Hur gör jag ett minne privat?

Som standard är alla foton, dokument, berättelser och ljudfiler du lägger till i FamilySearch offentligt synliga. Men du kanske har vissa föremål i ditt galleri som du vill hålla privata, vilket innebär att de bara kan ses av dig.

För att göra ett minne privat följer du de här stegen:

Steg (på webbplatsen)

1. Gå till Minnesgalleriet och välj ett minne du lade till som du vill göra privat.
  2. På den enskilda minnessidan klickar du på Offentligt överst på sidan och i listrutan klickar du på Privat.
  3. Funktionen Dela försvinner och minnet är nu privat. För att göra den offentlig igen, följ samma steg och välj Offentligt i stället.
  4. Du kan också göra flera minnen privata samtidigt i galleriet.
    1. I övre högra hörnet av miniatyren av minnet för varje minne du vill göra privat klickar du på bocken.
    2. Längst upp i fönstret klickar du på Åtgärder och i listrutan klickar du på Privat.

Kom ihåg att alla länkar till det här minnet som du har delat med andra nu kommer att brytas.

Steg (mobil: appen Minnen)

1. Hitta minnet du vill göra privat under fliken Mina minnen eller i ett album.
  2. Välj minnet genom att trycka på det.
  3. Tryck på de tre prickarna i övre hörnet av skärmbilden.
  4. I listrutan väljer du Detaljer.
  5. Under Synlighet trycker du för att göra minnet privat.
  6. För att bekräfta ändringen trycker du på Spara i övre högra hörnet.

Steg (Släktträdet Lite)

Minnen är inte tillgängliga i Släktträdet Lite.