Følg instruksjonene for å kontakte noen som har bidratt til Slektstre eller Minner. Husk at i visse tilfeller er vi kanskje ikke i stand til å identifisere bidragsyteren. Bidraget kan ha kommet fra et tidligere system som ikke registrerte bidragsytere eller bidragsyteren kan være død.

Se våre Vilkår for bruk for retningslinjer om samarbeid med andre brukere.

Trinn (nettsted)

1. I Slektstre eller Minner, viser du bidragsyteren til informasjonen:
    • Finn “Sist endret” i Slektstre etterfulgt av datoen for den nyeste endringen og profilen til bidragsyteren. Informasjonen vises for hver del av oppgitte data.
    • Klikk på et minne i Minner, som du ikke har bidratt med. Bidragsyterens profil finnes i ruten Detaljer.
  2. Klikk på bidragsyterens profil.
    • Hvis profilen er “FamilySearch”, ble endringen gjort ved en automatisk oppdatering. Eller endringen skjedde før FamilySearch registrerte hver bidragsyters endringer.
  3. Hvis brukeren gjorde dem offentlig, vil du se brukerens kontaktopplysninger i hurtigmenyen som vises. Du kan bruke dette til å kontakte vedkommende.
    • Du kan også legge til noen på kontaktlisten din ved ganske enkelt å klikke på profilnavnet deres og klikke på Legg til kontakt. For å fjerne en kontakt, klikker du på profilen deres igjen og velger alternativet Fjern kontakt .
  4. (Valgfritt): Se hvordan du er i slekt med bidragsyteren:
    • Aktiver Visning av slektskap: Hvis du ikke har meldt deg på tjenesten, klikker du på denne koblingen for å melde deg på.
    • Vis mitt slektskap: Hvis du og den andre personen er meldt på denne tjenesten, klikker du på den for å se slektskapet deres.
    • Anmod om Visning av slektskap: Klikk for å invitere den andre brukeren til å melde seg på slik at dere kan se slektskapet deres.
  5. Hvis bidragsyteren ikke har gitt kontaktopplysninger, sender du isteden en privat melding gjennom meldingstjenesten i FamilySearch:
    1. Klikk på Send melding
    2. Oppgi emnet og skriv meldingen. Emne er obligatorisk for å kunne sende meldingen.
    3. Klikk på Send.

Merk: Hvis noen sender deg uønskede meldinger, kan du blokkere vedkommende. Du kan ikke se meldinger fra en blokkert person.

Trinn (mobilapp)

1. Finn personen du er interessert i, i mobilappen Slektstre, og trykk på navnet.
  2. Trykk på informasjonen som interesserer deg.
    • Fra en av forfedrenes personside trykker du på fakta som interesserer deg. Nederst i skjermbildet finner du datoen da informasjonen sist ble endret. Under datoen ser du profilen til personen som foretok endringen.
    • Trykk på Minner. Trykk på et minne som du ikke har bidratt med. Trykk på det igjen. Profilen til personen som bidro med det, vises under bildet langs venstre side.
  3. Klikk på bidragsyterens profil.
    Hvis profilen lyder “FamilySearch”, ble endringen gjort ved en automatisk oppdatering. Eller endringen skjedde før FamilySearch registrerte hver bidragsyters endringer.
  4. Du kan sende dem direkte melding, legge dem til som kontakt eller kopiere e-post adressen deres.
    • Du kan også legge til noen på kontaktlisten din ved ganske enkelt å klikke på profilnavnet deres og klikke på Legg til kontakt. For å fjerne en kontakt, klikker du på profilen deres igjen og velger alternativet Fjern kontakt .
  5. (Valgfritt): Se hvordan du er i slekt med bidragsyteren:
    • Aktiver Visning av slektskap: Hvis du ikke har meldt deg på denne tjenesten, trykk på dette alternativet for å melde deg på.
    • Vis mitt slektskap: Hvis både du og den andre brukeren er meldt på tjenesten, trykker du på dette alternativet for å se hvordan dere er i slekt.
    • Anmode om Visning av slektskap: Trykk for å sende den andre brukeren en melding som ber om at han eller hun melder seg på.
  6. Hvis bidragsyteren ikke har gitt kontaktopplysninger, sender du isteden en privat melding gjennom meldingstjenesten i FamilySearch:
    1. Trykk på Send en melding.
    2. Oppgi emnet og skriv meldingen. Emne kreves for å kunne sende meldingen.
    3. Trykk på Send

Trinn (Slektstre mini)

Slektstre mini viser deg hvem som har bidratt med informasjon. Du kan ikke se kontaktopplysning eller mulighet til å sende en melding. Bruk heller det fullstendige nettstedet.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg slå av eller blokkere noen fra å sende meg meldinger?
Hvordan kan jeg slette en melding i FamilySearch-meldinger?
Slektskapsvisning: Hvordan kan jeg slå på eller av alternativet for å vise mitt slektskap til andre brukere?