Hvordan bruker jeg viftediagramvisningen i Slektstre?

Viftediagrammet har flere fordeler:

• Du kan se opptil 7 slektsledd av dine forfedre på én gang.
  • Du kan finne ut hvor slektslinjer slutter – med andre ord, hvor informasjon mangler.
  • Du kan se i hvilke land forskjellige forfedre ble født, og hvilke forfedre som har fotografier, historier og kilder knyttet til Person-sidene.
  • Du kan både se viftediagrammet på skjermen og konvertere det til en PDF-fil som kan skrives ut.

Trinn (nettsted)

1. Klikk på Slektstre i øverste meny og klikk deretter på Tre.
  2. Øverst i høyre del av slektstavlevisningen, klikk på navnet på gjeldende visning (liggende, for eksempel), klikk deretter på Viftediagram.
  3. Klikk på for å gjøre følgende:
    • Velg antall slektsledd som skal vises.
    • Velg om du vil at oversikten skal vise Slektslinjer, FødelandKilder, Historier, Fotografier eller Forskningshjelpemidler. Informasjonen kommer med i en trykt versjon av diagrammet (se trinn nr. 8).
    • Inverter fargene.
    • Skriv ut viftediagram for opptil 7 slektsledd (4 er minimum). Det trykte diagrammet inneholder følgende informasjon: Slektslinjer, Fødeland, Kilder, Historier, Fotografier og Forskningshjelpemidler.
  4. Hvis hovedpersonen hadde flere enn 5 barn, klikk på > for å se resten.
  5. For å flytte en annen person til midten av diagrammet, klikk på personens navn og klikk deretter på Tre.

Trinn i mobilappen Apple iOS Slektstre

1. Nederst til høyre i slektstavlen, trykk på
  2. I slektstavlevisningsfeltet, trykk på .
  3. Trykk for å velge hvordan oversikten skal vises: Standardvisning, Fødeland, Kilder, Historier, Fotografier, Forskningshjelpemidler.
  4. Øverst, under Slektstavle, trykk på [nummer] Generasjoner. Trykk for å velge antall slektsledd som skal vises.
  5. (Valgfritt) Hvis hovedpersonen hadde flere enn 5 barn, trykk på > for å se resten.
  6. (Valgfritt) Du kan flytte en annen person til hovedposisjonen. Trykk på navnet, og trykk deretter på de tre prikkene (…) øverst til høyre. Trykk på Se dette treet.

Trinn i mobilappen Android Slektstre

1. Øverst til venstre, trykk på ikonet med 3 linjer
  2. Trykk på Innstillinger.
  3. Trykk på App.
  4. Trykk på Aktiver viftediagramvisning.
  5. For å gå tilbake til treet, trykk på venstre pil to ganger.
  6. Nederst til høyre i oversikten, trykk på
  7. Øverst i den nye ruten, [nummer] Slektsledd. Trykk for å velge antall slektsledd som skal vises.
  8. Trykk for å velge om du vil at oversikten skal vise Slektslinjer, FødelandKilder, Historier, Fotografier eller Forskningshjelpemidler.
  9. Plasser en finger øverst i valgalternativ-feltet og dra ned.
  10. (Valgfritt) Hvis hovedpersonen hadde flere enn 5 barn, trykk på > for å se resten.
  11. (Valgfritt) Du kan flytte en annen person til hovedposisjonen. Trykk på navnet, og trykk deretter på de tre prikkene (…) øverst til høyre. Trykk på Se dette treet.

Trinn (Slektstre mini)

Du kan ikke vise viftediagrammet i Slektstre mini.

Beslektede artikler

Hva er de forskjellige slektstavlevisningene i Slektstre?
Hvordan kan jeg bytte foreldres eller ektefellers posisjoner for å endre visning av slektslinjer i Slektstre?