Hur lägger jag till en berättelse i Minnen?

FamilySearch ger dig möjlighet att dela med dig av egna berättelser om din släkt.

Innan du börjar

• Läs noggrant Avtal om inskickning av material vid frågor om ditt innehåll.
  • Systemet avbryts efter en timme. För att undvika att förlora ditt arbete, kom ihåg att spara ofta eller så kan du kopiera och klistra in en färdig berättelse i mallen.
  • Dra och släpp fungerar inte för uppladdning av berättelser.
  • Pdf-filer kan inte laddas upp i funktionen Berättelser, men de fungerar bra i Dokument.

Steg (på webbplatsen)

Du kan ladda upp minnen både från avdelningen Minnen och Släktträdet.

Skapa en berättelse från avdelningen Minnen:

1. Logga in på FamilySearch.
  2. Längst upp på skärmbilden klickar du på Minnen.
  3. Klicka på Galleri.
  4. Klicka på plustecknet (+) i den gröna cirkeln.
  5. Klicka på Skapa en berättelse.
  6. Skriv in din berättelse och dess titel.
  7. Ta med eventuella foton.
    • Ladda upp foto låter dig välja bland dina datorfiler.
    • Välj ur galleriet tar dig till foton som redan finns på FamilySearch.
    • Med plustecknet (+) kan du lägga till fler foton.

Skapa en berättelse från Släktträdet:

1. Logga in på FamilySearch.
  2. Klicka på Släktträdet högst upp på sidan.
  3. Klicka på Släktträd.
  4. Hitta personen, klicka på personens namn och klicka på Person.
  5. Klicka på fliken Minnen.
  6. Gå till delen Berättelser och klicka på Skapa berättelse.
  7. Skriv in din berättelse och dess titel.
  8. Ta med eventuella foton.
    • Ladda upp foto låter dig välja bland dina datorfiler.
    • Välj ur galleriet tar dig till foton som redan finns på FamilySearch.
    • Med plustecknet (+) kan du lägga till fler foton.

Obs: Du kan redigera din sparade berättelse när som helst. Öppna helt enkelt berättelsen. Längst upp på sidan, precis ovanför berättelsens titel, klickar du på Redigera berättelse

Steg (mobilapp)

Du kan ladda upp minnen både från mobilappen Minnen och mobilappen Släktträdet.

Lägg till en berättelse från mobilappen Minnen:

1. Tryck på plustecknet (+) i en blå cirkel nere till höger.
  2. Tryck på Skriv berättelse.
  3. Skriv in din berättelse och dess titel.
  4. Tryck på kameraikonen för att ta med eventuella foton.
    • Apple iOS: Välj upp till tio bilder från din enhet och tryck på Lägg till eller använd kamerafunktionen för att fånga dina bilder. Tryck sedan på Lägg till. Redigera fotona och tryck på Spara. Tryck på plustecknet (+) som visas under originalfotona för att lägga till ytterligare bilder.
    • Android: Tryck på Arkiv för att välja ett foto från din enhet. Tryck på Kamera för att fånga ditt foto på din enhet. Tryck på FamilySearch för att bifoga foton som redan finns i galleriet. Tryck på plustecknet (+) som visas under originalfotona för att lägga till ytterligare bilder.

Lägg till en livsberättelse från mobilappen Släktträdet:

1. Tryck på en person för att öppna personens detaljsida.
  2. Tryck på Minnen.
  3. Tryck på plustecknet (+) i en blå cirkel i nedre högra hörnet.
  4. Tryck på Skriv berättelse.
  5. Skriv in din berättelse och dess titel.
  6. Tryck på kameraikonen för att ta med eventuella foton.
    • Apple iOS: Välj upp till tio bilder från din enhet eller använd kamerafunktionen för att fånga dina bilder. Tryck sedan på Lägg till. Redigera fotona och tryck på Spara. Tryck på plustecknet (+) som visas under originalfotona för att lägga till ytterligare bilder.
    • Android: Tryck på Arkiv för att välja ett foto från din enhet. Tryck på Kamera för att fånga ett nytt foto på din enhet. Tryck på FamilySearch för att bifoga foton som redan finns i galleriet. Tryck på plustecknet (+) som visas under originalfotona för att lägga till ytterligare bilder.

Obs: Du kan redigera din sparade berättelse när som helst. Öppna helt enkelt berättelsen. Tryck på menyikonen och därefter på Redigera.

Släktträdet Lite

Släktträdet Lite har inte funktionen Minnen.