Vad gör efterkommandevyn i Släktträdet?

I Släktträdet på FamilySearch webbplats visar efterkommandevyn personens efterkommande vertikalt i en lista. Med den kan du lätt se eller forska efter dina förfäders efterkommande.

Du kan expandera generationer i trädet för att visa fler detaljer. Klicka på knappen Alternativ i övre högra hörnet på skärmbilden för att välja det du ser: uppteckningstips, forskningsförslag, dataproblem, porträtt och makar (se steg 7 nedan).

Steg (på webbplatsen)

1. I Släktträdet på FamilySearch webbplats klickar du på Släktträdet.
  2. I övre vänstra delen av antavlan klickar du på namnet på nuvarande vy (till exempel Liggande) och sedan på Efterkommande.
  3. (Valfritt) Klicka på antalet generationer som ska visas.
  4. (Valfritt) För att ändra personen överst i uppställningen använder du ett av följande alternativ:
    • För att välja en förfader till den första personen i uppställningen klickar du på Expandera och sedan på önskad person.
    • För att välja någon som listas någon annanstans i uppställningen klickar du på hans eller hennes namn och sedan på Släktträdet.
  5. (Valfritt) För att visa eller dölj vyn av makar och efterkommande till rotpersonen klickar du på pilarna.
  6. (Valfritt) För att dölja eller visa olika slags information klickar du på Alternativ. Klicka i kryssrutorna för att slå på och av informationen. (Tips: Stäng av porträtten för att se fler personer på skärmen samtidigt.)
  7. (Valfritt) Även om efterkommandevyn inte har ett utskriftsalternativ som de andra antavlavyerna, kan du fortfarande använda din webbläsare för att skriva ut den. Tryck helt enkelt på Ctrl+P. Om du använder Chrome skrivs uppställningen ut i färg tillsammans med ikonerna. Firefox skriver inte ut ikoner.

Steg (mobilapp)

Mobilappen Släktträdet har ingen efterkommandevy.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite har ingen efterkommandevy.