Hur skickar jag ett meddelande till någon som bidragit till Släktträdet eller Minnen?

Följ instruktionerna för att kontakta någon som bidrog till Släktträdet eller Minnen. Kom ihåg att vi i vissa fall kanske inte kan hitta källpersonen. Bidraget kan ha kommit från ett tidigare system som inte har upptecknat aktiva användare, eller så kan källpersonen vara avliden.

Se våra Användarvillkor för riktlinjer om samarbete med andra användare.

Steg (på webbplatsen)

1. För att visa vem som bidragit med uppgifterna i Släktträdet eller Minnen:
    • Hitta ”Senast ändrad” i Släktträdet, följt av datumet för den senaste ändringen och källpersonens profilnamn. Informationen visas för varje ändring.
    • I Minnen: Klicka på ett minne som du inte bidrog med. Källpersonens profilnamn anges under avsnittet Detaljer.
  2. Klicka på källpersonens profilnamn.
    • Om profilnamnet är ”FamilySearch” gjordes ändringen genom en automatisk uppdatering. Eller så skedde ändringen innan FamilySearch registrerade varje källpersons ändringar.
  3. I popup-fönstret som visas ser du användarens kontaktinformation, om användaren gjort den offentlig. Du kan använda den för att kontakta honom eller henne.
    • Du kan också lägga till någon i din kontaktlista genom att helt enkelt klicka på deras profilnamn och klicka på Lägg till kontakt. För att ta bort en kontakt klickar du på deras profil igen och väljer alternativet Ta bort kontakt.
  4. (Valfritt): Se hur du är släkt med källpersonen:
    • Aktivera Se släktskapsrelation: Om du inte har tackat ja till tjänsten klickar du på den här länken för att tacka ja.
    • Visa hur vi är släkt: Om du och den andra personen har tackat ja till den här tjänsten klickar du på den för att se er släktskapsrelation.
    • Begäran om att få se släktskapsrelation: Klicka här för att be den andra användaren att tacka ja så att du kan se er släktskapsrelation.
  5. Om källpersonen inte angivit någon kontaktinformation skickar du i stället ett privat meddelande via FamilySearchs meddelandetjänst:
    1. Klicka på Skicka meddelande
    2. Ange ditt ämne och meddelande. Du måste ange ämne innan du kan skicka meddelandet.
    3. Klicka på Skicka.

Obs: Om någon skickar oönskade meddelanden till dig kan du göra den personen osynlig. Du kan inte se meddelanden från en osynlig person.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet går du till personen du är intresserad av och trycker på namnet.
  2. Tryck på uppgiften som intresserar dig.
    • På en förfaders personsida trycker du på de fakta som intresserar dig. Längst ner på skärmen visas det datum då informationen senast ändrades. Under datumet ser du profilnamnet för personen som gjorde ändringen.
    • Tryck på Minnen. Tryck på ett minne som du inte bidrog med. Tryck på det igen. Profilnamnet för personen som bidrog med det visas under fotot på vänster sida.
  3. Klicka på källpersonens namn.
    Om profilnamnet är ”FamilySearch” gjordes ändringen genom en automatisk uppdatering. Eller så skedde ändringen innan FamilySearch registrerade varje källpersons ändringar.
  4. Du kan skicka ett meddelande direkt, lägga till dem som kontakt eller kopiera deras e-post.
    • Du kan också lägga till någon i din kontaktlista genom att helt enkelt klicka på deras profilnamn och klicka på Lägg till kontakt. För att ta bort en kontakt klickar du på deras profil igen och väljer alternativet Ta bort kontakt.
  5. (Valfritt): Se hur du är släkt med källpersonen:
    • Aktivera Se släktskapsrelation: Om du inte har tackat ja till tjänsten trycker du på det här alternativet för att tacka ja.
    • Visa hur vi är släkt: Om både du och den andra användaren har tackat ja till den här tjänsten trycker du på det här alternativet för att se hur ni är släkt.
    • Be om att få se släktskapsrelationen: Tryck för att skicka ett meddelande till den andra användaren som begär att han eller hon tackar ja.
  6. Om källpersonen inte angivit någon kontaktinformation skickar du i stället ett privat meddelande via FamilySearchs meddelandetjänst:
    1. Tryck på Skicka ett meddelande
    2. Ange ditt ämne och meddelande. Du måste ange ämne för att kunna skicka meddelandet.
    3. Tryck på Skicka

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite visar dig vem som har lagt in uppgifterna. Man kan inte se kontaktinformation eller skicka ett meddelande. Använd webbplatsen i stället.