Hur uppdaterar jag kontaktinformationen på mitt konto?

I dina inställningar på FamilySearch kan du uppdatera kontaktinformationen, som din e-postadress, ditt användarnamn, din postadress och liknande information. Kontaktinformationen gör det lättare för andra användare att samarbeta med dig.

Innan du börjar

Du kan inte ändra synlighetsinställningarna för viss information:

• Ditt användarnamn är alltid privat. Du kan inte göra det offentligt.
  • E-postaviseringar från FamilySearch går till e-postadressen som anges i delen Lösenord och Återställningsmetoder i dina kontoinställningar. Du får dessa e-postmeddelanden oavsett om du gör det offentligt eller inte.
  • Ditt namn och kontakt-id är alltid offentligt.

Om du vill se den profilinformation som andra FamilySearch-användare ser om dig när de försöker kontakta dig gör du följande:

1. Logga in på Webbplatsen FamilySearch.
  2. Klicka på ditt namn, sedan på Inställningar och sedan på Profil.

Ditt kontaktnamn finns nu på fliken Profil med rubriken "Kontakt-id".

Steg (på webbplatsen)

För att uppdatera kontoinformationen:

1. Logga in på FamilySearch
  2. I övre högra hörnet klickar du på ditt namn och sedan på Inställningar.
  3. Titta längst upp på sidan. Om Konto inte är understruket klickar du på det.
  4. Bredvid varje rubrik klickar du på Redigera för att göra ändringar i det avsnittet.
  5. För att göra informationen privat klickar du på kryssrutan "Privat" så att en bock visas i rutan.
  6. Klicka på Spara.

För att lägga till en bild:

1. Logga in på FamilySearch
  2. I övre högra hörnet klickar du på ditt namn och sedan på Inställningar.
  3. Klicka på Profil.
  4. Klicka på Lägg till porträtt.
  5. Du kan antingen dra och släppa en bild i den angivna rutan eller klicka på Välj att ladda upp för att bläddra efter bilden.

För att välja om du vill vara med eller inte i FamilySearch-katalogen, se den här artikeln för detaljerade instruktioner.

Steg (mobilapp)

I mobilappen Släktträdet kan du ändra vilken kontaktinformation som blir offentlig. För att ändra själva kontaktinformationen måste du använda webbplatsen.

1. När du är inloggad på mobilappen Släktträdet:
    • Apple iOS: Tryck på de tre prickarna i det nedre högra hörnet.
    • Android: I övre vänstra hörnet trycker du på de tre linjerna.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Konto och tryck sedan på knappen Offentligt för varje alternativ du vill göra offentligt (på) eller göra privat (av).
  4. Tryck på Profil och tryck sedan på alternativet Allmän för landet för att göra det offentligt (på) eller för att göra det privat (av).

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite låter dig inte redigera din kontaktinformation. Logga in på vår webbplats och gör dina ändringar där.

Nästa steg

Om du ändrade din e-postadress eller ditt mobilnummer följer du instruktionerna för att verifiera informationen.