Kan jag skapa konton med en delad e-postadress?

När du skapar ett konto på FamilySearch behöver du ange en e-postadress. Vi rekommenderar starkt att du anger en e-postadress som du inte delar med andra. Att använda en e-postadress för att skapa flera konton har visat sig vara problematiskt – även om det är bekvämt till en början. Det är troligt att dessa vanliga problem dyker upp senare:

• Vissa funktioner i FamilySearch fungerar inte om inte din e-postadress är unik.
  • Processen att återställa ett glömt användarnamn skapar förvirring eftersom e-postmeddelandet om återställning, antingen från FamilySearch eller från jesukristikyrka.org, skickar alla möjliga användarnamn och det krävs att man minns det korrekta för att lyckas logga in.
  • Att skicka och ta emot meddelanden genom FamilySearch Meddelanden kan bli förvirrande om inte den individuella avsändaren eller den avsedda mottagaren specificeras i själva meddelandet, eftersom det bara finns en tillgänglig e-postadress för att kontakta olika kontoinnehavare.
  • Försök att registrera ett barn mellan åtta och tolv års ålder kan resultera i ett felmeddelande som säger att e-postadressen redan används av ett annat konto. Detta stoppar registreringsprocessen.

Om du inte har en egen e-postadress kan du lätt skaffa en utan kostnad med sådana tjänster som Hotmail, Live Mail, Gmail, Yahoo med flera. Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga rekommenderar inte en leverantör före en annan. Du kan med lätthet söka på nätet efter den bästa kostnadsfria e-posttjänsten för att ta reda på vilken som är bäst för dig och få instruktioner för hur du skaffar en.