Hur löser jag dataproblemet ”Problem med namnspråket” i Släktträdet?

För att lösa dataproblemet ”Problem med namnspråket” behöver du redigera personens namn. Se sedan till att språkmallen matchar den sorts skrivtecken som används, att varje sorts skrivtecken är i rätt fält och att varje sorts skrivtecken finns i ett separat fält.

Det här dataproblemet kan inte avvisas.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch, klicka på Släktträdet och klicka sedan på Släktträd.
  2. Hitta personen du vill redigera. Öppna personsidan.
  3. Klicka på pennikonen bredvid personens namn.
  4. Välj rätt språkmall för namnet. Fältet Språkmall ligger ovanför Titel-fältet.
  5. Använd funktionen klipp ut och klistra in på din dator för att flytta varje del av namnet till rätt fält för den teckenuppsättningen. Varningsmeddelandet försvinner när rätt tecken finns i rätt fält.
  6. Skrolla ner till fältet Anledning till att den här informationen är riktig. Skriv in en förklaring för dina ändringar.
  7. Klicka på Spara.

Tips: Som standard anger FamilySearch namn på ickeromanska språk – till exempel kinesiska, japanska och koreanska – med respektive sorts skrivtecken. I dina kontoinställningar kan du välja att visa alla namn med romanska (latinska) skrivtecken.

Steg (mobilapp)

Mobilappen Släktträdet visar inte ikoner för dataproblem på samma sätt som webbplatsen. Men för just det här dataproblemet kan du fortfarande se och rätta till det genom att ändra personens namn. Om många av dina förfäder har det här dataproblemet kan det vara lättare att hitta och rätta till dem på FamilySearch-webbplatsen.

1. Logga in på mobilappen Släktträdet:
  2. Hitta personen du vill redigera. Öppna personsidan.
  3. Tryck på personens namn.
  4. Tryck på Redigera. Om det här dataproblemet finns ser du varningar på skärmen.
  5. Välj rätt språkmall för namnet. Namnet på språket visas ovanför Titel-fältet. Det är antingen ett språks namn eller ordet ”Annat”.
  6. Använd funktionen klipp ut och klistra in på din enhet för att flytta varje del av namnet till rätt fält för den uppsättningen tecken. Varningsmeddelandet försvinner när rätt tecken finns i rätt fält.
  7. Tryck på Fortsätt.
  8. Skriv in en förklaring för dina ändringar.
  9. Tryck på Spara.