Hva gjør liggende visning i Slektstre?

I Slektstre, på nettstedet FamilySearch, viser liggende visning din slektstavle horisontalt. Du er i midten. Dine etterkommere er til venstre. Dine forfedre er til høyre.

Liggende visning har flere fordeler:

• Du kan se mange generasjoner av en familie på én gang.
  • Du kan følge én slektslinje tilbake eller fremover i tid.
  • Du kan se opptegnelsestips, forskningsforslag og datafeil.
  • Du kan se din ektefelles forfedre hvis du har lagt dem til.
  • Du kan se dine barns ektefeller.
  • Du kan se når systemet har flere ektefeller eller foreldre for en person.

Merk: Ved hjelp av Alternativer, øverst i høyre hjørne av vinduet, kan du velge hvilke ikoner som vises på treet ditt.

Trinn (nettsted)

1. Klikk på Slektstre i øverste meny og klikk deretter på Tre.
  2. Øverst i venstre del av slektstavlevisningen, klikk på navnet på gjeldende visning (for eksempel Viftediagram), deretter Liggende. Hvis du er i første slektning-visning, er dette alternativet øverst til høyre.
  3. For å flytte en annen person til hovedposisjonen, klikk på hans eller hennes navn, deretter Tre.
  4. For å se flere detaljer om en person på treet, klikk på hans eller hennes navn, deretter Detaljer.
  5. For å se barna til et par, klikk på Barn nederst i parfeltet.
  6. For å vise en annen ektefelle for en person på treet, gjør du dette:
    1. Se på parfeltet. Hvis mer enn én ektefelle er i systemet, ser du en liten nedpil til venstre for den gjeldende ektefellen.
    2. Klikk på nedpilen.
    3. Fra listen over ektefeller, klikk på ektefellen du ønsker å vise på slektstavlen.
  7. For å flytte treet rundt på skjermen, klikk i bakgrunnsområdet på treet og dra det.
  8. For å øke eller redusere treets størrelse, klikk øverst til venstre på Pluss+ ) eller Minus ( - ).
  9. For å utvide én slektslinje til to generasjoner, klikk på pilen på slutten av denne linjen. Klikk på den igjen for å lukke den.
  10. For å bringe slektstavlen tilbake til deg selv, kan du bruke ett av disse alternativene:
    • For å lukke alle dine utvidede linjer og gå tilbake til deg selv, klikk på Hjem-ikonet.
    • For å holde alle de utvidede linjene åpne og gå tilbake til startpersonen, klikk på Nyeste-ikonet, som ser ut som et mål og er rett under hjem-ikonet.
  11. Hvis en person har flere foreldre i systemet, ser du på foreldrene en pil til venstre for feltet for ektepar. Klikk på pilen for å se alle foreldrene til personen.
  12. Hvis en person har mer enn én ektefelle i systemet, ser du en pil ved siden av navnet på ektefellen i parfeltet. Klikk på pilen for å se alle foreldrene til personen.
  13. For å skrive ut en 4-generasjons slektstavle, klikk på Alternativer og deretter Skriv ut. Når utskriftsversjonen åpnes i en ny fane, klikk på nettleserens utskriftsalternativ for å skrive den ut.

Trinn (mobil)

Mobilappen Slektstre har ikke liggende visning.

Trinn (Slektstre mini)

Slektstre mini har ikke liggende visning.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg velge foretrukket ektefelle eller foreldre i Slektstre?
Hva gjør etterkommer-visningen i Slektstre?
Hvordan bruker jeg viftediagramvisningen i Slektstre?