Hur lägger jag till en bild till berättelsen jag skapat?

Du kan bifoga bilder till berättelser i minnesgalleriet.

• Ett foto kan bifogas till mer än en berättelse.
  • Dokumentbilder kan också läggas till berättelser.
  • Upp till tio bilder kan laddas upp till varje berättelse.

Du kan också bifoga ett privat foto till en offentlig berättelse. Andra användare på FamilySearch ser bara berättelsen, inte fotot.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.
  2. Klicka på Minnen högst upp på sidan.
  3. Klicka på Galleri.
  4. Klicka på ikonen Berättelser (ser ut som en öppen bok).
  5. Klicka på en berättelse som du vill lägga till en bild till.
  6. Ovanför berättelsens titel klickar du på Redigera berättelse.
  7. Ovanför berättelsens text kan du i rutan med kameraikonen välja att ladda upp ett foto från din dator eller välja bland bilder som redan finns i galleriet. Fortsätt med lämplig uppsättning instruktioner nedan.

Ladda upp foto

1. Klicka på Ladda upp foto
  2. Hitta fotot eller dokumentbilden på din dator och dubbelklicka för att ladda upp.
  3. Om du vill lägga till ännu en bild klickar du på + under bilden som visas just nu.
  4. När du är färdig med att lägga till bilder klickar du på Spara berättelse ovanför de uppladdade bilderna. (Om du inte längre vill lägga till bilder klickar du på Avbryt i stället.)

Välj från galleriet

1. Klicka Välj från Galleriet
  2. Hitta upp till tio bilder i ditt galleri som du kan lägga till berättelsen.
  3. I övre högra hörnet på varje bild du vill lägga till klickar du på bocken för att markera den.
  4. Längst ner till vänster på skärmbilden Välj ur galleriet klickar du på Bifoga. (Eller, om du inte längre vill lägga till foton klickar du på Avbryt.)

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Minnen trycker du på en berättelse som du vill lägga till en bild till.
  • I Android trycker du, efter att har tryckt på berättelsen, på de tre prickarna i övre högra hörnet och sedan på Redigera.
  1. Tryck på kameraikonen. Du kan välja att ta ett foto med din enhet, ladda upp ett foto som redan finns på din enhet eller välja bland bilder som redan finns i minnesgalleriet.

Lägg till foto

• Apple iOS: Tryck på kameraikonen för att ta ett foto med din enhet, eller välj bland visade foton som lagras på din enhet. Tryck på Lägg till.
  • Android: Tryck på Kamera för att ta ett foto med din enhet, eller tryck på Arkiv och välj bland foton som lagras på din enhet. Tryck på Spara.

Välj från galleriet

• Apple iOS: Under Lägg till foto trycker du på Kamerarullen och sedan på FamilySearch. Välj bland fotografierna i ditt galleri och tryck på Lägg till
  • Android: Tryck på FamilySearch. Välj bland fotona i ditt galleri.
  1. Tryck på + för att lägga till fler bilder.

Släktträdet Lite

För närvarande stöds inte funktionen Minnen i Släktträdet Lite.