Vilka regler gäller för användarnamn och lösenord?

När du skapar ett konto för att använda FamilySearch använder du de här normerna för att skapa ett starkt användarnamn och lösenord.

Användarnamn

• Satsa på något som är både unikt och lätt för dig att minnas. Systemet meddelar dig om en annan person redan använder användarnamnet du väljer.
  • Fältet Användarnamn är inte skiftlägeskänsligt. Du kan använda både stora och små bokstäver omväxlande.
  • Ditt användarnamn måste innehålla mellan 4 och 64 tecken (bokstäver och siffror) men får inte innehålla blanksteg eller diakritiska tecken.
  • För att återställa kontot enkelt ska du inte använda din e-postadress som ditt användarnamn. Om du väljer att använda din e-postadress som ditt användarnamn, se till att ange ett mobilnummer också.
  • Följande symboler är inte tillåtna:
    • ,
    • -
    • +
    • "
    • \
    • /
    • < (symbolen för mindre än )
    • > (symbolen som är större än )
    • '
    • &
    • ;
    • ^
    • #
    • =
    • (
    • )
    • :
    • %
    • *
    • |

Observera: Om ett gammalt konto hade ett användarnamn som innehåller ett mellanslag eller ett av tecknen ovan är det inte längre giltigt.

Lösenord

• Ditt lösenord måste innehålla mellan 8 och 128 tecken (minst en bokstav och minst en siffra) men får inte innehålla blanksteg.
  • För att göra lösenordet säkrare: kombinera gemener, versaler och siffror.
  • Ditt lösenord kan innehålla en eller flera symboler.
  • Lösenordsfältet är skiftlägeskänsligt.
  • Lösenord får inte innehålla en teckensträng som är identisk med vare sig för- eller efternamnet på kontot. Om till exempel namnet på kontot är John Doe kan varken John eller Doe användas i lösenordet.
  • Gör ditt lösenord lätt för dig att komma ihåg men svårt för andra att gissa. Till exempel: 2018#JagHeterKalle. Tänk på att ju längre lösenordsfrasen är, desto svårare är det för lösenordshackers att lista ut.
  • Systemet meddelar dig om ditt lösenord är för enkelt så att du kan stärka det.

Om du fortfarande behöver hjälp

Kontakta FamilySearch Support om du har problem med att skapa eller logga in på ditt konto.