Släktträdet eller Appen Minnen trycker du på ikonen med tre rader (meny) och sedan på Inställningar. Tryck på Konto.

Få hjälp

Om du stöter på problem kontaktar du FamilySearch Support.

Lösningar på vanliga problem

Här är meddelanden som betyder att du förmodligen redan har ett konto:

• "Vi tror att det här kontot redan finns."
  • "Det mobilnummer som du angav används redan i ett konto."
  • "Det här matrikelkortsnumret används redan i ett konto."

Anteckningar för medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga

• Du har förmodligen ett kyrkokonto för kyrkans webbplats eller kyrkans appar, t.ex. Verktyg. Du behöver inget separat konto för FamilySearch.org. På inloggningssidan på webbplatsen klickar du på Logga in med kyrkkonto. I mobilappen Släktträdet eller Minnen trycker du på kyrkans logotyp.
  • För att lägga till ditt medlemsnummer i ett existerande konto går du till Kontoinställningar. (I mobilappen Släktträdet eller Appen Minnen trycker du på ikonen 3 rader (i menyn). Tryck på Inställningar och sedan på Konto.). Längst ner på sidan klickar du på Lägg till matrikelkortsnummer.
  • En medlem kan endast bifoga kyrkans matrikelkortsnummer till 1 konto.
  • En medlem kan ha ett medlemskonto, ett offentligt konto eller både och.

Viktiga anteckningar

För att skapa ett konto på FamilySearch.org måste gäster ha minst 1 av följande:

• En giltig e-postadress
  • Mobiltelefonnummer som kan ta emot sms

Skärmbilden "Börja ditt släktträd" visas bara om den för närvarande inloggade användaren försöker se sin egen antavla och den här skärmbilden inte har visats tidigare och inget kön eller okänt kön har angetts för kontot. Om gäster inte ser den här skärmbilden kan de gå till sitt id och lägga till eller ändra informationen manuellt.

Felsökningstips

Om du inte kan slutföra registreringen kan du försöka använda en annan webbläsare eller försöka rensa cookies, cacheminnen och tillfälliga filer.

• Kontrollera att du använder rätt tecken och att du har minsta möjliga antal tecken i ditt lösenord.
  • Om du skriver in uppgifter som matchar ett existerande konto omdirigeras du till att återställa användarnamnet och lösenordet.