Vad gör liggande orientering i Släktträdet?

I Släktträdet på FamilySearch webbplats visar liggande vy din antavla horisontellt. Du är i mitten.Dina efterkommande är till vänster. Dina förfäder är till höger.

Liggande vy har flera fördelar:

• Du kan se många generationer i en familj samtidigt.
  • Du kan följa en släktlinje bakåt eller framåt i tiden.
  • Du kan se uppteckningstips, forskningsförslag och dataproblem.
  • Du kan se din makes/makas förfäder om du har lagt till dem.
  • Du kan se dina barns makar.
  • Du kan se när systemet har flera makar eller föräldrar för en person.

Obs: Med hjälp av Alternativ kan du i övre högra hörnet av fönstret välja vilka ikoner som visas i ditt träd.

Steg (på webbplatsen)

1. I den övre menyn klickar du på Släktträdet och sedan på Släktträdet.
  2. Längst upp till höger i antavlan klickar du på namnet på nuvarande vy (till exempel Solfjäderdiagram), sedan på Liggande.
  3. För att flytta en annan person till huvudpositionen klickar du på hans eller hennes namn och sedan på Visa släktträdet.
  4. För att se fler detaljer om en person i trädet klickar du på hans eller hennes namn och ett sidoblad dyker upp med fler detaljer.
  5. För att se ett pars barn klickar du på Barn längst ner i parrutan.
  6. För att flytta runt trädet på skärmen klickar du på bakgrundsområdet i trädet och drar det.
  7. För att öka eller minska trädets storlek klickar du på Plus ( + ) eller Minus ( - ).
  8. För att utöka en släktlinje ytterligare två generationer klickar du på pilen i slutet av den linjen. Klicka på den igen för att stänga den.
  9. För att få tillbaka antavlan till dig själv kan du använda ett av följande alternativ:
    • För att stänga alla dina utökade linjer och återvända till dig själv klickar du på hemikonen.
    • För att hålla alla utökade linjer öppna och återvända till startpersonen klickar du på ikonen Återställ vy,
      Ikonen Återställ vy
      Som ser ut som ett mål och ligger precis bredvid ikonen zooma in och ut plus och minus.
  10. Om en person har flera föräldrar i systemet ser du en pil till vänster om parets ruta för föräldrarna. Klicka på pilen för att se alla föräldrar för personen och klicka på de föräldrar du vill visa.
  11. Om en person har mer än en make/maka i systemet ser du en ikon bredvid makens/makans namn i parrutan. Klicka för att se alla makar för personen. För att ändra standard make/maka som visas väljer du en annan make/maka och sedan Visa släktträdet. Det gör det nya paret till trädets fokus och ändrar den make/maka som visas som standard för det du valde.
  12. För att skriva ut en antavla för fyra generationer klickar du på ikonen Alternativ , sedan Skriver du ut. När utskriftsbar version öppnas i en ny flik klickar du på webbläsarens utskriftsalternativ för att skriva ut den.

Steg (mobilapp)

Mobilappen Släktträdet har ingen liggande vy.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet lite har ingen liggande vy.