Hur kan jag förhindra att andra personer gör felaktiga ändringar i Släktträdet?

När du upptäcker och sammanlänkar dina förfäder ser du att andra kan lägga till eller ändra informationen du bidragit med.

Vi anser att när fler personer arbetar i Släktträdet så växer det. Med tillväxt hoppas vi att det blir mer korrekt. Vi har skapat flera verktyg för att hjälpa våra användare att arbeta tillsammans.

När andra användare hittar källor och motiveringar är det mindre troligt att de ändrar korrekt information till mindre korrekt information.

Samarbetsverktyg i Släktträdet

• Du kan Följa upp till 4 000 uppteckningar i Släktträdet som intresserar dig. För att följa en förfader går du till personsidan. Till höger om namnbanderollen klickar du på Följ. För att se din lista och dina ändringar klickar du på Släktträdet och sedan på Följer.
  • Senaste ändringarna visar ändringar i en persons uppteckning i Släktträdet. På en personsida skrollar du ner tills du ser panelen Senaste ändringarna till höger. Klicka på Visa alla för att se hela listan.
  • Källor hjälper användarna att lita på informationen de ser. För att se bifogade källor till en uppteckning i ett släktträd, gå till förfaderns personsida. Klicka på Källor på den övre delen av skärmbilden.
  • En Motivering förklarar en ändring eller ett bidrag till en förfaders uppteckning. Lägg till motiveringar där du lägger till uppgifter.
  • Livsberättelsen ger en snabb sammanfattning av en förfaders liv. En livsberättelse kan hjälpa andra att veta om personen är deras förfader. Hitta livsberättelsen längst ner på fliken Detaljer på en personsida.
  • På en personsida klickar du på Samarbeta för att använda konversationsverktyget eller anteckningsverktyget. Klicka på + Lägg till konversation för att inleda ett samtal om en delad förfader med alla andra som besöker förfaderns sida. Eller klicka på + Lägg till anteckning för att spara insikter, slutsatser eller frågor som inte verkar passa in någon annanstans.

Arbeta tillsammans på trädet

Andra användare tillåter ibland att vi publicerar deras e-postadress eller annan kontaktinformation. Använd den för att kontakta dem direkt. Eller skicka ett FamilySearch-meddelande till vilken FamilySearch-användare som helst.

När du samarbetar med andra användare i Släktträdet ska du vara artig och respektfull.