Hur använder jag solfjäderdiagrammet i Släktträdet?

Solfjäderdiagrammet har flera fördelar:

• Du kan se upp till sju generationer av dina förfäder på en gång.
  • Du kan se var släktlinjerna slutar – med andra ord var information saknas.
  • Du kan se i vilka länder olika förfäder föddes och vilka förfäder som har foton, berättelser och källor bifogade till personsidorna.
  • Du kan både se solfjäderdiagrammet på skärmen och konvertera det till en pdf-fil för utskrift.

Steg (på webbplatsen)

1. I den övre menyn klickar du på Släktträdet och sedan på Trädet.
  2. I den övre högra delen av antavlan klickar du på namnet på nuvarande vy (till exempel Liggande) och sedan på Solfjäderdiagram.
  3. Klicka på ikonen Inställningar för att göra följande:
    • Välj antal generationer som ska visas.
    • Välj om du vill att uppställningen ska visa släktlinjer, födelseort, källor, berättelser, foton eller släktforskningshjälpmedel.
    • Invertera färgerna.
    • Skriv ut solfjäderdiagrammet i upp till 7 generationer (4 är det lägsta). Den utskrivna uppställningen innehåller den information du ser på skärmen.
  4. Om huvudpersonen hade fler än fem barn klickar du på > för att se resten.
  5. För att flytta en annan person till uppställningens mittposition klickar du på personens namn och klickar sedan på ikonen Solfjäderdiagram.

Steg för mobilappen Släktträdet

1. Tryck på nedre högra hörnet av antavlan
  2. I rutan Antavlevy trycker du på .
  3. I nedre högra hörnet klickar du på den blå alternativikonen
  4. Tryck för att välja hur uppställningen ska visas: Standardvy, Födelseland, Källor, Berättelser, Fotografier, Släktforskningshjälpmedel.
  5. (Valfritt) Om huvudpersonen hade fler än fem barn trycker du på > för att se resten.
  6. (Valfritt) Du kan flytta en annan person till huvudpositionen. Tryck länge på namnet och tryck sedan på Visa träd eller Visa det här trädet.

Endast Android

1. Tryck på den blå alternativikonen i nedre högra hörnet.
  2. Under diagrammet trycker du på [antal] Generationer.
  3. Tryck för att välja antalet generationer du vill ska visas.