Hur slår jag ihop dubbletter i ett släktgruppsträd efter ID?

I ett släktgruppsträd kan du få dubbletter av poster när olika gruppmedlemmar lägger till eller kopierar poster till gruppträdet. Dubbletterna kan innehålla olika fakta och ytterligare källor eller minnen som alla bör sammanställas i en post.

Viktigt: Du slår ihop uppteckningar över levande personer i ett släktgruppsträd så länge de finns i samma träd. Du kan inte sammanfoga poster från olika träd, även om de handlar om samma person.

Steg (webbplats)

1. I den övre menyn klickar du på Släktträdet och sedan på Trädet.
  2. Om det behövs växlar du till det träd som du vill arbeta i.
  3. Kopiera ID-numret för dubblettposten:

1. Klicka på Personlista högst upp i antavlevyn.
    2. Leta reda på dubblettposten.
    3. Klicka på ID-numret för att kopiera numret till datorns urklipp.
  4. Utan att stänga personlistan klickar du på namnet på den post som ska sparas och klickar på Person.
  5. Klicka på fliken Detaljer .
  6. Klicka på Slå ihop via id.Den finns i avsnittet Verktyg, längst till höger på sidan.
  7. Klistra in ID-numret i fältet. Du kan också skriva det med stora bokstäver och bindestreck.
  8. Klicka på Fortsätt.Sammanslagningsskärmen öppnas i en ny flik i webbläsaren.

• Vänster: Det här är den möjliga dubbletten. Den raderas om du slår ihop uppteckningarna.
    • Höger sida: Det här är den post du utgick från.Den sparas om du sammanfogar posterna.
  9. Fastställ om uppteckningarna handlar om samma person.

1. Jämför vänster och höger sida för matchande namn, datum, platser och familjemedlemmar.
    2. Läs eventuella varningsmeddelanden på skärmbilden.
    3. Om posten till vänster är den mest korrekta startar du om sammanslagningsprocessen från den andra personens sida så att posten sparas.
    4. Om uppteckningarna inte handlar om samma person klickar du på Inte en matchning. Om uppteckningarna handlar om samma person klickar du på Ja, fortsätt. Om du är osäker klickar du på Avbryt.
  10. Gå igenom all information som har en grön bakgrund i den kvarvarande uppteckningen. Markerad information kopieras till den kvarvarande uppteckningen när du slutför hopslagningen. Om den här informationen inte ska sparas i den kvarvarande uppteckningen klickar du på Ångra.
  11. Klicka på Fortsätt.
  12. Slutför hopslagningen:

1. Gå igenom den kvarvarande uppteckningen.
    2. Om allt ser ut som det ska klickar du på Slutför sammanslagning.
    3. För att förklara varför du slog ihop de här uppteckningarna väljer du antingen en föreslagen anledning eller skriver in en egen.
  13. Klicka på Spara.

Omedelbart efter hopslagningen och under en kort tid finns "ångra" som alternativ. Det gör att du enkelt kan separera uppteckningarna.

Steg (mobilapp)

Mobilappen Family Tree låter dig för närvarande inte slå ihop register över levande personer. Om ditt släktträd innehåller dubbletter måste du använda webbplatsen för att slå ihop dem.

Steg som rekommenderas härnäst

1. Gå igenom källor och minnen på den bevarade posten.Ta bort allt som inte hör hemma eller inte ska delas.
  2. Gå igenom personens familjemedlemmar för att se om de också har möjliga dubbletter.