Hur lägger jag till en livsberättelse, personuppgift eller annan information i Släktträdet?

Om en person redan finns i Släktträdet kan du berika hans eller hennes uppteckning genom att lägga till en livsberättelse, personuppgifter eller annan information.

• Livsberättelsen är en berättelse om personens liv. En livsberättelse kan innehålla upp till 10 000 tecken. För att föra in en livsberättelse måste du använda Släktträdet på webbplatsen FamilySearch.org.
    • Vi rekommenderar att du skriver din livsberättelse i ett ordbehandlingsdokument först och därefter klistrar in det i Släktträdet. Annars kan du riskera att loggas ut och förlora ditt arbete.
  • Personuppgifter innefattar uppgifter om namn, kön, födelse, dop, död och begravning. Du kan lägga till personuppgifter från Släktträdet på webbplatsen FamilySearch.org, i mobilappen och på Släktträdet Lite.
  • Annan information kan vara alternativa namn, dödfödsel, yrke, naturalisering, militärtjänst, adelstitlar och annat. Du kan lägga till annan information med hjälp av Släktträdet på webbplatsen FamilySearch.org och i mobilappen. Du kan inte lägga till den med hjälp av Släktträdet Lite.

Steg (på webbplatsen)

Vyer för liggande orientering, stående orientering, solfjäderdiagram och efterkommande

1. I den övre menyn klickar du på Släktträdet och sedan på Släktträd.
  2. Hitta personen som du vill lägga till något om i ett släktträd.
  3. Klicka på personens namn. Klicka på personens namn igen i informationen som visas. Du skickas vidare till personens sida.
  4. Klicka på fliken Detaljer eller fliken Tidslinje. Livsberättelse finns bara under fliken Detaljer.
  5. På fliken Detaljer klickar du på triangeln bredvid varje del för att se information. Det finns fyra huvuddelar: Livsberättelse, Personuppgifter, Övrig information och Familjemedlemmar.
  6. Klicka på rätt Lägg till -länk. Om du uppmanas till det väljer du den typ av information du vill lägga till.
  7. Skriv in en motivering som förklarar varför uppgifterna stämmer. Ingen motivering krävs för livsberättelse.
  8. Klicka på Spara.

Vyn Första förfader

Den här vyn kan lägga till valda händelser, fakta och livsberättelser i en persons profil utan att lämna antavlan i Släktträdet, men den kan inte lägga till personuppgifter.

1. Logga in på FamilySearch och klicka påSläktträdet och klicka sedan på Släktträd.
  2. Navigera sedan till personen du vill hitta.
  3. Klicka på dennes namn.
  4. Ett sidoblad för den personen öppnas till höger. Skrolla ner till den del i den menyn som du vill förbättra. Du kan klicka på en av de här funktionerna:
    1. Lägg till händelse
    2. Lägg till fakta
    3. Lägg till livsberättelse (Obs: Om det redan finns en livsberättelse tillagd kan du inte ändra den om du inte går till personsidan. I så fall klickar du på personens namn i sidomenyn så tas du till personens sida.)
  5. När du har valt en av dem fyller du i relevant information så gott du kan. Glöm inte att lägga till en motivering till händelser och fakta.
  6. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

I mobilappen Släktträdet kan du lägga till personuppgifter och annan information. Det går inte att lägga till livsberättelser.

1. I mobilappen Släktträdet går du till personsidan du vill berika.
  2. Tryck på +.
  3. Välj den typ av information du vill lägga till.
  4. Skriv in lämplig information i varje fält.
  5. I rutan Anledning till att den här informationen är riktig lägger du till en tydlig förklaring till hur du vet att informationen stämmer.
  6. Tryck på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

I Släktträdet Lite kan du endast lägga till personuppgifter. Du kan inte lägga till livsberättelser och annan information.

1. I Släktträdet Lite (lite.fs.org) klickar du på den person du vill lägga till något om.
  2. Klicka på rätt Lägg till-länk.
  3. Skriv in lämplig information i varje fält.
  4. I rutan Anledning till att den här informationen är riktig lägger du till en tydlig förklaring till hur du vet att informationen stämmer.
  5. Klicka på Spara.