Hur lägger jag till eller redigerar titeln till ett foto, en berättelse, ett dokument eller en ljudfil?

Lägg till titlar i de minnen du bidrar med för att skilja dem från andra minnen. Titlar gör minnena lättare att hitta och hjälper tittare förstå hur viktiga de är. Om du ändrar dig om en viss titel kan du redigera den.

Observera: Du kan lägga till eller redigera titlar för minnen som du har bidragit med. Du kan inte lägga till eller redigera titlar för minnen som andra användare bidragit med.

Förslag på användbara titlar

• Håll dem korta men relevanta.
  • Lägg ytterligare information i fältet Beskrivning.
  • Lista inte alla personer i ett objekt. Skapa taggar i stället.
  • Bra titlar innehåller ofta följande slags information:
    • Namnet på person- eller familjegruppen (till exempel "familj", "syskon till", "barn till", "efterkommande till")
    • En händelse, till exempel en födelsedag, en återförening, en begravning eller en helgdag
    • En plats, som ett hem, en kyrka eller en kyrkogård
    • En anledning till att minnet skapades, till exempel ett skolfoto eller passfoto.
    • En dokumenttyp, såsom vigselcertifikat, brev, dödsannons eller gravsten
    • En referens eller förklaring, till exempel en "transkribering av en dagboksuppteckning" eller en "översättning av ett brev".

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch
  2. Längst upp på sidan klickar du på Minnen.
  3. Klicka på Galleri.
  4. Hitta minnesobjektet utan titel.
  5. Klicka på Ingen titel.
  6. Skriv in titeln.
  7. Klicka utanför titelfältet för att spara det automatiskt.

För att ändra titeln:

1. Klicka på minnet.
  2. Till höger om minnestiteln klickar du på Redigera.
  3. Ändra titeln.

Steg (mobilappen Minnen eller Släktträdet)

1. I appen Minnen trycker du på ett minnesobjekt. I trädappen går du till en personsida och öppnar fliken Minnen. Tryck sedan på minnet.
  2. Tryck på Lägg till titel. Om du inte ser Lägg till titel trycker du på minnesobjektet och sedan på Lägg till en titel.
    1. Apple iOS-enhet: Skriv in titeln och tryck på Spara.
    2. Android-enhet: tryck i fältet Titel och lägg till titeln. Tryck på Spara.
  3. För att ändra titeln trycker du på den och skriver in ändringen. Tryck på Spara.
  4. För berättelser trycker du på de tre prickarna i det övre högra hörnet och trycker på Redigera eller Redigera berättelse. Tryck sedan på titeln och skriv in ändringen. Tryck på Spara.