Hoe voeg ik een levensbeschrijving, persoonsgegevens en andere gegevens aan Stamboom toe?

Als een persoon al in Stamboom staat, kunt u zijn of haar profiel met een levensbeschrijving, persoonsgegevens en andere gegevens aanvullen.

• De levensbeschrijving is een verhaal van iemands leven. U kunt er maximaal 10.000 tekens voor invoeren. Voor een levensbeschrijving moet u Stamboom op FamilySearch.org gebruiken.
    • We raden u aan uw levensbeschrijving eerst in een tekstverwerkingsdocument te typen, die te kopiëren en in Stamboom te plakken. Anders zou uw sessie kunnen verlopen, wat verlies van uw werk tot gevolg kan hebben.
  • Persoonsgegevens bestaan uit naam, geslacht, en geboorte-, kinderdoop-, overlijdens- en begrafenisgegevens. U kunt persoonsgegevens in Stamboom op FamilySearch, de mobiele app en in Stamboom Lite toevoegen.
  • Overige gegevens zijn onder meer alternatieve namen, doodgeboren kind, beroepen, naturalisatie, militaire dienst, adellijke titels en meer. U kunt overige gegevens via Stamboom op FamilySearch.org en in de mobiele app toevoegen. Toevoeging via Stamboom Lite is niet mogelijk.

Stappen (website)

Horizontale weergave, verticale weergave, waaierdiagram en nakomelingenoverzicht

1. Klik in het menu bovenaan op Stamboom en vervolgens nog eens op Stamboom.
  2. Zoek de persoon van wie u de gegevens wilt verbeteren.
  3. Klik op de naam van de persoon. Klik in het pop-upvenster nogmaals op de naam van de persoon. Dan komt u op de pagina van die persoon terecht.
  4. Klik op het tabblad Gegevens of Tijdlijn. Levensbeschrijving is alleen onder het tabblad Gegevens beschikbaar.
  5. Klik op het tabblad Gegevens op het driehoekje naast elke sectie om gegevens te bekijken. Er zijn vier hoofdsecties: Levensbeschrijving, Persoonsgegevens, Overige gegevens en Familieleden.
  6. Klik op de desbetreffende link Toevoegen. Selecteer de soort gegevens die u wilt toevoegen als u daarom gevraagd wordt.
  7. Voer de gegevens en een reden in en leg uit waarom de gegevens juist zijn. Er is voor de levensbeschrijving geen reden vereist.
  8. Klik op Opslaan.

Eerstevoorouderweergave

In deze weergave kunt u bepaalde gebeurtenissen, feiten en levensbeschrijvingen aan iemands profiel toevoegen zonder de stamboom te verlaten, maar u kunt geen persoonsgegevens toevoegen.

1. Log in op FamilySearch en klik op Stamboom. Klik vervolgens nogmaals op Stamboom.
  2. Navigeer vervolgens naar de persoon die u wilt bewerken.
  3. Klik op de betreffende naam.
  4. Aan de rechterkant verschijnt een zijpaneel voor die persoon. Scrol naar beneden naar de sectie in dat menu dat u wilt verbeteren. U kunt op een van deze functies klikken:
    1. Gebeurtenis toevoegen
    2. Feit toevoegen
    3. Levensbeschrijving toevoegen (NB Als er al een levensbeschrijving is toegevoegd, kunt u die pas veranderen als u naar de persoonspagina gaat. Klik in dat geval in het zijpaneel op de naam, dan gaat u naar de persoonspagina.)
  5. Zodra u er een hebt geselecteerd, vult u de relevante gegevens zo goed mogelijk in. Vergeet niet om een reden voor gebeurtenissen en feiten toe te voegen.
  6. Klik op Opslaan.

Stappen (mobiele app)

In de mobiele app Stamboom kunt u persoonsgegevens en overige gegevens toevoegen. De levensbeschrijving is niet beschikbaar.

1. Geef in de mobiele app Stamboom de pagina van de persoon weer voor wie u gegevens wilt toevoegen.
  2. Tik op +.
  3. Tik op de soort gegevens die u wilt toevoegen.
  4. Voer de betreffende gegevens in de verschillende velden in.
  5. Licht in het vak Reden waarom deze gegevens correct zijn duidelijk toe hoe u weet dat de gegevens correct zijn.
  6. Tik op Opslaan.

Stappen (Stamboom Lite)

In Stamboom Lite kunt u alleen persoonsgegevens toevoegen. De levensbeschrijving en overige gegevens zijn niet beschikbaar.

1. Klik in Stamboom Lite (lite.fs.org) op de naam van de persoon voor wie u gegevens wilt toevoegen.
  2. Klik op de desbetreffende link Toevoegen.
  3. Voer de betreffende gegevens in de verschillende velden in.
  4. Licht in het vak Reden waarom deze gegevens correct zijn duidelijk toe hoe u weet dat de gegevens correct zijn.
  5. Klik op Opslaan.

Aanverwante artikelen

Hoe wijzig ik persoonsgegevens in Stamboom?
Wat staat er op de persoonspagina in Stamboom?
Wat betekent ‘Dit IGI-extractiedocument is gebruikt om deze persoon aan te maken’?
Hoe geef ik biologische, stief-, adoptie- en pleegrelaties in Stamboom aan?