Hvordan kan jeg velge foretrukket ektefelle eller foreldre i Slektstre?

I Slektstre kan en person ha mer enn 1 ektefelle eller foreldrepar. I dette tilfellet kan du velge den foretrukne ektefellen eller foreldrene du ønsker å se i en slektstavlevisning.

Her er konsekvensene av å sette den foretrukne ektefellen eller foreldrene:

• Du ser alle ektefeller og foreldre på personsiden.
  • Du ser bare den foretrukne ektefellen og foreldrene i slektstavlevisninger og på utskrevne familiegruppeopptegnelser. Bare den foretrukne ektefellens eller foreldrenes etterkommere og forfedre vises.
  • Bare du ser dine endringer til den foretrukne ektefellen eller foreldrene. Andre brukere kan velge sine egne.
  • Den foretrukne ektefellens eller foreldrenes innstillinger forblir slik til du endrer den.
  • Innstillingene til en foretrukket ektefelle eller foreldre påvirker hvordan Kildekoblinger fungerer. Kildekoblingen justerer bare den foretrukne ektefellen og barna til dette paret.
  • Personsiden viser ektepar etter vielsesdato. Innstillingene til de foretrukne foreldrene påvirker ikke rekkefølgen foreldrene vises på barnets personside.

Trinn (nettsted)

Liggende visning

1. Klikk på Slektstre i øverste meny og klikk deretter på Tre.
  2. I skjermbildet for tre, klikk på slektstavlevisningen øverst i høyre hjørne og velg deretter Liggende.
  3. Finn personen med flere ektefeller eller foreldre.
    • Hvis du velger en foretrukket ektefelle, flytter du paret til hovedposisjonen.
    • Hvis du velger en foretrukket forelder, flytter du barnet til hovedposisjonen.
  4. For å vise de andre ektefellene eller foreldrene, klikk på pilen ned.
    • For å velge foretrukne ektefeller, bruk pilen ved siden av ektefellens navn.
    • Hvis du velger foretrukne foreldre, finnes pilen til venstre for ruten som viser foreldrene.
  5. Klikk på den foretrukne ektefellen eller foreldrene.

Personside

1. Klikk på Slektstre i øverste meny og klikk deretter på Tre.
  2. Finn personen med flere ektefeller eller foreldre.
  3. Klikk på personens navn. Klikk igjen på personens navn i hurtigmenyen som vises.
  4. Klikk på Detaljer-fanen.
  5. Bla til bunnen av delen Familiemedlemmer.
  6. Klikk på Velg foretrukket.
  7. Klikk på fanen Foretrukket ektefelle eller Foretrukne foreldre i hurtigmenyen som vises.
  8. Klikk på de foretrukne ektefellene eller foreldrene.
  9. Klikk på Lagre.

Trinn (mobilapp)

1. I appen Slektstre, finn og trykk på navnet på personen som vises som ektefelle eller forelder som ikke er foretrukket.
  2. Trykk på Ektefeller eller Foreldre i linjen under navnet.
  3. Trykk på denlille grå pilen til høyre for din foretrukne ektefelle eller forelder.
  4. Trykk på sirkelen ved siden av foretrukket ektefelle eller foretrukket forelder.
  5. Når du går tilbake til treet, vises nå den foretrukne ektefellen eller forelderen.

Trinn (Slektstre mini)

Slektstre mini lar deg ikke velge foretrukne ektefeller eller foreldre.

Beslektede artikler

Hva gjør liggende visning i Slektstre?