Hur lägger jag till levande släktingar till en person i Släktträdet?

Genom att lägga till levande generationer länkas du till dina avlidna förfäder. När du till exempel lägger till dina levande föräldrar kan du länkas tillbaka till dina avlidna far- och morföräldrar.

När du inkluderar de här generationerna kan det också vara av personlig betydelse om du bestämmer dig för att skriva ut det du upptäcker och dela det med levande släktingar.

Hur levande personer lagras och blir tillgängliga i Släktträdet

• FamilySearch begränsar tillgången till uppteckningar för levande personer för att skydda deras integritet. De är bara synliga för de användare som uppgav dem.
  • Det är bara du som kan se uppteckningar för de levande personer du lägger till, men tänk på att de minnen du lägger till för dem kan bli synliga för vem som helst, vare sig de är registrerade användare eller inte.
  • Man kan inte söka på levande personers namn i Släktträdet.
  • Levande personer är sökbara på id-nummer, men endast för dem som skapat deras uppteckningar.
  • Släktskapsrelationer mellan levande personer kan läggas till via id-nummer av dem som skapat deras uppteckningar.
  • En levande person får ett nytt id-nummer för varje person som lägger till hans eller hennes uppteckning i Släktträdet.På så sätt kan arbete med uppteckningen utföras och integriteten ändå upprätthållas. Dessa dubblettuppteckningar kan slås ihop så snart någon anger att personen har avlidit och tillhandahåller tillbörlig dokumentation.

Allmänt om att lägga till uppgifter

För en ny person måste du ange åtminstone ett för- eller efternamn, ange personens kön och kontrollera avliden eller levande innan du kan fortsätta lägga till processen.

Om en person redan finns i systemet och du är den person som skapade uppteckningen kan du hitta honom eller henne via id-nummer genom att klicka på Sök.

Steg (på webbplatsen)

Liggande, stående, solfjäderdiagram och efterkommandevyer

1. När du är inloggad på FamilySearch.org klickar du på Släktträdet och sedan på Trädet.
  2. Klicka på namnet på en nära släkting.
  3. Klicka på Person längst ner på kortet.
  4. Klicka på fliken Detaljer .
  5. Gå till delen Familjemedlemmar .
  6. Klicka på lämplig länk (Lägg till make, Lägg till barn, eller Lägg till förälder).
  7. Ange information om individen. Ange att han eller hon lever.
  8. Klicka på Nästa.
  9. Klicka på Skapa person.

Vyn Första förfadern

1. När du är inloggad på FamilySearch.org klickar du på Släktträdet och sedan på Trädet.
  2. Hitta personen med levande släktingar som du vill lägga till.
  3. Klicka på + -ikonen ovanför personens bild:
    • För att lägga till ett barn klickar du på Lägg till barn.
    • För att lägga till en make/maka klickar du på Lägg till make/maka.
    • För att lägga till en förälder klickar du på Lägg till förälder.
  4. Ange information om individen. Ange att han eller hon lever.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Klicka på Skapa person.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet går du till Personsidan för en familjemedlem till den levande personen.
  2. Tryck på lämplig flik (Makar för makar och barn eller Föräldrar för föräldrar och syskon).
  3. Klicka på lämplig länk (Lägg till barn, Lägg till make/maka, Lägg till förälder eller Lägg till syskon).
  4. Ange information om personen och tryck sedan på Nästa.
  5. Ange att personen lever.
  6. Skriv in eventuella födelseuppgifter och tryck sedan på Nästa.
  7. Tryck på Lägg till eller Lägg till den här personen.

Steg (Släktträdet Lite)

1. I Släktträdet Lite går du till Personsidan för en familjemedlem till den levande personen.
  2. Klicka på Visa familj.
  3. Klicka på rätt länk (Lägg till make/maka, Lägg till barn, Lägg till förälder eller Lägg till syskon).
  4. Skriv in uppgifterna om personen. Ange att han eller hon lever.
  5. Klicka på Nästa.