Hur rättar jag till annan information i Släktträdet?

Ibland innehåller delen Övrig information i Släktträdet felaktig, dubblett eller ohjälpsam information. Du kan rätta till eller radera den här informationen.

Rätta till uppgifter när du kan. Radera information om att den är felaktig, dubblett eller ohjälpsam. Några exempel på information att radera finns nedan:

• Felaktig information som du inte kan rätta till.
  • Duplicera kopior av ett alternativt namn, händelse eller fakta.
  • Mindre stavningsvariationer av ett namn.
  • Den dödfödda händelsen om ett barn föddes levande och dog en kort tid efter födseln.

Steg (på webbplatsen)

1. Gå till personens personsida.
  2. Klicka på fliken Detaljer.
  3. Gå till delen Övrig information.
  4. Till höger om den information du vill rätta eller radera klickar du på ikonen Ändra. Här är några områden där du kan göra ändringar:
    • Alternativt namn
    • Bostad
    • Militärtjänst
    • Invandring
    • Yrke
  5. Du kan rätta till informationen:
    1. Ange rätt uppgifter.
    2. Skriv in hur du vet att uppgifterna du just angav stämmer.
    3. Klicka på Spara.
    4. Bifoga om möjligt källor som ger bevis för ändringen du gjort.
  6. Om du vill radera informationen följer du dessa steg:
    1. Klicka på Radera.
    2. Ange en anledning till att du raderar informationen.
    3. Klicka på Radera [händelsetyp].

Ibland, när du försöker radera en dödfödd händelse, är alternativet Radera inte tillgängligt. För att åtgärda det här problemet redigerar du först händelsen Dödfödd. Upprepa sedan processen. Alternativet Radera visas och du kan radera det.

Steg (mobilapp)

1. Gå till personens personsida.
  2. Tryck på fliken Detaljer.
  3. På Apple iOS-enheter hittar du delen Övrig information. På en Android-enhet hittar du avsnittet Övrigt.
  4. För att rätta till informationen använder du följande steg:
    1. Tryck på händelsen som du vill rätta till.
    2. Tryck på Redigera.
    3. Ange rätt uppgifter.
    4. Tryck på Fortsätt
    5. Skriv in hur du vet att uppgifterna du just angav stämmer.
    6. Klicka på Spara.
    7. Bifoga om möjligt källor som bevisar ändringen du gjorde.
  5. För att radera informationen följer du dessa steg:
    1. Tryck på händelsen.
    2. På en Apple iOS-enhet trycker du på Radera [Händelsetyp]. På en Android-enhet trycker du på Radera
    3. Ange anledningen till att du raderar uppgifterna.
    4. Tryck på Radera.

Ibland, när du försöker radera en dödfödd händelse, är alternativet Radera inte tillgängligt. För att åtgärda det här problemet redigerar du först händelsen Dödfödd. Upprepa sedan processen. Alternativet Radera visas och du kan radera det.

Steg (Släktträdet Lite)

I Släktträdet Lite kan du bara redigera personuppgifter. Delen Övrig information är inte tillgänglig.