Ta'iala o le Fa'agaoioiga o le Nofoaga Autu o le FamilySearch 2023

Mataupu

1: Fa'amoemoega o se Nofoaga Autu o le FamilySearch
2: Auaunaga i le Nofoaga Autu o le FamilySearch
3: Faasoaina Atu o le Talalelei i le Nofoaga Autu o le FamilySearch
4: Matafaioi i le Nofoaga Autu o le FamilySearch
5: Pulega o le Nofoaga Autu
6: Foliga Vaaia ma le Siosiomaga o le Nofoaga Autu
7: Feso'otaiga
8: Pulega o Mea Tautupe
9: Microfilm
10: Lisi o Fa'alapotopotoga ma Ta'ita'i a le Ekalesia (CDOL)
11: Komepiuta, Masini Lomitusi, ma le Polokalama
12: Aumai Lau Lava Masini
13: Fa'aopoopoga Fa'aopoopoga O Nofoaga Autu o le FamilySearch Feavea'i
A: Fa'agasologa Auiliili o le Nofoaga Autu o le FamilySearch Feavea'i
Fa'aopoopoga B: Fa'aopoopoga o Punaoa Fa'aopoopo
Fa'aopoopo Fa'aopoopo C: Aferika Ta'iala Patino
Fa'aopoopoga D: Asia Pasefika Ta'iala Patino
Fa'aopoopoga E: Europa Ta'iala Patino
Fa'aopoopo F: Ta'iala Fa'apitoa a Amerika Latina
Fa'aopoopoga G: Ta'iala Patino a Amerika i Matu
Fa'aopoopoga H: Ta'iala o Tulaga Fa'atonuina o le Nofoaga Autu o le FamilySearch mo Ta'ita'i


nullManatua: O lenei taiala ua faamoemoe e talanoaina ai aiaiga ma faiga faavae lautele i le lalolagi atoa e faatatau i le faagaoioia o nofoaga autu o le FamilySearch. Mo nisi faamatalaga patino o le eria e faatatau i aiaiga ma faiga faavae, faamolemole tagai i aitema patino o le eria i faaopoopoga o lenei taiala. (Manatua: O fa'aopoopoga e na o i latou e alu i totonu e i ai se faitoto'a a le Tagata e vaaia.)

1: Faamoemoega o se Nofoaga Autu o le FamilySearch

O le fa'amatalaga o le fa'amoemoega o le Matagaluega o Talafa'asolopito o Aiga e faitauina fa'apea: "Matou te fatuina ni aafiaga musuia e aumaia ai le olioli i tagata uma a o latou iloaina, fa'apotopoto, ma feso'ota'i o latou aiga—i le taimi ua tuana'i, taimi nei, ma le lumana'i." Fa'atasi ai ma le fa'amatalaga o le fa'amoemoega, e fa'aaofia ai e le Matagaluega o Talafa'asolopito o Aiga ia tulaga fa'atonuina lelei i fegalegaleaiga uma. O tulaga fa'atonuina lelei o musumusuga, fa'atuatuaina, agalelei, mataalia, ma le faigofie.

Talu ai e valaaulia ma talia so'o se tasi e fa'aaoga se nofoaga autu o le FamilySearch, matou te uunaia oe e fa'aaoga le fa'amatalaga o le fa'amoemoega ma tulaga fa'atonuina o le tulaga lelei e ta'ialaina ai au fegalegaleaiga uma ma tagata asiasi. Mafaufau i le auala sili e tuuina atu ai le fesoasoani a le tagata lava ia ina ia lagona ai e malo taitasi le tausia ma le tulaga ese. Atonu e aoga i ta'ita'i o nofoaga autu o le FamilySearch le feiloa'i e le aunoa ma tagata faigaluega o le nofoaga autu e fuafua ai auala e mafai ai e lau nofoaga autu ona fa'afetaiaia manaoga o ona tagata asiasi. O le nofoaga autu o le FamilySearch e mafai ona avea ma punaoa sili mo le aapa atu i lou nuu.

Musumusuga

Tatou te mulimuli i musumusuga i taimi o fegalegaleaiga ta'itasi ma se malo. E o'o mai musumusuga e ala i le lotomaualalo ma le mauaina o le lototele e galulue ai mo le manuia sili o le nofoaga autu ma le malo.

Faatuatuaina

Tatou te mananao e fatuina le faatuatuaina o mea uma tatou te faia. Tatou te vaavaai foi mo auala e faateleina ai le faatuatuaina o i tatou e isi.

Agalelei

Tatou te faaalia le agalelei e ala i le taulimaina o tagata taitoatasi ma o latou tuaa i le alofa, mamalu, ma le faaaloalo. E fa'aalia le agalelei pe a tatou malamalama e tulaga ese ma fa'atauaina tagata uma.

Aogā

Tatou te faaalia le mataalia e ala i le faatinoina o a tatou matafaioi i se auala e maua ai e malo se aafiaga anoa patino. E lē gata i lea, o le aogā o lona uiga o le faaaogā ma le atamai o o tatou taimi ma punaoa.

Faafaigofie

Matou te mananao ia faafaigofie talafaasolopito o aiga. Matou te manana'o e tu'uina atu ni aafiaga faigofie ma taula'i atu i aafiaga e fiafia ai le malo e tusa lava po o le a le matua po o le fa'ata'atiaga fa'afa'afanua.

2: Auauna Atu i le Nofoaga Autu o le FamilySearch

O le auauna atu i se nofoaga autu o le FamilySearch e maua ai se avanoa mo malo faaaloalogia e iloa ai, faapotopoto, ma faafesootai o latou aiga i auala e fesoasoani ma anoa.

Iloa

E mafai e malo ona iloa o latou aiga e ala i aafiaga o le mauaina lea e aofia ai le tele o gaoioiga e mafai ai e malo ona aoao e uiga i ai ma malamalama lelei ai i o latou tuaa. O se aafiaga e maua ai atonu e faigofie lava e pei o le faitauina o se tala e uiga i se tuaa, auai i se aafiaga o le mauaina i luga o le initoneti, po o le faasaoina o se ata i le FamilySearch. E mafai ona tuuina atu ni aafiaga e maua ai mo tagata taitoatasi po o ni vaega. Po o le a lava le nofoaga, o le aafiaga o le mauaina e tatau ona uunaia ai tagata auai e faaauau pea i le ala o le mauaina.

E mafai foi ona e maua ni manatu mo le mauaina o aafiaga iinei.

Faapotopotoga

Matou te fesoasoani i malo faaaloalogia e faapotopoto o latou aiga e ala i talafaasolopito patino o aiga ma, mo tagata o le Ekalesia, aafiaga i le malumalu. O nei aafiaga e tatau ona saunia ma aoao atu ma le mafaufau o le tagata lava ia. Pe a talafeagai ai, e tatau ona e uunaia tagata e ao mai igoa i le Gafa o le Aiga, e aofia ai mea latou te manatuaina e uiga i na tagata taitoatasi. Atonu e te mauaina fa'amatalaga e te mana'omia e fesoasoani ai i malo i fa'amaumauga o talafa'asolopito, tusi, po o lisi i luga o le FamilySearch po o saite o lesitala a tagata lona tolu, pe atonu fo'i e mafai e le malo o lo'o e fesoasoani i ai ona toe manatua fa'amatalaga mai le manatuaina. O le vaega taua e le o le auala e aoina mai ai faamatalaga, ae o le aoina mai ma le faasaoina.

Fesootai

O le aafiaga o le fesootai atu i tagata o le aiga e avanoa mo tagata taitoatasi uma o e auai i le sailia o o latou aiga. E mafai ona e fesoasoani i malo faaaloalogia e maua ni fesootaiga tumau e manao i ai le loto o le tagata, ma e mafai ona e faia i ni auala o le a faamanuiaina ai o latou olaga. E anoanoai auala e mafai ai e se malo ona lagona le fesootai ma noatia i o latou aiga. O le tuuina atu o nei ituaiga o aafiaga o le a le gata ina aumaia ai le olioli ma le faamalologa, ae o le a aveesea ai le tuuatoatasi ma fausia ai ni aiga.

3: Faasoaina atu o le Talalelei i le Nofoaga Autu o le FamilySearch

E tele avanoa e faasoa atu ai le talalelei i auala faalenatura i nofoaga autu o le FamilySearch. E o mai tagata asiasi i se nofoaga autu e iloa ma malamalama atili ai e uiga i o latou aiga, e masani lava ona faamoemoe e lagona le malosi ma le olioli lea e sau mai se lagona o le auai. O i latou o e galulue ma auauna atu i se nofoaga autu o le FamilySearch e mafai ona fesoasoani i tagata asiasi ia lagonaina lena olioli ma tuuina atu se talaaga taua e uiga i le mea e sau ai na lagona.

Fuafua mo Tagata Lautele

O le toatele o tagata asiasi i se nofoaga autu masani o le FamilySearch e le o ni tagata o Le Ekalesia a Iesu Keriso o le Au Paia o Aso e Gata Ai. I nisi nofoaga autu, o le pasene o tagata asiasi lautele e sili atu i le 80%. E pei lava o tagata asiasi i se nofoaga autu mo tagata asiasi, o i latou e o mai i lou nofoaga autu o le a eseese tulaga o le malamalama ma le fiafia i le Ekalesia. E mafai ona aofia ai i au tagata asiasi:

  • Tagata malolosi o le Ekalesia
  • Tagata fou po o tagata ua toe fo'i mai o le Ekalesia
  • Uo a le Ekalesia, pe o fa'atasi ma faifeautala 'i fa'amisiona pe leai
  • O tagata e le o ni tagata o le Ekalesia, e leai se mea latou te iloa e uiga i le Ekalesia, ae faamoemoe e maua se fesoasoani i le sailia o tuaa.

E tutusa le fiafia o tagata asiasi i o latou aiga ma o aafiaga e maua ai e uunaia ai i latou e a'oa'o atili e uiga i lo latou talatu'u. O le tiutetauave o le aufaigaluega o le nofoaga autu o le FamilySearch le fesoasoani i tagata asiasi ia tuputupu a'e le fiafia a o amata ona latou mauaina mea fa'aleaiga. E mafai ona maua e faufautua po o fesoasoani ni avanoa e faasoa atu ai o latou lagona e uiga i le taua o aiga.

Mataupu Faavae Taiala

A o e sailia ni auala masani e fatu ai ni avanoa mo feso'otaiga ma tagata asiasi ma tagata o le nuu i lau nofoaga autu o le FamilySearch, e mafai ona e mafaufau i mea nei:

  • Talu ai o le tele o nofoaga autu o lo'o i ai i totonu o se fale o le Ekalesia, o tagata e le o ni tagata o le Ekalesia atonu e le o se mea e fa'ateia ai ona o sauniga e fa'atupeina e se ekalesia. Ae peitai, atonu e faigata ia i latou ona malamalama pe aisea o le a faaalu ai e le Ekalesia le taimi ma punaoa e faatupe ai nofoaga autu o le FamilySearch.
  • O talafaasolopito o aiga o se tulaga tutusa tele lea mo tagata o faatuatuaga eseese.
  • O le sailiili i talafaasolopito o aiga e maua ai avanoa mo le fesoasoani ma le tagata asiasi e faasoa mai ai manatu ma lagona e uiga i le taua o aiga.
  • E mafai e le aufaigaluega o le nofoaga autu o le FamilySearch ona maua mea e fiafia i ai e ala i le faasoaina atu ma le tulitulimatagauina o talafaasolopito o aiga.
  • O tagata asiasi e fia iloa atili e mafai ona faasino atu i faifeautalai faamisiona.
  • Atonu e lagona e tagata o isi faatuatuaga le le mautonu pe uunaia e aoao e uiga i le Ekalesia, aemaise lava pe a latou o mai i le nofoaga autu e fai talafaasolopito o aiga. Faalogologo mo fesili pe vaavaai mo ni faaataataga e faailoa mai ai mea e fiafia i ai le malo.
  • O le sauniuni e faafetaiaia manaoga o tagata o isi faatuatuaga o le a faamanuiaina ai foi na tagata asiasi o ni tagata o le Ekalesia.

Punaoa o lo'o Maua i le FamilySearch.org

Asiasi i le vaega o Punaoa mo Fesoasoani i le FamilySearch mo ni manatu ma ni punaoa patino mo le faasoaina atu o aafiaga o talafaasolopito o aiga i se nofoaga autu o le FamilySearch.

Punaoa i Nofoaga Autu o le FamilySearch

  • E tu'uina atu e tagata faigaluega o le nofoaga autu se fesoasoani patino e leai se totogi i so'o se tasi e saili mo fa'amatalaga o talafa'asolopito o aiga.
  • E tu'uina atu e nofoaga autu ia fa'amaumauga e fa'atapula'a le fa'aaogaina e le o maua i se isi nofoaga, e aofia ai lesitala o uepisaite o talafa'asolopito o aiga e leai se totogi.
  • E ofoina atu e nofoaga autu ia komepiuta, masini lomitusi, ma le fa'aaogaina o le initoneti.

4: Matafaioi i le Nofoaga Autu o le FamilySearch

O se lisi lenei o matafaioi autu ma tiutetauave mo na matafaioi i se nofoaga autu o le FamilySearch. Atonu o loo i ai ni faamatalaga faaopoopo pe patino e faatatau i matafaioi i lau nofoaga autu o le FamilySearch.   

Tulaga Manaomia o le Matafaioi

Faamolemole ia mautinoa ua faia mea nei i le taimi o lou valaauga.

  • Ia mautinoa o loo lisiina oe e le failautusi a le uarota po o le siteki o se faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki—Nofoaga Autu o Talafaasolopito o Aiga i le MFF (Punaoa mo Taitai ma Failautusi). E taua tele lenei mea ina ia mautinoa ai o loo e mauaina ia polokalama e manaomia mo le nofoaga autu.
  • Fatu se faitotoa o le FamilySearch, pe afai e le'i i ai sau faitotoa.
  • Fatu se faitotoa a le Ekalesia, pe afai e le'i i ai sau faitotoa.

Manatua:

  • O le a e manaomia lau numera o le faamaumauga o le Ekalesia (o loo maua i le polokalama o Meafaigaluega a le Ekalesia, i lau pepa faataga o le malumalu, pe maua mai le failautusi o pepa faamaumau a le uarota po o le paranesi).
  • E le tutusa faitotoa o le FamilySearch ma faitotoa a le Ekalesia. Ia manatua afai e te faaaogaina le igoa faaaoga ma le uputatala e tasi, e le o fesootai ia faitotoa e 2.
  • Ina ia aloese mai tulaga lamatia o le saogalemu, ia tausia le malupuipuia o lou igoa faaaoga ma le uputatala.

Faufautua o Malumalu ma Talafaasolopito o Aiga a le Siteki—Nofoaga Autu o Talafaasolopito o Aiga

O le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki–Nofoaga Autu o Talafaasolopito o Aiga e taitaia le faagaoioiga i aso taitasi o le nofoaga autu o le FamilySearch. O tiutetauave e mafai ona aofia ai:

  • Lagolago sini o le perisitua e ala i le fesoasoani i tagata ia maua ni aafiaga o le mauaina o aiga, ao mai igoa e ave i le malumalu, ma fesootai ma o latou aiga i itu uma e lua o le veli.
  • Faamaopoopo gaoioiga ma le faaaogaina o le nofoaga autu a o e fesoasoani i tagata o le Ekalesia ma tagata asiasi mai i le alalafaga e iloa o latou tuaa.
  • Galulue faatasi ma le fautua maualuga e lagolagoina le galuega o malumalu ma talafaasolopito o aiga ma le tagata tomai faapitoa mo tekinolosi a le siteki e faafetaiaia manaoga o le faagaoioiga o le nofoaga autu ma faatumauina punaoa o le nofoaga autu ma le nofoaga autu. (O nei tiutetauave o loo faamalamalamaina auiliili atili i lenei taiala.)

Matafaioi ma Tiutetauave Faalepulega

O faamatalaga nei o loo auiliili mai ai nisi o matafaioi ma tiutetauave i totonu o se nofoaga autu o le FamilySearch ma tuuina mai ai faamatalaga e uiga i le auala e fegalegaleai ai le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki ma nei tagata taitoatasi.

Taitai o malumalu ma Talafaasolopito o Aiga a le Uarota po o le Aufono a le Au Peresitene o le Korama a Toeaina:

  • Galulue i lalo o le taitaiga a le epikopo ma se tasi o le au peresitene o le korama a toeaina e tofia faufautua o malumalu ma talafaasolopito o aiga e auauna atu i le nofoaga autu o le FamilySearch, pe a manaomia.
  • Taitai le galuega a faufautua o malumalu ma talafaasolopito o aiga i le uarota.
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki o le e vaavaaia ma aoaoina faufautua ua tofia i o latou tiute o le nofoaga autu.

Faufautua o Malumalu ma Talafaasolopito o Aiga:

  • Tuuina atu le fesoasoani taitoatasi i talafaasolopito o aiga.
  • Fesoasoani i tagata o le ekalesia e faailoa tuaa ma saunia igoa mo sauniga o le malumalu.
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki o le e vaavaaia ma aoaoina faufautua ua tofia i o latou tiute o le nofoaga autu.
  • Fegalegalea'i ma le faufautua o le malumalu ma talafa'asolopito o aiga a le siteki, pe a talosagaina e le fautua maualuga e lagolagoina le malumalu ma talafa'asolopito o aiga, o le e fesoasoani i faufautua i le a'oa'oina o tagata o le ekalesia i le auala e fa'aaoga ai punaoa a le nofoaga autu.

Volenitia:

  • Tuuina atu le fesoasoani taitoatasi i talafaasolopito o aiga.
  • Fesoasoani i malo faaaloalogia e faailoa tuaa e faaopoopo i le Gafa o le Aiga.
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki, o le e vaavaaia ma aoaoina volenitia i o latou tiute ma punaoa o le nofoaga autu.
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki, o le e fesoasoani i volenitia i le aoaoina o malo i le auala e faaaoga ai punaoa o le nofoaga autu.

Fautua Maualuga Lagolagoina o Malumalu ma Talafaasolopito o Aiga:

Aoaoina le taitai o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le uarota ma sui o au peresitene o korama a toeaina ma le Aualofa.

  • Faamaopoopo taumafaiga a le siteki i le faasinoupuina o faasinoupu o le FamilySearch ma nofoaga autu o le FamilySearch, pe a manaomia. (E mafai ona fesoasoani ia i latou se faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki.)
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki e ala i le fono e le aunoa e iloilo le faagaoioiga o le nofoaga autu ma iloilo pe o le a le lelei o le ausiaina o sini a le iunite a le siteki i le lotoifale.

Faatonusili o le Va i Fafo a le Siteki:

  • Fesoasoani e faateleina le silafia lelei o le Ekalesia ma fausia ai alalaupapa o faauoga ma le malamalama i le nuu.
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki e faailoa atu i le faatonu o mataupu tau i le va i fafo ia vasega, mafutaga faaleaoaoga, po o fale tatala e tatau ona faasilasila atu i le nuu.
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki e faailoa atu i le faatonu o mataupu tau i le va i fafo pe afai e faafesootaia e ala o faasalalauga.

Tagata Faapitoa mo Tekinolosi a le Siteki:

  • Faamautinoa o loo faagaoioia lelei tekinolosi uma i le nofoaga autu e aofia ai masini, polokalama faakomepiuta, ma le faaaogaina o le initoneti.
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki e foia manaoga faatekinolosi mo le nofoaga autu.

Fautua Maualuga po o le Tagata Lava Ia o loo Auauna Atu o se Sui o le Maota o le Siteki:

  • Galulue ma le pule o fale ma fanua e faamaopoopo uma mataupu tau i fale ma fanua mo le nofoaga autu, e pei o le avanoa atofaina, masini, ma le okaina o sapalai.
  • Fegalegaleai ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki e talosagaina le faaleleia ma le lipeaina o le fale, meaafale, ma masini e manaomia.

Matagaluega o Talafaasolopito o Aiga:

  • Lagolagoina taitai i le lotoifale i soo se mea e faatatau i talafaasolopito o aiga i uarota ma siteki.
  • Uunaia faufautua o malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki e ui atu i o latou taitai mo se fesoasoani. Mo se fesoasoani faaopoopo, faafesootai le Matagaluega o Talafaasolopito o Aiga.

Galulue Vavalalata ma le Fautua Maualuga e Lagolagoina le Galuega o Malumalu ma Talafaasolopito o Aiga

O taitai perisitua ua faatagaina e umia ki e fai ai galuega o le malumalu ma talafaasolopito o aiga o se vaega o le galuega o le faaolataga. O le fautua maualuga e lagolagoina le galuega o le malumalu ma talafaasolopito o aiga, i lalo o le taitaiga a le au peresitene o le siteki, e vaaia nofoaga autu o le FamilySearch i le siteki. Mo nofoaga autu e lagolagoina le tele o siteki, e faatulaga e taitai o siteki auai e tuuina atu le taitaiga faaleperisitua.

Fefautuaai ma taitai perisitua talafeagai e uiga i auala e mafai ai e le nofoaga autu ona fesoasoani i taumafaiga ma sini faaleperisitua. Ina ia malamalama i sini a le siteki ma lagolagoina taumafaiga a le perisitua, feiloai mai lea taimi i lea taimi ma feutagai ma le fautua maualuga e lagolagoina le malumalu ma talafaasolopito o aiga e talanoaina mea nei:

  • O le auala sili e lagolago ai taumafaiga a le perisitua, malamalama i sini faaletausaga, ma faaleleia atili le tomai o le nofoaga autu e lagolago ai na sini.
  • O le auala e lagolago ai sini ma fuafuaga a le siteki ma le uarota, aemaise lava e faatatau i galuega o malumalu ma talafaasolopito o aiga.
  • O le auala sili e mafai ai e le nofoaga autu ona faatulaga ma saunia e lagolago sini ma fuafuaga a le siteki ma le uarota.
  • O le auala e lagolago ai, e pei ona faatonuina ai, faufautua o malumalu ma talafaasolopito o aiga, au epikopo, au peresitene o korama a toeaina, au peresitene o le Aualofa, au peresitene o le autalavou, vaega a le autalavou, tagata fou ma tagata ua toe foi mai, ma faifeautalai i le lotoifale.

5: Puleaina o le Nofoaga Autu

Tulaga Faatonuina o Laei

E tatau ona e mautinoa o loo ofu lelei ma teuteu lelei le aufaigaluega a o auauna atu i le nofoaga autu. E mafai ona faatau mai faailoga o igoa e faaaoga ai tupe o le paketi a le nofoaga autu po o le siteki. E le mafai ona e faaaogaina tagavai o le Ekalesia po o le FamilySearch i faailoga o igoa i le lotoifale.

Faaaogaina o le Tagavai

O le tagavai a le Ekalesia a Iesu Keriso o le Au Paia o Aso e Gata Ai ma le tagavai o le FamilySearch e i ai faasa o le puletaofia ma e le tatau ona faaaogaina i mea e gaosia i le lotoifale, e aunoa ma se faatagaga mai le Ofisa o le Faasinomaga Vaaia o le Ekalesia. E mafai ona e talosagaina se faatagaga e faaaoga ai tagavai.

Talosaga e Fatu, Toe Siitia, pe Tapuni se Nofoaga Autu o le FamilySearch

Ina ia talosagaina se nofoaga autu fou o le FamilySearch, e toe si'itia ai se nofoaga autu o lo'o i ai nei, pe tapunia se nofoaga autu, auina atu se fomu talosaga ua fa'atumuina i le Lagolago a le FamilySearch. E manaomia ona sainia le fomu e le peresitene o le siteki, pule o fale ma fanua i le lotoifale, ma le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga i le eria.

E tuuina atu i nofoaga autu ua faatagaina se numera o le iunite a le Ekalesia e ese mai le numera o le iunite a le siteki ma se Tusi Faamaonia o le Lisi. E faamaoti mai e le Matagaluega o Talafaasolopito o Aiga le ituaiga ma le aofaiga o meafale ma masini mo nofoaga autu ua faatagaina.

Itula o le Faagaoioiga

Tatalaina i Aso Sa—e fesoasoani e lagolago ai le gaoioiga o talafaasolopito o aiga i le Sapati, e mafai ona tatalaina le nofoaga autu i le Aso Sa. Afai e tatalaina le nofoaga autu o le FamilySearch i le Aso Sa, e le tatau ona taofia e itula le aufaigaluega po o tagata o le ekalesia mai le auai i a latou sauniga tapuai masani.

Po o Aso Gafua—e mafai ona tatalaina nofoaga autu i le afiafi o Aso Gafua ma se faamamafa i vaega o afiafi faaleaiga a Talavou Nofofua Matutua (YSA), aiga, po o faifeautalai faamisiona o loo auauna atu i le eria.

A o e feutagai ma taitai i le lotoifale po o a itula o le a tatalaina ai lau nofoaga autu, ia e nofouta i tagata uma o loo e auauna atu i ai—e aofia ai i latou e le mafai ona asiasi atu i aso o le vaiaso, i latou e le mafai ona asiasi atu i le aso, ma i latou atonu e i ai manaoga tulaga ese. Aloese mai le filifilia o itula o le nofoaga autu e tusa ai ma itula e manana'o tagata faigaluega e galulue ai.

Ina ia faia ni fa'afouga i fa'amatalaga o nofoaga autu, taga'i i le Vaega 10: Lisi o Fa'alapotopotoga ma Ta'ita'i a le Ekalesia (CDOL).

Saogalemu ma le Puipuiga

Galulue ma taitai perisitua i le lotoifale ma le fautua maualuga po o le tagata e avea ma sui o le maota o le siteki, faatulaga ma fesootai atu aiaiga ma faiga faavae o le saogalemu ma le saogalemu mo le nofoaga autu. O i latou uma o e auauna atu i se nofoaga autu e tatau ona masani i aiaiga ma faiga fa'avae nei a le Ekalesia:

  • O le fautua maualuga po o le tagata e avea ma sui o le maota o le siteki, i lalo o le ta'itaiga a le peresitene o le siteki, e fuafua po o ai o le a i ai ki o le nofoaga autu.
  • E le itiiti ifo ma le toalua ni tagata faigaluega e tatau ona i ai pe a tatala le nofoaga autu mo tagata lautele ma e na o le pau lea o le gaoioiga o loo faia i totonu o le fale. Afai o loo faia isi gaoioiga po o fonotaga i totonu o le fale, e lava le tagata faigaluega e toatasi.
  • E tatau ona saunia nofoaga autu taitasi e faaaoga ai se masini fesootai. Afai e le mafai ona maua se telefoni feaveai i le nofoaga autu, e tatau ona maua i taimi uma se telefoni feaveai.
  • Faafesootai leoleo i le lotoifale ma le aufaigaluega faafomai mo faalavelave faafuasei pe a feagai ma mea e tutupu i le saogalemu ma faalavelave faafuasei i falelotu.
  • A uma ona pulea se mea ogaoga na tupu i le puipuiga, ia vave ona lipoti atu i taitai perisitua ma le Nofoaga Autu mo le Faagaoioiga o le Puipuiga i le Lalolagi i le 1-844-537-7000. O le a faafesootai oe e le Nofoaga Autu o le Puipuiga i le Lalolagi Atoa ma le pule o le puipuiga a lou eria i le lotoifale.
  • Ia iloa le mea o loo i ai pusa fesoasoani muamua ma masini tape afi.
  • E faatatau i malo faaaloalogia o loo asiasi atu pe faaaogaina le nofoaga autu o e atonu na aafia i se faamai e feaveai, atonu e manaomia ona e faafesootaia lou eria i le lotoifale e fuafua ai ma usitaia taiala patino. Mo se faataitaiga, e tatau ona e iloa fautuaga e faatatau i le ofuina o ufimata, taumamao i agafesootai, ma le faavalevalea.
  • I taimi e le o faagaoioia ai le nofoaga autu, loka ia komepiuta o le potu po o le nofoaga autu o fale i le eria.
  • Faamautu le faaaogaina o le nofoaga autu. Afai e manaomia, e mafai ona loka le faitotoa i fafo, ma e mafai ona faaopoopo se polokalama e faailoa atu ai i le aufaigaluega o le nofoaga autu pe a manaomia e se tasi ona faaaogaina. Talanoa i se sui o le aufono maualuga e lagolagoina fale ma fanua o le e mafai ona talanoa i le pule o fale ma fanua i le lotoifale e faaopoopo lenei polokalama.
  • Ia tausia se suegaoloa faafuainumera po o se pepa o masini o le nofoaga autu, mea e faaaoga mo suesuega, ma laisene. E tatau ona teuina le suegaoloa i fafo atu o le nofoaga i le tulaga e leiloloa ai ona o faalavelave, gaoi, po o le faaleagaina. O se faaeteetega faaopoopo, e mafai foi ona e tuuina atu se kopi mo le failautusi a le siteki.

Faaaogaina o Vaega a le Nuu

Afai e fiafia vaega o le alalafaga e faaaoga le nofoaga autu mo fonotaga, mulimuli i taiala o falelotu e pei ona otootoina i le Tusitaulima a le Ekalesia.

Anomea mo Suesuega

E mafai ona e faatauina mai ni nai mea e faaaoga soo e au malo, e pei o tusi faasino, faafanua, fomu, ma isi mea faapena. O nei aitema e maua i paketi o le faagaoioiga o le nofoaga autu po o le siteki. Ia faatumauina se suegaoloa o mea e faaaoga mo sailiiliga. Talu ai e faatapulaa le avanoa, aua le tausia ni faaputuga tetele o mea e faaaoga. Aua nei teuina ni mea e anaina e se isi sosaiete po o se vaega.

  • Lafoai e le aunoa lomiga tuai, faaaliga, faamanatu, ma faatonuga.
  • Siaki i le Potutusi o le FamilySearch e ala i le auina atu o se imeli i books@familysearch.org a o lei tuuina atu tusi po o lomiga faasolosolo e vaai pe mafai ona faaaoga e le potutusi pe manao foi e faafuainumera le kopi. Ia teu tusi e faaaoga e malo faaaloalogia ma e faatatau i tagata o le lotoifale. Afai e le manaomia e le potutusi le tusi po o se lomiga faasolosolo, e mafai ona foai atu pe lafoai.

Anomea Foai

Mo faamatalaga faaopoopo e uiga i mea foai kiliki i i.

Kopi na Faia e Malo vala'aulia

E talia malo faaaloalogia e faia ni kopi e ogatusa ma tulafono o le puletaofia i le lotoifale. Faapipii se kopi o le faailoga o aiaiga faavae o le lolomiina o le puletaofia a le Ekalesia. Ia fai le mea sili e te mafaia ina ia mautinoa ai le faatuatuaina o i latou e anaina le puletaofia ma malo faaaloalogia.

  • Faapipii le faailoga o le aiaiga faavae o le lolomiina o le puletaofia e latalata i masini lomitusi faakomepiuta po o le masini kopi. Tagai i le tusiga o le malamalama ua faaulutalaina, E faapefea ona ou iloa pe o i ai se mea o i ai le puletaofia?
  • I se auala agalelei, faamatala atu le tulafono i tagata uma e ono solia, ma taumafai e tuuina atu ia i latou ni auala e faamanuiaina ai a o usitaia pea le tulafono.

E taliaina i taimi uma ia malo faaaloalogia i:

  • Kopi ia anomea o talafaasolopito o aiga na gaosia e Le Ekalesia a Iesu Keriso o le Au Paia o Aso e Gata Ai mo le faaaogaina e le tagata lava ia po o le vaega. Mo le faaaogaina faapolofesa, e tatau ona latou faafesootaia le Matagaluega o Talafaasolopito o Aiga mo se faatagaga e ala i le o atu i permissions.churchofjesuschrist.org.
  • Pue ni ata o ata tifaga po o ata tifaga.

Fa'afaigaluegaina ma A'oao'ga Fa'amasani

O nofoaga autu o le FamilySearch e faigaluega ai faufautua o malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki ma le uarota ma volenitia i le alalafaga.

E mafai ona e mauaina aoaoga ma punaoa mo le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga o loo valaau atu i le uepisaite a le Ekalesia.

6: Foliga Vaaia ma le Siosiomaga o le Nofoaga Autu

Si'osi'omaga

E tatau ona faia taumafaiga uma e fatu ai se siosiomaga talafeagai i le nofoaga autu. Aapa atu i lau Pulega o Fale ma Fanua mo faamatalaga auiliili i luga o le Taiala Masani mo le auala e tatau ona foliga mai ai se nofoaga autu: ata, lanu o puipui, meafale, moli, ma isi mea faapena. Afai ua toe faafouina lou nofoaga autu, o le a mulimuli le mamanu o le nofoaga autu i taiala o loo i le Taiala Masani.

  • E tatau ona mama ma leai ni mea e faaaoga i nofoaga autu.
  • E tatau ona faia e lē aunoa le pefu, masini e fai ai le masini, ma le faamamaina lautele.
  • O galuega faatufugaga ma faaali atu e tatau ona faamaonia e le vaega o le pulega o fale ma fanua pe a talafeagai ai mo se falelotu.
  • O sapalai o ofisa o faleoloa i se nofoaga e le o vaaia e malo o le nofoaga autu.
  • Ia tausia le mama o masini ma eria faapitoa.

Fa'ameafale ma Meafaigaluega

O meafale masani o loo lisiina i le Taiala Faasino o Faatauga a le Matagaluega o Talafaasolopito o Aiga, lea e maua e le pulega o fale ma fanua. Fefautuaai ma le fautua maualuga e lagolagoina fale ma fanua o e e mafai ona faafesootai le pule o fale ma fanua i le lotoifale.

Faatumauina o Meafale ma Masini o potu

Galulue faatasi ma le fautua maualuga e lagolagoina fale ma fanua e faatumauina ai meaafale ma masini o potu i tulaga faatonuina e tasi e pei o le falelotu. I le amataga o le tausaga, feiloai ma se sui o le aufono maualuga e lagolagoina fale ma fanua e talanoaina ai soo se manaoga. Ona mafai lea e le pule o fale ma fanua ona faaaofia ai talosaga o se vaega o le fuafuaga o le paketi faaletausaga a le falelotu po o le nofoaga autu o le FamilySearch.

Sui ma tiai meaafale po o masini ua gau e le mafai ona toe faaleleia. Aveese meafale po o masini faasili ua le toe manaomia. E tatau i le pule o fale ma fanua i le lotoifale ona tiai mea ua gau pe le manaomia.

Fa'ailoga

E pei ona fa'asilasila mai i se tusi mai le Aufono Fa'apitoa o Malumalu ma Talafa'asolopito o Aiga na tusia i le aso 10 o Ianuari, 2023, ina ia fa'aogatusa lelei ai le fa'asinomaga o nofoaga autu o talafa'asolopito o aiga ma FamilySearch.org, ua toe fa'aigoaina nofoaga autu uma o le FamilySearch Centers. Mo nisi fa'amatalaga e uiga i suiga i fa'ailoilo, taga'i i le fa'asilasilaga mai le Matagaluega o Fale ma Fanua o Falelotu.

Fa'ailoa na o fa'ailoga ua faamaoniaina. Mo se lisi o faailoga ua faamaonia, faafesootai le fautua maualuga e lagolagoina fale ma fanua e mafai ona faafesootai le pule o fale ma fanua.

7: Fesootaiga

Meli o Tala Fa'asolopito o Aiga

Ua faatuina e le Matagaluega o Talafaasolopito o Aiga se faitotoa imeli o le FamilyHistoryMail mo nofoaga autu taitasi o le FamilySearch. O le tuatusi imeli aloaia lenei mo fesootaiga a le nofoaga autu. Fa'aaoga le faitoto'a lenei e maimoa ai i feso'otaiga mai le Matagaluega fa'apea fo'i ma le auina atu o imeli mo le fa'agaoioiga o le nofoaga autu ma talosagaina ni suiga i fa'amatalaga o le nofoaga autu. O le a e mauaina ni faafouga ma ni talafou mai le FamilySearch. Siaki le imeli lenei ia le itiiti ifo ma le vaiaso.

Faafesootai le faufautua o le malumalu ma talafaasolopito o aiga a le siteki na tofia muamua e nafa ma nofoaga autu o le FamilySearch mo faamatalaga e alu ai i totonu ma le uputatala. Afai e le o maua, faafesootai le FamilySearch e sui ai le uputatala.

O Lo'u Valaauga

O le a auina atu e le Ekalesia mai lea taimi i lea taimi se Tusi Faasalalauga o Lo'u Valaauga e ala i le imeli i faufautua uma o malumalu ma talafaasolopito o aiga, o loo i ai faamatalaga taua e faatatau i lou valaauga. Ina ia maua lenei feso'otaiga i le imeli, e mana'omia ona e filifili e maua le Fofoga Fa'asalalauga o Lo'u Valaauga i lau faitoto'a ChurchofJesusChrist.org.

Ina ia filifili i le talafou, mulimuli i la'asaga nei:

La'asaga 1: I se palausa uepi, alu i le churchofjesuschrist.org.

La'asaga 2: Filifili La'u Faitoto'a ma le Uarota.

La'asaga 3: Saini.

La'asaga 4: Filifili le Fa'atulagaga o le Faitoto'a.

La'asaga 5: Filifili Lesitala o Imeli.

La'asaga 6: Siaki Lo'u Valaauga.

Afai ua e filifili i le Fofoga Fa'asalalauga o Lou Valaauga ma e te le mauaina, e fa'alagolago i lou valaauga, e tatau ona e siaki i le failautusi a lau siteki po o le uarota ina ia mautinoa ua sa'o ona taina lou valaauga i totonu o le polokalama.

Lautusi o le FamilySearch

O loo i ai i le Initoneti o le FamilySearch ni tusiga e uiga i talafaasolopito o aiga e ono aoga ia te oe e fesoasoani ai e faataunuu lou valaauga.

Tausia se Itulau Tutotonu a le Wiki

O loo i ai se itulau o le FamilySearch Research Wiki mo nofoaga autu taitasi o le FamilySearch. I le Wiki, saili mo le igoa o lou nofoaga autu e vaai ai i lau itulau ogatotonu. O se sootaga o le uepisaite i le itulau ogatotonu o le Wiki e mafai foi ona maua i le Faafanua o le FamilySearch Center ma le Affiliate Library Locator Map. O nisi o faamatalaga autu o loo aofia ai i le itulau ogatotonu o le Wiki, ma e mafai ona e faasa'oina ma faaopoopo i ai faamatalaga. Ia mautinoa o loo lisiina i le itulau le tuatusi o lou nofoaga autu, faamatalaga faafesootai, itula o i ai nei, ma soo se punaoa faapitoa, gaoioiga, po o vasega.

Ina ia faasa'o se itulau o le Wiki, e tatau ona e auina atu se talosaga mo le taimi e tasi mo le faasa'oina o aia tatau. E mafai ona e maua nisi faamatalaga e uiga i le talosagaina o le faasa'oina o aia tatau i lenei tusiga o le Wiki. O le faafouina o le itulau o le Wiki o lou nofoaga autu e mafai ona avea ma se punaoa aoga mo au taumafaiga aapa atu. O faatonuga i le auala e faasa'o ai se itulau ogatotonu o le Wiki e mafai ona maua i lenei tusiga o le Wiki.

8: Puleaina o Mea Tautupe

Faamaumauga o Mea Tautupe

Galulue ma le failautusi o mea tautupe a le siteki, po o le failautusi a le siteki e fuafua po o a fomu po o faamaumauga o mea tautupe e faaaoga. E masani lava ona iloiloina e suetusi a le siteki ia faamaumauga ma faiga faavae o mea tautupe e faalua i le tausaga.

Taulimaina o Tupe

Faamolemole mulimuli i au taiala patino o le eria mo le taulimaina o tupe.

9: Microfilm

Aufaitau o AtaNinii ma AtaNinii

Ua le toe faaauauina le faaaogaina o ata tifaga ma ata tifaga. Ua uma ona faafuainumera ia ata tifaga uma. Afai o i ai ni au ata tifaga, ata tifaga, po o so'o se masini e fa'atatau i ai i lau nofoaga autu, ia galulue fa'atasi ma lau fautua maualuga e lagolagoina le malumalu ma talafa'asolopito o aiga ina ia tia'i lelei ai ata tifaga po o ata tifaga ma so'o se masini e fa'atatau i ai.

Pe a fa'afeso'ota'i le Lagolago a le FamilySearch e toe fa'afo'i mai ai ata tifaga ma ata tifaga, fa'amolemole ia tu'uina mai le aofaiga o pusa e toe fa'afo'i mai ma le tele o pusa ta'itasi. E mana'omia numera ma le tele o pusa ta'itasi e iloa ai le mamafa ma le tau o le utaina. O le a fa'asoa atu e le Lagolago o le FamilySearch ia fa'amatalaga i le sui na mauaina le konekarate ina ia fa'aumatia ai ata. O le nofoaga autu e toe fa'afo'i mai ai ata tifaga po o ata tifaga e tatau ona fa'afeso'ota'i na o le Lagolago a le FamilySearch ma e le tatau ona fa'afeso'ota'i le kamupani po o le tagata ua fa'amaoniaina e fa'aumatia le ata po o le ata tifaga.

O fa'amatalaga ma punaoa o lo'o i ai i ata tifaga po o ata tifaga e mafai ona maua i le initoneti i le FamilySearch.org.

Kiliki i i mo fa'amatalaga fa'aopoopo i le Microfilm ma le Microfiche.

10: Lisi o Fa'alapotopotoga ma Ta'ita'i a le Ekalesia (CDOL)

I le avea ai ma se faufautua o le malumalu ma talafa'asolopito o aiga a le siteki—Nofoaga Autu o Talafa'asolopito o Aiga, ia fa'afouina au faamatalaga fa'afeso'ota'i patino i lau faitoto'a a le Ekalesia. O le faafouina o itula o le nofoaga autu o lou tiutetauave lea ma e taua mo le manuia o le nofoaga autu.

Fa'afou itula o le nofoaga autu, fa'amatalaga fa'afeso'ota'i, ma fa'amatalaga pe a mana'omia, pe a suia le tuatusi, imeli, po o le numera o le telefoni. E tatau i ta'ita'i ona iloiloina itula o le nofoaga autu, fa'amatalaga fa'afeso'ota'i, ma fa'amatalaga e fa'aaoga ai le CDOL. Afai e mana'omia ona faasa'oina so'o se fa'amatalaga o le nofoaga autu, e tatau i le ta'ita'i ona imeli atu ia suiga i DL-FSC-Info@familysearch.org. E mafai fo'i e le ta'ita'i ona fa'afeso'ota'i le Lagolago a le FamilySearch e talosaga ai ina ia faia ni suiga.

Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le fa'afouina o fa'amatalaga i le CDOL, taga'i i le tusiga o le malamalama 6289 ua fa'aulutalaina E fa'apefea ona tatou fa'afouina fa'amatalaga o le nofoaga autu o le FamilySearch i le CDOL?

11: Komepiuta, Masini Lomitusi, ma Polokalama Faakomepiuta

Fesootaiga i le Initoneti

O komepiuta uma i se nofoaga autu o le FamilySearch e tatau ona fesootai atu i le initoneti e ala i le puipuiga ua faamaonia e le Ekalesia o se vaega o le fesootaiga o le fale. E mafai ona fesootai komepiuta i le uaea o le upega fesootai po o le fesootaiga e leai ni uaea. Pe a mafai, e manaomia se fesootaiga uaea.

E mafai e tagata asiasi ona faafesootai a latou komepiuta patino, masini uulima, po o isi masini i le fesootaiga e leai ni uaea i le initoneti i le lotu.

Manatua: O komepiuta e faaaoga ai le polokalama faagaoioi o le Windows 7 o le a le mafai ona fesootai atu i le fesootaiga i le initoneti a le ekalesia.

Afai e i ai ni faafitauli i le fesootaiga i le initoneti, galulue ma le tagata tomai faapitoa mo tekinolosi a le siteki po o le fautua maualuga e lagolagoina fale ma fanua e faamaonia ai le fesootaiga i le initoneti. Mo nisi faamatalaga patino e faatatau i le faagasologa o lau eria, tagai i le Lisi o Anotusi mo lau faaopoopoga talafeagai o le eria. Afai e le mafai lava ona fesootai le komepiuta i le nofoaga autu i le initoneti, faafesootai le FamilySearch.

12: Aumai Lau Lava Masini

O lo'o maua se fa'alautelega o le palausa uepi mo tagata fa'aaoga o e filifili e aumai a latou lava masini i se nofoaga autu o le FamilySearch. E na o le faitoto'a o le nofoaga autu o le FamilySearch e aoga ai le fa'alautelega a o i ai i se nofoaga autu o le FamilySearch i se nofoaga masani po o se nofoaga o le falelotu. O le fa'alautelega e mafai ai e tagata fa'aaoga ona fa'aaoga uepisaite e sili ona lelei, e aofia ai le fa'aaogaina fua o le tele o saite o gafa o tagata lona tolu. O le filifiliga e aumai lau lava masini i se nofoaga autu mo le fa'aaogaina o le fa'alautelega o le palausa e le tutusa ma se nofoaga autu o le FamilySearch feavea'i.

Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le fa'aaogaina o le fa'alautelega o le palausa uepi ma le aumaia o lau lava masini i se nofoaga autu o le FamilySearch, kiliki i i.

13: Nofoaga Autu o le FamilySearch Feavea'i

Faamoemoega o Nofoaga Autu o le FamilySearch Feaveai

O le faamoemoega o nofoaga autu feaveai o le FamilySearch (FSCs) o le tuuina atu lea i malo faaaloalogia o le FamilySearch o le tomai e iloa ai, faapotopoto, ma faafesootai o latou aiga e ala i le faaaogaina o Chromebooks e maua ai le faigofie ma le saogalemu o le faaaogaina o FamilySearch.org. E mafai e le faagaoioiga o le Multiarea ma pule o eria ona faaaoga lenei faamatalaga e amata ai i se FSC feaveai i la latou eria.

O Le a le Nofoaga Autu o le FamilySearch Feaveai?

O se FSC feaveai o se vaega o Chromebooks na faatauina ma tofia i se siteki po o se itu. E mafai e chromebooks ona faaaoga le upegafesootai wi-fi a le Ekalesia ma maua ai le faaaogaina o uepisaite ua muai faatulagaina.

E tatau ona galulue vaega taitasi ma le FamilySearch e oka ai Chromebooks mo FSCs feaveai. Pe a faamaonia se FSC feaveai, e auina atu se oka e maua ai aitema nei o se vaega o le FSC feaveai:

  • Chromebook
  • Polokalama o le Pulega o le Google Chrome (pe tusa o le $30 USD)
  • Faailoga o aseta (e maua mai i lau ICS po o le laumua i le lotoifale)

O le tuatusi imeli e fesootai ma Chromebook taitasi e le tulaga ese i se nofoaga autu o le FamilySearch.

O le a le Mea e O Mai faatasi ma se Pusa o le FamilySearch Feaveai?

O le FSCs Feaveai e vaevae ai le pusa e 1 i le siteki po o le itu. O pusa taitasi e o mai faatasi ma mea nei:

  • 6 Chromebooks
  • 1 fasi paoa (o ituaiga o fola ma palaka e faalagolago i le nofoaga)
  • 1 atopau malosi
  • 6 ISUMU USB (e filifili ai)
  • Lima o le komepiuta feaveai (e le filifili)
  • Loka uila (e le filifili)

Manatua: O se faiga sili lava o le faaaogaina lea o se atopau malosi. O le mafuaaga o lenei mea ona o le puipuia o Chromebooks a o latou malaga. Afai e le mafai ona maua se atopau malosi, faamolemole aapa atu i le tagata faatau o lou ofisa o le eria mo nisi mea e ono i ai. O le tagata e faatauina le ofisa o le eria o le a masani i konekarate a le faatau mo lau ofisa tele.

E le gata i lea, ua muai faatulagaina ia Chromebooks ina ia i ai mea nei:

  • Filifiliga e toe seti ai le Chromebook
  • Filifiliga e auai i upega fesootai faaopoopo Wi-Fi
  • O se savali lapatai e faapea o le Chromebook e mataituina e le Matagaluega
  • Lisi paepae i le lalolagi atoa (lisi o uepisaite e mafai ona faaaoga e chromebooks)

Mo faamoemoega o suegaoloa, tuuina atu faamatalaga nei mo Chromebook taitasi i le au o Tekinolosi o le Faagaoioiga:

  • ID o le Faailoga o aseta
  • Numera Faasologa o le Chrome
  • Nofoaga
    • Multiarea
    • Eria Faalelotu
    • Atunuu
    • Setete po o le Itumalo
    • Igoa o le Siteki po o le Itu
    • Numera o le Iunite a le Siteki po o le Itu

Faagaoioia ma Tape le Chromebook mo Malo Faaaloalogia

O Chromebook taitasi e fesootai ma se faitotoa se tasi, ma o le a faaali mai le faitotoa o se faitotoa mo malo faaaloalogia. Ua faamauina le faitotoa e faaaoga ai le tuatusi imeli ua lesitala e fesootai ma le laisene o le Pulega o le Chrome mo lena Chromebook. E le manaomia se uputatala e faaaoga ai le Chromebook.

Mo nisi faamatalaga auiliili, tagai i le Faaopoopoga A.

Liahona Wi-Fi Network

O Chromebooks ua muai faatulagaina i le upegafesootai wi-fi a le Ekalesia Liahona. E mafai e le siteki po o le itu ona faaaoga ni upega fesootai faaopoopo Wi-Fi e tusa ai ma o latou nofoaga. E le gata i lea, e na o uepisaite patino ua faaopoopoina (ua lauiloa o se lisi paepae) o ni filifiliga.

Fuafuaina o Nofoaga Wi-Fi

Ua uma ona faatulagaina le upegafesootai o le Liahona a le Ekalesia i Chromebook taitasi. E mafai e le siteki po o le itu ona faaopoopo ni upega fesootai faaopoopo wi-fi, pe a manaomia, pe afai e manaomia e lo latou nofoaga ni upega fesootai faaopoopo wi-fi.

Mo nisi faamatalaga auiliili, tagai i le Faaopoopoga A.

Lisi Paepae

O se lisi paepae o se lisi o uepisaite ua uma ona faamaonia mo le faaaogaina faatasi ma Chromebooks, faatasi ai ma FamilySearch.org, ma ua manatu e saogalemu mo tagata lautele e faaaogaina. E mafai ona suia pe faafouina le lisi paepae e faalagolago i manaoga patino ma tomai e faaaoga ai le eria, pe ua fuafuaina foi e le fetaui se uepisaite ma taiala a le FamilySearch po o le Ekalesia.

O malo faaaloalogia e auai ma faaaogaina le MFSC o le a manaomia ona iloa e na o ni uepisaite patino o le a mafai ona maua i le Chromebooks. Atonu e manaomia ona e taliina fesili pe faamatala mai pe aisea ua tupu ai lenei mea. O le mafuaaga autu lava mo le tausia o se lisi paepae o le tausia lea o malo uma o le MFSC ia saogalemu a o faaaogaina le initoneti i luga o se Chromebook e faaaoga ai faamatalaga o talafaasolopito o aiga.

Toe seti le Chromebook

Mo nisi faamatalaga auiliili e uiga i le auala e toe seti ai le Chromebook, tagai i le Faaopoopoga A.

Toe maua mai le Chromebook

O le toe mauaina o se Chromebook e masani lava ona taofia mo le faaaogaina pe afai e le o faagaoioia lelei le polokalama faagaoioi o le Chromebook. O le toe faaleleia o lona uiga o le a e aveesea ma toe faapipii le polokalama faagaoioi.

Manatua: O lenei filifiliga e tatau ona faaaogaina e pei ona faatonuina ai e se supavaisa po o se pule ma pe a uma ona faia isi taumafaiga uma e foia ai faafitauli i le Chromebook.

O nisi o mafuaaga e ono manaomia ai ona toe maua mai se Chromebook e aofia ai:

  • Ua e vaaia le savali o le mea sese "O loo misi pe ua faaleagaina le Chrome OS."
  • Ua e taumafai e foia isi vaifofo ma e leai se mea na foia ai le faafitauli.
  • Ua e fesili atu i tagata tomai faapitoa i le Nuu Fesoasoani o le Chromebook ma e lei foiaina le faafitauli.

Mo nisi faamatalaga auiliili, tagai i le Faaopoopoga A.

O Fea e Maua ai le Fesoasoani mo Nofoaga Autu o le FamilySearch Feaveai

O le pule o le faagaoioiga o le multiarea o le a tuuina atu i le siteki po o le itu le lagolago. Afai e le mafai e le pule o le faagaoioiga o le multiarea ona tuuina atu le lagolago, e mafai e lena tagata ona aapa atu i le au Tekinolosi o le Faagaoioiga mo se fesoasoani. Mo faatonuga patino o le eria e faatatau i Nofoaga Autu o le FamilySearch Feaveai, tagai i le Lisi o Anotusi mo le faaopoopoga e faatatau i le faagasologa o la outou eria.

Faaaoga ma Siitia se Nofoaga Autu o le FamilySearch Feaveai

Faamatalaga mo le ATFHA ma le MSTFHC

O le vaega lenei o loo i ai faamatalaga ma manatu mo faufautua o malumalu ma talafaasolopito o aiga a le eria (ATFHA) ma faufautua o malumalu ma talafaasolopito o aiga a siteki e tele (MSTFHC).

O fautuaga nei mo le faalauiloaina ma le faaaogaina o nofoaga autu feaveai o le FamilySearch:

  • Faatulaga se kalena o gaoioiga. Mo se faataitaiga, o afea o le a i ai le MFSC i se nofoaga ma mo le umi?
  • Faaali atu pepa lautele o i ai se savali po o faaaliga i totonu o se falelotu o loo lisiina ai aso o le a i ai le MFSC i le falelotu i lena tausaga.
  • Faafesootai le kalena a le MFSC i malaga o le malumalu a se iunite ina ia mautinoa ai o le a maua le MFSC, atonu e tele taimi, a o lei faia le malaga i le malumalu.
  • A'oa'o faufautua i le lotoifale e fa'aaoga le polokalama fou o le Laau o le Aiga i le Taimi Lava Lena, ma fa'ata'ita'i le a'oa'oina o isi i le auala e fa'aaoga ai i Chromebooks.
  • Fai se "aso e pueina ai mea e manatua" lea e mafai ai e tagata ona asiasi i le MFSC e faaaoga ai le Gafa o le Aiga Vave ma Chromebooks e ta ai i totonu mea latou te mafaia mai o latou augatupulaga e 4 pe sili atu. Mo se faataitaiga, atonu e 6 au taimi faatulagaina i le taimi i le Aso Sa. Ia mautinoa e faaaoga e malo faaaloalogia le Gafa o le Aiga Vave i luga o a latou telefonipoto ina ia sili atu ai ona aoga o latou taimi i le MFSC.
  • Valaaulia faufautua i le lotoifale e galulue faatasi ma aufono faaletaitai e fuafua pe faapefea ona mananao a latou iunite e faaaoga le MFSC.
  • Aoao faufautua i le lotoifale i le auala e faatulaga ai le MFSC e o mai ai i la latou iunite mo gaoioiga po o gaoioiga e tuliesea e iunite.