Hoe vraag ik FamilySearch een verificatiemail voor mijn account opnieuw te versturen?

De verificatiemail komt meestal binnen enkele minuten. Zo nu en dan duurt het 2–3 uur. Als hij niet snel binnenkomt, zijn hier enkele fundamentele zaken die u kunt nakijken:

• De e-mail komt van www.familysearch.org/register/ en heeft de onderwerpregel Gelieve de registratie van uw FamilySearch-account te voltooien….
  • Kijk in uw spambox. Zoek op de termen FamilySearch-account, registratie voltooien, of beide. Als u de e-mail in uw spambox vindt, verplaatst u die naar uw primaire map of inbox. Nu kunt u die openen en op de activeringslink klikken. Activeringslinks werken niet in een spambox.
  • Kijk al uw andere e-mailaccounts na.
  • Als u een fout hebt gemaakt bij het invoeren van uw e-mailadres, meld u dan gewoon opnieuw aan met het juiste e-mailadres.
  • Als u uw account meer dan 48 uur geleden hebt aangemaakt, is de link in de e-mail ongeldig. Meld u gewoon opnieuw aan.
  • Als het venster nog steeds open is, klikt u op de knop om de activeringsmail opnieuw te versturen. Gebruik de meest recente verificatiemail, want de links in de andere e-mails zijn ongeldig.

Als u op uw FamilySearch-account kunt inloggen, doe dat dan. Selecteer vervolgens uw naam in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen om te verifiëren dat uw hersteloptie geactiveerd is.

U kunt uw e-mailadres, mobiele telefoonnummer of beide als hersteloptie gebruiken.

• Optie e-mailadres:
    • Als uw e-mailadres niet geactiveerd is, ziet u: Verifieer dit adres. Klik op de link en lees deze boodschap:

‘Check uw e-mail

‘Er is een bevestigingsmail verstuurd naar [e-mailadres]. Na bevestiging kunt u het e-mailadres gebruiken om uw inloggegevens te herstellen. De bevestigingslink verloopt over 48 uur.’

U hebt de volgende opties: E-mail opnieuw versturen of Sluiten.

• Optie mobiel telefoonnummer:
    • Als een telefoonnummer niet geactiveerd is, ziet u: Verifieer dit telefoonnummer. Als u op de link klikt, verschijnt het bericht:

‘Sms-berichten checken

‘Er is een bevestigingscode naar [telefoonnummer] verstuurd, zodat FamilySearch dit nummer voor accountherstel kan gebruiken.

‘Bevestigingscode invoeren’

[Hier is het vakje om de code in te voeren].

U hebt de volgende opties: ANNULEREN, CODE OPNIEUW VERSTUREN en VERIFIËREN onderaan het scherm.

Als u nog steeds moeite hebt om uw FamilySearch-account aan te maken en te activeren, neem dan gerust contact op met FamilySearch.

Aanverwante artikelen

Hoe maak ik een gratis FamilySearch-account aan?
Kan ik met een gedeeld e-mailadres een account aanmaken?
Hoe maak ik een gratis account voor een kind aan?