Hoe voeg ik levende familieleden toe aan een persoon in Family Tree?

De toevoeging van levende familieleden verbindt u met uw overleden voorouders. Zo raakt u bijvoorbeeld via uw levende ouders met uw overleden grootouders verbonden.

Met het opnemen van deze generaties geeft u er ook extra persoonlijke betekenis aan als u besluit af te drukken wat u zoal gevonden hebt en dit met levende familieleden te delen.

Hoe levende personen opgeslagen worden en toegankelijk zijn in Family Tree

• FamilySearch beperkt de toegang tot gegevens van levende mensen om hun privacy te beschermen. Ze zijn alleen zichtbaar voor de gebruikers die ze hebben ingevoerd.
  • Alleen u kunt de dossiers zien van de levende mensen die u toevoegt, maar bedenk dat de aan hen gekoppelde herinneringen mogelijk voor iedereen te zien zijn, of het nu om geregistreerde gebruikers gaat of niet.
  • Levende personen kunnen niet op naam worden gezocht in Family Tree.
  • Levende personen kunnen wel op ID-nummer gezocht worden, maar alleen door degene die hun dossier heeft aangemaakt.
  • Relaties tussen levende personen kunnen op ID worden toegevoegd door degene die hun dossier heeft aangemaakt.
  • Een levend persoon heeft een verschillend ID nummer voor elke persoon die zijn of haar dossier toevoegt aan Family Tree.Hierdoor kan aan dossiers worden gewerkt zonder dat de privacy in het gedrang komt Deze duplicaten kunnen worden samengevoegd zodra iemand de persoon als overleden meldt en de juiste documentatie verstrekt.

Algemene instructies voor toevoegen

Voor een nieuwe persoon moet u ten minste een voor- of achternaam invoeren, het geslacht van de persoon aangeven en overleden of in leven controleren voordat u verder kunt gaan met het toevoegen.

Als een persoon al in het systeem staat en u de persoon bent die het dossier heeft aangemaakt, kunt u hem of haar op ID-nummer vinden door op Zoeken te klikken.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch.org en klik op Family Tree.
  2. Ga naar de Persoonspagina van een direct familielid van de levende persoon.
  3. Als u bovenaan de pagina geen Belangrijke Informatie ziet, klik dan op Details
  4. Scroll naar de sectie Familieleden .
  5. Klik op de betreffende link (Echtgeno(o)t(e) Toevoegen, Kind Toevoegen of Ouder Toevoegen).
  6. Voer informatie over de persoon in. Geef aan dat hij of zij in leven is.
  7. Klik op Volgende.
  8. Klik op Persoon Aanmaken.

Stappen (mobiele app)

1. Ga in de mobiele Family Tree app naar de pagina van een familielid van de levende persoon.
  2. Klik op het betreffende tabblad (Echtgeno(o)t(e)n voor echtgeno(ot)e)n en kinderen, of Ouders voor ouders en broers en zussen).
  3. Klik op de betreffende link (Kind Toevoegen, Echtgeno(o)t(e) toevoegen, Ouder Toevoegen of Broer of Zus Toevoegen).
  4. Voer de gegevens van de persoon in en klik vervolgens op Volgende.
  5. Geef aan dat de persoon in leven is.
  6. Voer eventuele geboortegegevens in en klik vervolgens op Volgende.
  7. Klikop Toevoegen of Deze Persoon Toevoegen.

Stappen (Family Tree Lite)

1. Ga in Family Tree Lite naar de persoonspagina van een familielid van de levende persoon.
  2. Klik op Familie Bekijken.
  3. Klik op de betreffende link (Echtgeno(o)t(e) Toevoegen, Kind Toevoegen, Ouder Toevoegen of Broer of Zus Toevoegen).
  4. Voer informatie over de persoon in. Geef aan dat hij of zij in leven is.
  5. Klik op Volgende.