Hur skriver jag in ett namn från ett annat språk i Släktträdet?

När du lägger till eller redigerar ett namn i Släktträdet kan du ändra språkinställningen. Med rätt språk kan du skriva in namnet i rätt följd med rätt teckenuppsättning.

När du skriver in icke-latinska tecken lägger systemet automatiskt till latinska tecken i separata fält. De latinska tecknen förbättrar tillförlitligheten i framtida sökningar och hjälper oss att upptäcka dubbletter.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch och klicka på Släktträdet. Klicka sedan på Släktträd.
  2. Hitta personen vars namn du vill ändra.
  3. Klicka på personens namn. Klicka på personens namn igen i informationen som visas.
  4. Klicka på fliken Detaljer.
  5. Till höger om ett namn i delen Personuppgifter klickar du på ikonen Redigera
  6. För att skriva in ett namn för första gången skrollar du till Familjemedlemmar. Klicka på Lägg till make/maka eller Lägg till barn
  7. Ovanför nuvarande namn klickar du på nedåtpilen i rutan Språkmall. Rutan innehåller antingen ett språks namn eller ordet ”Annat”.
  8. Klicka på önskat språk.
  9. Skriv in namnet.
  10. Ange hur du vet att namnet stämmer.
  11. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

1. På personsidan i mobilappen Släktträdet trycker du på fliken Detaljer.
  2. Under Personuppgifter trycker du på personens namn. Tryck sedan på Redigera.
    1. För att skriva in ett namn för första gången trycker du på fliken Makar/makor eller fliken Föräldrar. Tryck sedan på Lägg till make/maka, Lägg till barn, Lägg till syskon eller Lägg till förälder
  3. Direkt under den mörka banderollen trycker du på språket eller på ordet Annat
  4. Tryck på önskat språk och tryck sedan på Fortsätt.
  5. Skriv in namnet.
  6. Skriv in hur du vet att namnet stämmer och tryck på Spara

Steg (Släktträdet Lite)

1. På personsidan i Släktträdet Lite trycker du på personens namn i Personuppgifter.
  2. Tryck på ikonen Redigera
  3. Ovanför namnfälten ser du det språk som är valt nu eller ordet Annat. Tryck på det och sedan på önskat språk.
  4. Skriv in namnet. Ange hur du vet att namnet stämmer.
  5. Tryck på Spara