Hur söker jag bland fotografier, berättelser, dokument och ljudfiler i Minnen?

Innan du börjar

I funktionen Minnen kan du söka efter fotografier, berättelser, dokument och ljudfiler om en särskild förfader. Här är några söktips:

• Sök efter ord som kan finnas i titeln eller beskrivningen av ett fotografi, dokument eller ljudfil.
  • Sök efter ord som kan vara en ämnestagg.
  • Sök efter ord som kan finnas i titeln eller de första 250 tecknen i en berättelse.
  • Du får bara resultat för ett namn om namnet finns i titeln eller beskrivningen av ett minne. Om du känner till en förfaders namn kan du hitta honom eller henne i Släktträdet och sedan visa hans eller hennes minnen.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.org och klicka på Minnen.
  2. Klicka på Sök.
  3. Klicka för att välja det du vill söka efter.
    • Sök Text söker i titlar och beskrivningar.
    • Sök ämnestaggar och söker i upp till fem ämnestaggar.
  4. Skriv in sökorden i rutan. (Sökningen är inte skiftlägeskänslig.) Om du skriver in en term som systemet inte hittar, visas meddelandet "Inga ämnen hittades" omedelbart under fältet.
  5. Klicka på Sök.
  6. För att filtrera dina sökresultat ytterligare kan du förfina din sökning genom att använda alternativen i den vänstra panelen. Om du sökte med ämnestaggar klickar du på Sök endast på mina nära släktingar för att begränsa sökresultaten till dina egna släktlinjer.

Steg (mobilappen Minnen)

1. Öppna appen FamilySearch Minnen på din mobila enhet.
  2. Tryck på Sök.
    1. För en iOS-enhet är Find en förstoringsglasikon längst ner.
    2. För en Android-enhet trycker du på de tre linjerna längst upp till vänster och sedan på Hitta.
  3. Tryck på Text eller Ämnestagg.
  4. Ange söktermer och tryck på förstoringsglasikonen.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite kan inte visa eller söka minnen.

Felsökningstips

I likhet med sökfunktionen i Släktträdet söker du i Minnen utifrån de offentliga och privata inställningarna för enskilda minnesobjekt.

• Systemet antar att objekten rör levande personer tills en gäst taggar objekten och länkar dem till avlidna personer.
  • Om en tagg innehåller namnet på en levande person, men taggen inte är kopplad till den levande personen i Släktträdet, är taggen synlig för alla som ser minnet.

Om du har bidragit med ett objekt kan du hitta det i galleriet Minnen.