Relationsvisning: Hur aktiverar eller inaktiverar jag alternativet att visa min relation till andra användare?

0:00 / 0:00
videoCompanion
How Do I See My Relationship to Other Users in Family Tree?

nullSläktträdet är en växande samling av släktträd som människor från hela världen har bidragit med under många år.

Eftersom trädet är delat kan användarna se hur de är släkt med varandra. Båda användare måste aktivera att släktskapsrelationer visas.

När du aktiverar sendet av släktskapsrelationen samtycker du till att låta andra användare se vissa aspekter av ditt konto:

• Deras relation till dig
  • Din profil
  • Ditt porträttfoto i Släktträdet, om tillgängligt
  • Delade förfäder

Uppgifter om levande personer i ditt träd är inte synliga för andra användare som en del av att se släktskapsrelationer.

Släktskapsinformationen är tillgänglig när en annan användare klickar på din profil i Släktträdet eller Minnen. Ett alternativ för att se släktskapsrelationen visas tillsammans med kontaktuppgifterna.

Du kan aktivera eller inaktivera se släktskapsrelation i dina kontoinställningar.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.
  2. I övre högra hörnet klickar du på ditt namn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Behörigheter.
  5. Under Se släktskapsrelation klickar du i kryssrutan.
  6. Klicka på Aktivera.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet öppnar du menyn:
    • Apple iOS: I nedre högra hörnet trycker du på de tre linjerna.
    • Android: Tryck på de tre linjerna längst upp till vänster.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Behörigheter.
  4. Läs meddelandet under alternativet Aktivera släktskapsrelation för att se vilken information som är tillgänglig för andra användare.
  5. För att aktivera alternativet trycker du på Aktivera se släktskapsrelation.

Steg (Släktträdet Lite)

Du kan inte se din relation till andra i Släktträdet Lite. Använd mobilappen Släktträdet i stället.