U kunt de naam, het geslacht of de gebeurtenisgegevens in Stamboom corrigeren, ongeacht of u die hebt ingevoerd.

Stamboom is een open kader waarin men kan samenwerken. Uw wijziging staat in een wijzigingsoverzicht, samen met uw contact-ID en een manier om contact met u op te nemen. Elke gebruiker – ook u – kan wijzigingen terugdraaien.

Voor u begint

• Focus op juistheid. Breng wijzigingen aan om het profiel van de persoon juister te maken.
  • Wees bereid om uw wijzigingen uit te leggen en voeg waar mogelijk bronnen toe.
  • U kunt contact opnemen met de gebruiker die de laatste wijziging heeft aangebracht voordat u een verandering aanbrengt. Om contactgegevens te vinden, klikt u op de naam van de gebruiker en vervolgens op Bericht.
  • Andere Stamboom-gebruikers kunnen dit profiel volgen. (U kunt zien hoeveel mensen het profiel volgen als u een correctie aanbrengt.) Gebruikers die het profiel volgen, ontvangen een bericht per e-mail als u een wijziging aanbrengt. Ze kunnen contact met u opnemen om de wijziging te bespreken.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch en klik op Stamboom. Klik vervolgens nogmaals op Stamboom.
  2. Zoek de persoon van wie u de gegevens wilt verbeteren.
  3. Klik op de naam van de persoon. Klik in het pop-upvenster nogmaals op de naam van de persoon.
  4. Klik op het tabblad Gegevens.
  5. Naast de gegevens die u wilt corrigeren, klikt u op het pictogram Bewerken .
  6. Bekijk de vermelde bronnen en redenen. Ga alleen verder als de gegevens door uw wijziging juister worden.
  7. Als u een naam wijzigt, kies dan de juiste taal in het veld boven het naamveld.
  8. Breng uw veranderingen aan.
    • Als de optie beschikbaar is om gegevens te verwijderen, verschijnt de knop Verwijderen aan de linkerkant. Scrol om deze te vinden.
  9. Als u een datum of plaats wijzigt, selecteer dan een gestandaardiseerde datum of plaats. Als er geen overeenkomstige standaard beschikbaar is, selecteer dan wat u hebt ingevoerd.
  10. Voer een reden in. Leg uit waarom deze gegevens juist zijn. Als de bestaande reden van toepassing is, laat u die staan en voegt u uw eigen opmerkingen eraan toe.
  11. Klik op Opslaan.

We raden u aan de webpagina te refreshen nadat u wijzigingen hebt opgeslagen.

Stappen (mobiele app)

1. Ga naar de profielpagina van de persoon van wie u gegevens wilt corrigeren.
  2. Tik op Gegevens.
  3. Tik in Persoonsgegevens op de gegevens die u wilt wijzigen.
  4. Tik op Bewerken.
  5. Bekijk de vermelde bronnen en redenen. Ga alleen verder als de gegevens door uw wijziging juister worden.
  6. Bewerk de gegevens en klik op Doorgaan.
    • Als u de gegevens kunt verwijderen, ziet u onderaan de optie Verwijderen.
  7. Voer een reden in. Leg uit waarom deze gegevens juist zijn. Als de bestaande reden van toepassing is, laat u die staan en voegt u uw eigen opmerkingen eraan toe.
  8. Tik op Opslaan

Stappen (Stamboom Lite)

1. Op het scherm Familie, tikt u op de naam van de persoon van wie u de gegevens wilt corrigeren.
  2. Tik op de gegevens die u wilt wijzigen en tik dan op Bewerken.
  3. Bekijk de reden. Ga alleen verder als de gegevens door uw wijziging juister worden.
  4. Bewerk de gegevens.
    • Als u de gegevens kunt verwijderen, ziet u onderaan de optie Verwijderen.
  5. Voer een reden in. Leg uit waarom deze gegevens juist zijn. Als de bestaande reden van toepassing is, laat u die staan en voegt u uw eigen opmerkingen eraan toe.
  6. Tik op Opslaan

Als u klaar bent

Voeg waar mogelijk bronnen toe om aan te geven waar u de gegevens hebt gevonden.

Aanverwante artikelen

Een persoon in Stamboom heeft de verkeerde huwelijkspartner
Hoe corrigeer ik ouder-kindrelaties in Stamboom?
Hoe corrigeer ik het vermelde geslacht in het profiel van een persoon in Stamboom?
Hoe voer ik in Stamboom datums en plaatsen in?
Hoe voeg ik een levensbeschrijving, persoonsgegevens en andere gegevens aan Stamboom toe?
Hoe voer ik de naam van mijn voorouder in als die is gewijzigd?
Hoe corrigeer ik overige gegevens in Stamboom?