Hur delar jag minnen som jag hittar med familj och vänner?

När du loggar in på FamilySearch kan du dela ett minnesobjekt på sociala medier, skicka det via e-post eller ange en URL-länk. Du kan också dela en länk till ett album. Alla som får ett delat minne kan vidarebefordra och dela informationen med andra. Om du har en länk behöver du inte logga in på FamilySearch för att kunna dela länken.

Du kan inte lägga till delade album i dina minnen.

Steg (på webbplatsen)

Från Släktträdet

1. Logga in på FamilySearch
  2. I Släktträdet på webbplatsen FamilySearch.org tar du fram personsidan för personen vars minne du vill dela.
  3. Klicka på Minnen
  4. Klicka på det minne du vill dela.
  5. Klicka på ikonen Dela i övre högra hörnet.
  6. Klicka på hur du vill dela minnet: Facebook, Messenger, Twitter, WhatsApp, Line, E-post, Kopiera länk eller Ladda ner
    1. Om du vill kopiera URL:en klickar du på Kopiera länk. Du kan sedan klistra in länken i ett e-postmeddelande.
    2. Om du vill skicka URL:en via e-post klickar du på E-post. Din e-postadress öppnas, eller så ser du en lista över e-postprogram att välja mellan. När e-postmeddelandet öppnas innehåller det redan URL:en. Lägg till ett meddelande och skicka det. Beroende på dina egna datorinställningar kan ett nytt webbläsarfönster öppnas. I så fall använder du kopieringsalternativet i stället.

Från minnen

1. Logga in på FamilySearch
  2. I menyraden längst upp på skärmbilden klickar du på Minnen.
  3. I rullgardinsmenyn klickar du på Galleri
  4. Klicka på det album eller minne du vill dela.
  5. Klicka på Dela
  6. Klicka på ett sätt att dela minnet: Facebook, Twitter, Pinterest, e-post eller kopiera länk.
    1. Om du vill kopiera URL:en klickar du på Kopiera. Du kan sedan klistra in länken i ett e-postmeddelande.
    2. Om du vill skicka URL:en via e-post klickar du på E-post ovanför webbadressen. Din e-postadress öppnas, eller så ser du en lista över e-postprogram att välja mellan. När e-postmeddelandet öppnas innehåller det redan URL:en. Lägg till ett meddelande och skicka det. Beroende på dina egna datorinställningar kan ett nytt webbläsarfönster öppnas. I så fall använder du kopieringsalternativet i stället.

Steg (mobilapp)

Du kan dela minnen både från mobilappen Släktträdet och mobilappen Minnen. Använd webbplatsen för att dela hela album.

Mobilappen Släktträdet

1. I mobilappen Släktträdet går du till fliken Minnen för en person.
  2. Tryck på det minnesobjekt du vill dela.
    • Android: Tryck på ikonen med tre prickar och tryck sedan på Dela.
    • Apple iOS: Om du inte ser några ikoner trycker du på minnesobjektet. Tryck sedan på fyrkantsikonen längst ner till vänster. För berättelser och ljudfiler finns fyrkantsikonen uppe till vänster.
  3. Delningsalternativen varierar beroende på enhet.

Mobilappen Minnen

1. I mobilappen Minnen trycker du på det objekt du vill dela.
    • Apple iOS: Tryck på det en gång till för att få fram den nedre banderollen. Tryck sedan på fyrkantsikonen längst ner till vänster på skärmbilden.
    • Tryck på ikonen 3 punkter och tryck sedan på Dela.
  2. Delningsalternativen varierar beroende på enhet.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite saknar funktionen Minnen.