Hur skapar jag ett kostnadsfritt konto för ett barn?

Alla som är 13 år och äldre kan registrera ett FamilySearch-konto utan vårdnadshavares tillstånd.

Barn i åldern 8–12 år kan registrera sig för ett FamilySearch-konto med vårdnadshavares tillstånd. Det här kontot kan skapas antingen på churchofjesuschrist.org eller FamilySearch.org.

Barn som redan har ett konto för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga kan logga in på FamilySearch.org med användarnamn och lösenord för det kontot genom att välja knappen Logga in med kyrkkonto på webbplatsen.

Ge tillstånd på churchofjesuschrist.org

Föräldrar och vårdnadshavare som är medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga kan skapa konton och ge tillstånd på churchofjesuschrist.org. Föräldrar kan också ändra sina barns lösenord och radera sina barns konton.

För instruktioner, logga in på ditt konto på churchofjesuschrist.org, öppna dina kontoinställningar och klicka på Hjälp.

Ge tillstånd via FamilySearch.org

Föräldrar och barn kan också skapa konton på FamilySearch.org. Medlemskap i kyrkan krävs inte.Under

denna process kan föräldern eller vårdnadshavaren välja 1 av 3 metoder för att juridiskt auktorisera ett barn att registrera sig för FamilySearch.

• Matrikelkortsnummer (rekommenderas för sista dagars heliga)
  • E-postadress
  • Textnummer

När kontot skapas skickas en kod för vårdnadshavares medgivande till en förälders eller vårdnadshavares e-postadress eller sms-nummer (om kontot inte skapas med ett matrikelkortsnummer). Du anger också en metod för återställning av konto om ditt barn skulle glömma sina inloggningsuppgifter. För konton som har angetts med kyrkans medlemsnummer används samma nummer för återställning.

Resten av den här artikeln beskriver hur man skapar ett konto från FamilySearch.

Steg (FamilySearch.org)

För att skapa ett konto för ett barn i åldern åtta till tolv år, följ de här stegen.

1. Gå till en FamilySearch-sida och använd något av följande alternativ:
    • Gå till FamilySearch.org webbplats i en webbläsare och klicka på Skapa konto.
    • Öppna mobilappen Släktträdet eller Minnen och tryck på Skapa kostnadsfritt konto.
  2. Skriv in barnets uppgifter i blanketten Skapa konto och klicka på Fortsätt.
  3. Dialogrutan Tillstånd från förälder eller vårdnadshavare krävs visas. Du kan välja att ge tillstånd via:
    • Matrikelkortsnummer (se steg 4)
    • Sms (se steg 5)
    • E-post (se steg 6)
  4. Följ dessa steg för att ge vårdnadshavares medgivande genom att ange ett matrikelkortsnummer.
    1. Välj Använd förälders matrikelkortsnummer (föredras ).
    2. Skriv in ditt eget (förälders eller vårdnadshavares) matrikelkortsnummer. Klicka sedan på Fortsätt.
    3. Skriv sedan in ditt barns matrikelkortsnummer och klicka på Fortsätt.
    4. Fyll i de återstående formulärfälten och klicka på Skapa konto.
    5. Logga in på FamilySearch-kontot för att slutföra registreringen. Om ditt barn glömmer sina inloggningsuppgifter krävs matrikelkortsnumret för återställning.
  5. För att ge vårdnadshavares medgivande genom sms, följ de här stegen.
    1. Använd ett textmeddelande från rullgardinsmenyn, välj Fråga förälder och ange textnumret. Klicka på Fortsätt.
    2. Fyll i de återstående formulärfälten och klicka på Skapa konto. En kod för vårdnadshavares medgivande skickas som sms till förälderns telefon.
    3. Nästa skärmbild ber om koden för vårdnadshavares medgivande som skickades till förälderns eller vårdnadshavarens telefon via sms. Skriv in koden och klicka på Skicka.
    4. Ange därefter ett sms-nummer eller en e-postadress för återställning av konto, ifall ditt barn skulle glömma sina inloggningsuppgifter.
    5. Om du valde återställning via sms-nummer skriver du in koden som skickades till telefonen och klickar på Skicka.
    6. Om du valde e-post öppnar du e-postmeddelandet och klickar på Slutför registrering.
    7. Logga in på FamilySearch-kontot för att slutföra registreringen.
  6. För att ge vårdnadshavarens medgivande via e-post, följ de här stegen.
    1. Använd ett e-postmeddelande i rullgardinsmenyn och välj Be förälder och ange e-postadressen. Klicka på Fortsätt.
    2. Skapandet av kontot fortsätter. Fyll i de återstående formulärfälten och klicka på Skapa konto. Ett meddelande med en länk för vårdnadshavarens medgivande skickas till vårdnadshavarens e-postadress.
    3. Nästa skärmbild ber om koden för vårdnadshavarens medgivande som skickades till förälderns eller vårdnadshavarens e-postadress. Skriv in koden och klicka på Skicka.
    4. Skriv in ett sms-nummer eller en e-postadress för återställning av konto ifall ditt barn skulle glömma sina inloggningsuppgifter.
    5. Om du valde återställning via sms-nummer skriver du in koden som skickades till telefonen och klickar på Skicka.
    6. Om du valde e-post öppnar du e-postmeddelandet och klickar på Slutför registrering.
    7. Logga in på FamilySearch-kontot för att slutföra registreringen.

E-postmeddelandet eller sms:et för verifiering kommer inte

Om e-postmeddelandet eller sms:et för tillstånd eller verifiering inte kommer omedelbart sparas förloppet för ditt konto i 48 timmar. Under den tiden kan du göra något av följande för att ge ditt tillstånd:

• Logga in på ditt konto på churchofjesuschrist.org och ge medgivande från dina kontoinställningar (för sista dagars heliga).
  • Kontrollera dina sms eller din e-post nästa dag. Om inget kommer fram går du tillbaka till FamilySearch.org och klickar på Logga in. Ange ditt användarnamn och lösenord, så hjälper FamilySearch dig att slutföra skapandet av ditt konto.

Barnet har redan ett konto

Om du får ett av felmeddelandena nedan, har barnet troligtvis redan ett konto:

• "Vi tror att det här kontot redan finns."
  • "Sms-numret du angav används redan i ett konto."
  • "Det här matrikelkortsnumret används redan i ett konto."

I så fall klickar du på Logga in. Om barnet har glömt sitt användarnamn eller lösenord gör du sedan ett eller båda av följande:

• För att återställa användarnamnet klickar du på Glömt användarnamn.
  • För att nollställa lösenordet klickar du på Glömt lösenord.
  • Om du har problem hjälper det ibland att byta webbläsare till bland andra Chrome, Edge, Firefox eller Safari.

Viktiga noteringar

Från och med december 2020 finns det nya verktyg för föräldrar som kan hantera sitt barns konton för kyrkans medlemmar. När du har loggat in på ChurchofJesusChrist.org webbplats klickar du på ditt namn och sedan på Kontoinställningar. Välj sedan Barnkonton på vänster sida av skärmen. Det finns nya alternativ för att skapa konton, godkänna konton, radera konton och nollställa lösenord.