Hur laddar jag upp minnen till FamilySearch?

Du kan ladda upp foton eller dokument till FamilySearch Minnen, antingen som enskilda objekt eller som en grupp med flera objekt.

Format och gränser för filstorlek anges nedan:

• För dokument: .pdf-filformat upp till 15 MB. Konvertera andra dokumentformat, till exempel .doc- och .docx-filer till .pdf innan du laddar upp.
  • För foton: filformaten .jpg, .png, .tif och .bmp, upp till 15 MB.

Obs: Vänligen notera att .pdf är den enda filtyp som stöds som kan innehålla flera sidor.

Innan du börjar

Läs noggrant Avtal om inskickning av material vid frågor om ditt innehåll.

Steg från Minnen (webbplats)

1. Logga in på FamilySearch.org.
  2. Gå till menyraden längst upp på skärmbilden och klicka på Minnen.
  3. I listrutemenyn klickar du på Galleri.
  4. Klicka på plustecknet (+) i den gröna cirkeln.
  5. Dra och släpp innehåll från din dator till skärmen, eller klicka på Välj filer.
  6. Du måste tagga foton enskilt, men den mängd innehåll du laddar upp på en och samma gång är helt upp till dig.

Steg från personsidan

1. Klicka på fliken Minnen.
  2. Klicka antingen på Ladda upp foto eller Ladda upp dokument och välj filen från din dator.
  3. Klicka på Välj ur galleriet och lägg till ett minne som du redan har laddat upp. Funktionen dra och släpp är inte tillgänglig när man ska ladda upp minnesobjekt på en persons personsida.

Steg för att ladda upp flera foton

1. Hitta och klicka på det första fotot.
  2. Håll ner Shift-tangenten på tangentbordet.
  3. Med Shift-tangenten nedtryckt klickar du på det sista fotot i raden foton du vill ladda upp.
  4. Du ser en lista över bilagor markerade och redo att laddas upp. Följ anvisningarna på skärmen och ladda upp fotografierna.
  5. För att välja olika foton som inte är i följd i en mapp, letar du fram och klickar på det första fotot.
  6. Tryck på och håll ner Ctrl-tangenten (Ctrl).
  7. Med Ctrl-tangenten nedtryckt klickar du på alla foton du vill ladda upp. Följ sedan anvisningarna på skärmen och ladda upp fotona.

Steg (mobilappen Minnen)

1. Tryck på plustecknet (+) i cirkeln.
  2. Tryck på Lägg till dokument eller Lägg till fotografi.
  3. Tryck på det alternativ du föredrar att använda:
    1. Android: Kamera eller fil
    2. Apple iOS: Ta foto, kamerarulle eller Mina filer

Välj en fil från din enhet och tryck på Ladda upp. Eller använd kamerafunktionen för att fånga innehållet på bild. Redigera bilden och tryck på Spara.

Steg (mobilappen Släktträdet)

1. Tryck för att öppna en personinformationssida.
  2. Tryck på Minnen.
  3. Tryck på plustecknet (+).
  4. Tryck på Lägg till dokument eller Lägg till fotografi.
  5. Tryck på ett alternativ:
    1. Android: Kamera, fil eller FamilySearch Galleri.
    2. Apple iOS: Ta foto, kamerarulle, Mina filer eller Mitt FamilySearch-galleri.

Välj en fil från din enhet eller i galleriet och tryck på Ladda upp. Eller använd kamerafunktionen för att fånga innehållet på bild. Redigera bilden och tryck på Spara.

Släktträdet Lite

För närvarande ingår funktionen Minnen inte i Släktträdet Lite.

När du är klar

Om färgerna visas som komplementfärger (som i ett negativ) i FamilySearch, behöver du ta bort fotot, konvertera det till ett annat filformat och ladda upp det igen. Tagga varje foto och dokument enskilt så att det länkas till en individ i Släktträdet. Lägg till titel, händelsedatum, händelseort och beskrivning så att ditt minnesobjekt är lättare att hitta.

I Släktträdet visas en persons minnen i den ordning de lades till. Du kan inte ändra den ordningen.