Hur raderar jag alla cookies och tillfälliga filer som lagras av min webbläsare?

Med tiden samlas ett stort cacheminne med temporära filer och cookies som kan orsaka problem när du använder FamilySearchs webbplats.

• Din dator skapar automatiskt en tillfällig fil varje gång du öppnar en webbsida. Webbläsaren sparar dessa tillfälliga filer så att den kan återvända till dem snabbt.
  • Cookies är små bitar av kod som FamilySearch och andra webbplatser lagrar på din dator. Cookies gör det möjligt för FamilySearch att anpassa din upplevelse för dig.För mer information om FamilySearch cookies, gå längst ner på FamilySearch startsida och klicka på Inställningar för cookies.

Rensa cacheminnet eller cookien under följande omständigheter:

• Din dator svarar inte snabbt och effektivt.
  • Data på FamilySearch visas dåligt eller inte alls.

Steg (på webbplatsen)

Om du rensar alla cookies kan det påverka din åtkomst till andra webbplatser. Prova dessa steg först:

1. Se till att du använder en webbläsare som stöds.
  2. Radera bara de cookies som FamilySearch använder.
    1. Gå till https://FamilySearch.org/cookies.
    2. När meddelandet Återställ dina cookies visas klickar du på Ja.
  3. Om problemen kvarstår bör du rensa alla tillfälliga filer och cookies. Starta sedan om datorn. Sök på nätet efter instruktioner för just din webbläsare.
  4. Om du fortfarande har problem raderar du historiken för komplettera automatiskt.Sök på nätet efter instruktioner för just din webbläsare.
  5. (Valfritt) Återställ dina cookie-inställningar på FamilySearch.

Steg (mobilappar)

Mobilapparna FamilySearch använder inte cookies.

Om du går in på FamilySearch.org webbplats på en mobil enhet via en webbläsare kan du radera webbläsarens cookies.

Steg (Släktträdet Lite)

Family Tree Lite tillhandahåller inte något alternativ för att ta bort cookies.

Felsökningstips

Många webbläsare tillåter dig att ta bort temporära filer och cookies när du trycker på dessa tre tangentbordstangenter samtidigt:

• Ctrl+Skift+Del (Windowsanvändare).
  • Kommando+Skift+Del (Macanvändare).

Varje webbläsare hanterar den här kombinationen på lite olika sätt.

Safari (på MAC OS Sonoma - den aktuella versionen) användare kan använda dessa steg:

1. Klicka på Safari på övre vänstra sidan av skärmbilden.
  2. I menyn som visas går du till Rensa historik. I en äldre Mac OS-version klickar du på Inställningar.
  3. Klicka på i fönstret som visas Fliken Sekretess .
  4. Klicka på knappen Hantera webbplatsdata.
  5. I popup-fönstret som visas klickar du på Ta bort nu.