Hur skapar jag ett kostnadsfritt FamilySearch-konto med Google?

Ett kostnadsfritt FamilySearch-konto ger större tillgång till resurser på webbplatsen FamilySearch. Nu kan nya och befintliga konton använda sina inloggningsuppgifter för Google för att skapa ett kostnadsfritt FamilySearch-konto.

Om du använder det här alternativet skyddas din integritet:

• Det enda Google vet är att du använde ditt användarnamn och lösenord på Google för att logga in på FamilySearch. Ingen ytterligare information om dig eller din släktforskning har delats.
  • FamilySearch lägger inte upp något innehåll i ditt Google-flöde om du inte delar det avsiktligt.

Steg (på webbplatsen)

1. Gå till FamilySearch.org och klicka på Skapa konto.
  2. Klicka på Google-ikonen.
  3. Ange ditt användarnamn och lösenord för Google.
  4. Klicka på Logga in. Google ber dig låta FamilySearch få ditt namn, din profilbild och din e-postadress. Den här informationen läggs till i ditt FamilySearch-konto.
  5. Klicka på knappen Nästa.
  6. Välj om du vill få meddelanden från FamilySearch om uppdateringar, händelser och förfäder.

Obs: För medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga väljer du det andra alternativet om du vill lägga till dina medlemsuppgifter för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Om du väljer det här alternativet utlöses textfält för att lägga till ditt födelsedatum och matrikelkortsnummer.

7. Klicka på Fortsätt med Google.
  8. Du kan ange ett mobilnummer och ett födelsedatum. Den här informationen tillsammans med din e-post hjälper dig avgöra om ett dubblettkonto redan har skapats.
  9. Klicka på Fortsätt med Google.

Om du hittar ett dubblettkonto får du ett meddelande som informerar dig om att ett existerande FamilySearch-konto har hittats. Du blir sedan uppmanad att logga in med ditt FamilySearch-konto eller att återställa ditt användarnamn eller lösenord. När du har loggat in med ditt befintliga FamilySearch-konto läggs Google till som ett inloggningsalternativ.
Obs: Från och med den 6 september 2023 kan raderade konton INTE använda användarnamnen igen.

Information

Det här alternativet är för närvarande tillgängligt via dator- eller webbåtkomst. Vid ett senare tillfälle kommer den att vara tillgänglig för mobilåtkomst i Google Play Store och Apple App Store så att besökare kan uppdatera dem.