Hoe maak ik een gratis account voor een kind aan?

Iedereen van 13 jaar of ouder kan zich zonder toestemming van zijn of haar ouders voor een FamilySearch-account aanmelden.

Kinderen van 8–12 jaar mogen zich met toestemming van hun ouders voor een FamilySearch-account registreren. Deze account kan op KerkVanJezusChristus.org of FamilySearch.org worden aangemaakt.

Kinderen die al een account voor De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen hebben, kunnen op FamilySearch.org inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van die account door op de website de knop Inloggen met kerkaccount te kiezen.

Toestemming geven op KerkVanJezusChristus.org

Ouders en wettige voogden die lid van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zijn, kunnen een account aanmaken en toestemming geven op KerkVanJezusChristus.org. Ouders kunnen ook het wachtwoord van hun kinderen wijzigen en de accounts van hun kinderen verwijderen.

Voor instructies logt u in op uw account op KerkVanJezusChristus.org, opent u uw accountinstellingen en klikt u op Help.

Toestemming geven via FamilySearch.org

Ouders en kinderen kunnen ook een account op FamilySearch.org aanmaken. Kerklidmaatschap is niet vereist.

De ouder of wettige voogd kan bij die procedure uit drie methoden kiezen om een kind wettelijk voor een FamilySearch-registratie te machtigen.

• Kerklidnummer (heeft de voorkeur voor heiligen der laatste dagen)
  • E-mailadres
  • Sms-bericht

Tijdens de aanmaakprocedure van de account stuurt het systeem een code voor ouderlijke toestemming naar het e-mailadres, of een sms-bericht naar een mobiel nummer van een ouder of voogd (indien de account niet met een kerklidnummer wordt aangemaakt). U geeft ook een accountherstelmethode aan, voor het geval uw kind zijn of haar inloggegevens vergeet. Voor accounts die u met het kerklidnummer aanmaakt, wordt datzelfde nummer voor herstel gebruikt.

De rest van dit artikel beschrijft hoe u de account via FamilySearch aanmaakt.

Stappen (FamilySearch.org)

Volg deze stappen om een account aan te maken voor een kind van 8–12 jaar.

1. Ga naar een FamilySearch-product en gebruik één van deze opties:
    • Ga naar FamilySearch.org in een browser en klik op Account aanmaken.
    • Open de mobiele app Stamboom of Herinneringen, en tik op Gratis account aanmaken.
  2. Voer de gegevens van het kind in het formulier Account aanmaken in en klik op Doorgaan.
  3. Het dialoogvenster Toestemming ouder of voogd vereist verschijnt. U kunt toestemming geven door middel van een:
    • kerklidnummer (zie stap 4)
    • sms-bericht (zie stap 5)
    • e-mail (zie stap 6)
  4. Ouderlijke toestemming geven met een kerklidnummer doet u als volgt.
    1. Selecteer Kerklidnummer van ouder gebruiken (voorkeur).
    2. Voer uw eigen kerklidnummer (van de ouder of voogd) in. Klik vervolgens op Doorgaan.
    3. Voer daarna het kerklidnummer van uw kind in en klik op Doorgaan.
    4. Vul de overige formuliervelden in en klik op Account aanmaken.
    5. Log in op de FamilySearch-account en voltooi de registratie. Als uw kind zijn of haar inloggegevens vergeet, hebt u het kerklidnummer nodig voor accountherstel.
  5. Ouderlijke toestemming geven met een sms-bericht, doet u als volgt.
    1. Gebruik een sms-bericht uit het afrolmenu, selecteer Ouder vragen in het afrolmenu en geef het mobiele nummer op. Klik op Doorgaan.
    2. Vul de overige formuliervelden in en klik op Account aanmaken. De ouder krijgt een sms-bericht met een code voor ouderlijke toestemming op zijn of haar mobiele telefoon binnen.
    3. Op het volgende scherm dient u de ontvangen code voor ouderlijke toestemming in te voeren. Voer de code in en klik op Indienen.
    4. Vervolgens geeft u een mobiel nummer of e-mailadres op voor accountherstel, voor het geval uw kind zijn of haar inloggegevens vergeet.
    5. Als u voor herstel via een sms-bericht hebt gekozen, voert u de code in die u in een sms-bericht hebt ontvangen en klikt u op Indienen.
    6. Als u voor e-mail hebt gekozen, opent u de e-mail en klikt u vervolgens op Registratie voltooien.
    7. Log in op de FamilySearch-account en voltooi de registratie.
  6. Ouderlijke toestemming per e-mail geven, doet u als volgt.
    1. Gebruik een e-mailbericht uit het afrolmenu, selecteer Ouder vragen en voer het e-mailadres in. Klik op Doorgaan.
    2. Account aanmaken gaat verder. Vul de overige formuliervelden in en klik op Account aanmaken. Er wordt een bericht met een link voor ouderlijke toestemming naar het e-mailadres van de ouder of voogd gestuurd.
    3. In het volgende scherm dient u de ontvangen code voor ouderlijke toestemming in te voeren. Voer de code in en klik op Indienen.
    4. Geef een mobiel nummer of e-mailadres op voor accountherstel, voor het geval uw kind zijn of haar inloggegevens vergeet.
    5. Als u voor herstel via een sms-bericht hebt gekozen, voert u de code in die u in een sms-bericht hebt ontvangen en klikt u op Indienen.
    6. Als u voor e-mail hebt gekozen, opent u de e-mail en klikt u vervolgens op Registratie voltooien.
    7. Log in op de FamilySearch-account en voltooi de registratie.

De verificatiemail of -sms komt niet binnen

Als de toestemmings- of verificatiemail of het sms-bericht niet onmiddellijk binnenkomt, wordt de voortgangsstatus van uw account 48 uur bewaard. In die tijd kunt u het volgende doen om toestemming te geven:

• Log op KerkVanJezusChristus.org in op uw account en geef toestemming via uw accountinstellingen (voor heiligen der laatste dagen).
  • Controleer een dag lang uw sms-berichten of e-mail. Mocht u daarna nog niets hebben ontvangen, ga dan naar FamilySearch.org en klik op Inloggen. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Volg in FamilySearch de aanwijzingen om het aanmaken van uw account te voltooien.

Het kind heeft al een account

Krijgt u een van de onderstaande foutmeldingen, dan heeft het kind waarschijnlijk al een account:

• ‘Deze account lijkt al te bestaan.’
  • ‘Het mobiele telefoonnummer dat u hebt ingevoerd, is al in gebruik bij een andere account.’
  • ‘Dit kerklidnummer is al in gebruik bij een andere account.’

Klik in dat geval op Inloggen. Als het kind zijn of haar gebruikersnaam of wachtwoord is vergeten, kunt u het volgende doen:

• Klik op Gebruikersnaam vergeten om de gebruikersnaam te herstellen.
  • Klik op Wachtwoord vergeten om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Soms helpt het om bij problemen een andere browser zoals Chrome, Edge, Firefox of Safari te gebruiken.

Aanverwante artikelen

Hoe vraag ik FamilySearch een verificatiemail voor mijn account opnieuw te versturen?
Hoe vraag ik opnieuw een verificatiecode aan om mijn FamilySearch-account te activeren?
Hoe maak ik via KerkVanJezusChristus.org een kerkaccount aan?