Hur lägger jag till anteckningar till en person i Släktträdet?

Verktyget Anteckningar i Släktträdet låter dig registrera uppgifter som inte passar in i standardfälten på en personsida. Lägg till anteckningar för att dela med dig av frågor, insikter, varningar och släktforskningsanteckningar om dina förfäder. Använd varningsanteckningar för att meddela andra användare att läsa anteckningarna innan de ändrar informationen i Släktträdet.

Anteckningarna är offentliga. Andra användare kan se, redigera, radera och återställa dina anteckningar.

• En notering kan ha upp till 3 000 tecken.
  • En vanlig anteckning kan ha upp till 10 752 tecken.
  • En person kan ha 50 anteckningar, varav en är en varningsanteckning.

Tips: Korta anteckningar är mer benägna att läsas än långa anteckningar.

Steg (på webbplatsen)

1. Börja i Släktträdet och klicka på namnet på den förfader vars uppteckning du arbetar med.
  2. I informationen som visas klickar du på personens namn igen.
  3. Klicka på fliken Samarbeta .
  4. Lägg till notering:
    1. Längst upp i rutan Anteckningar klickar du på + Lägg till anteckning.
    2. Ange titel och anteckning.
    3. Om anteckningen innehåller information som du vill att andra ska läsa innan de redigerar eller sammanfogar klickar du på kryssrutan för Anteckning.
    4. Klicka på Spara.
  5. För att redigera en befintlig anteckning följer du de här stegen:
    1. Leta reda på den anteckning som du vill redigera.
    2. Klicka på ikonen Ändra .
    3. Gör din ändring.
    4. Klicka på Spara.
  6. Radera en anteckning:
    1. Leta upp den anteckning som du vill ta bort.
    2. Klicka på ikonen Ändra .
    3. Klicka på Radera anteckning.
    4. Ange en anledning till varför anteckningen raderades.
    5. Klicka på Radera.
  7. Återställ en anteckning:
    1. På fliken Detaljer skrollar du längst ner i menyn Senaste ändringarna och klickar på Visa alla.
    2. Hitta ändringar om anteckningen i listan.
    3. Klicka på Återställ i posten Anteckning tillagd eller Anteckning ändrad.
    4. Klicka på Återställ.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet går du till personens personsida.
  2. Om fälten Personuppgifter och Övrig information inte visas trycker du på Detaljer.
  3. Tryck på +.
  4. Tryck på Anteckning.
  5. Skriv in en titel på din anteckning och även anteckningen själv.
  6. I övre högra delen av skärmbilden trycker du på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

Du kan inte använda anteckningar i Släktträdet Lite. Använd Släktträdet på webbplatsen FamilySearch i stället.