Hur hittar jag en avliden person i Släktträdet?

Du kan hitta avlidna personer i Släktträdet. Du kan söka på namn, kön, ras, familjemedlemmar eller händelseinformation. Du kan också söka via id.

Du kan bara hitta levande personer i Släktträdet om du angav dem i trädet och sökte via id.

Funktionen Senaste är tillgänglig när du har loggat in. Använd senaste för att snabbt få tillgång till profiler i Släktträdet som du nyligen har tittat på.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamlySearch.org och gör något av följande:
    • Klicka på Släktträdet och sedan på Sök.
    • Klicka på Sök och sedan på Släktträdet.
  2. Klicka på fliken för den typ av sökning du vill använda:
    • Sök via namn. Ange namn och annan information.
      • Du kan använda asterisktecken * i namn på personer och platser. Skriv * för att ersätta noll eller fler tecken. Ange ? för att ersätta ett tecken.
      • För att se ytterligare sökfält klickar du på Fler alternativ:
        • Visa de exakta sökalternativen.
        • Lägg till ytterligare fält för namn på gifta, andra alternativa namn, kön och ras.
        • Lägg till fält för särskilda händelser, som födelse, vigsel, hemort eller död. En sökning efter födelsehändelse hittar både information om födelse och dop. En sökning efter dödshändelse hittar både död- och begravningsuppgifter.
    • Sök via id. Ange ett ID-nummer i Släktträdet.
  3. Klicka på Sök.
  4. Gå igenom resultaten.
  5. Om du inte hittar personen du vill ha ändrar du dina sökkriterier:
    1. Gör dina ändringar i panelen till höger.
    2. Klicka på Sök.
    3. Gå igenom resultaten igen.
  6. I sökresultaten klickar du på personens namn för att se personkortet.
  7. För att se hela profilen klickar du på namnet på personkortet.

Du kan också använda funktionen Senaste för att Hitta via namn eller Hitta via id.

1. Klicka på Senaste.
  2. Skriv in uppgifter i rutan Ange namn eller ID .
    • När du skriver in ett namn (förnamn, efternamn eller fullständigt namn) söker systemet bara efter namn i listan Senaste, med högst 50 uppteckningar.
    • När du skriver in ett ID och klickar på Sök söker systemet i hela FamilySearchs databas.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet går du till antavlevyn.
  2. Tryck på ikonen för förstoringsglaset.
  3. Tryck på den typ av sökning du vill använda:
    • Sök via namn. Ange ett namn. Om du känner till könet trycker du antingen på Man eller Kvinna.Om du vill lägga till uppgifter om födelse, död eller vigsel trycker du i rätt fält och skriver in informationen.
    • Sök via ID. Ange en persons ID-nummer i Släktträdet.
  4. Tryck på Sök.
  5. Längst upp på skärmbilden ser du information om efternamnet. Skrolla för att hitta "Personer som finns i det delade Släktträdet".
  6. Om du inte hittar personen du vill ha trycker du på bakåtpilen eller Hitta en person. Ändra dina sökkriterier.
  7. I sökresultaten trycker du på personens namn.

Steg (Släktträdet Lite)

1. Logga in på Släktträdet Lite (lite.fs.org) och tryck på Sök.
  2. Tryck på den typ av sökning du vill använda:
    • Namn. Ange namn, kön och annan information.
    • ID. Ange en persons ID i Släktträdet.
    • Historik.Se de 50 senaste personerna du tittade på. För att se ett trycker du på namnet.
  3. Tryck på Sök.
  4. Gå igenom resultaten.
  5. Om du inte hittar personen du vill ha trycker du på Förfina sökning för att ändra dina sökkriterier.
  6. I sökresultaten trycker du på personens namn.