Hvordan kan jeg rette foreldre-barn-relasjoner i Slektstre?

Å rette barn-foreldre-relasjoner krever vanligvis litt analyse før man begynner. Det kan finnes to typer feil: Duplikatopptegnelser eller feilaktig tilknyttet slektskapsforhold.

Å løse denne typen feil kan føles skremmende. Hvis du ved en feil fjerner eller erstatter et slektskapsforhold, kan du gjenopprette den ved hjelp av funksjonen Siste endringer. Finn en kobling til disse instruksjonene i listen Beslektede artikler på slutten av denne artikkelen.

Når du fjerner et barns opptegnelse fra en families opptegnelser, blir barnets opptegnelse værende i Slektstre. Hvis barnet er knyttet til ektefeller og barn, er han eller hun fortsatt knyttet til dem. Når du fjerner foreldre fra en relasjon til et barn, blir også opptegnelsen i Slektstre for hver av foreldrene værende i Slektstre.

Før du begynner

Ta deg litt tid til å finne ut hva som er galt:

• Hvis barnet ikke hører hjemme i familien, må du fjerne eller erstatte barnets tilknytning til foreldrene. Bruk instruksjonene i denne artikkelen til å gjøre det.
  • Hvis barna er riktige, men en eller begge foreldrene er feil, må du fjerne eller erstatte forelderen som er feil. Fjern eller erstatt ektefellen til den korrekte forelderen. Finn en kobling til instruksjonene for å fjerne eller erstatte ektefeller i listen Beslektede artikler på slutten av denne artikkelen.
  • Hvis du ser foreldrene og barna flere ganger eller i flere familier, kan du se på ID-numrene til duplikatene.
    • Hvis ID-numrene er forskjellige, fletter du duplikatopptegnelsene. Finn en kobling til disse instruksjonene i listen Beslektede artikler på slutten av denne artikkelen.
    • Hvis ID-numrene er identiske, er barnet knyttet til en av foreldrene mer enn én gang. Bruk instruksjonene i denne artikkelen til å fjerne den ekstra relasjonen.

Tips: Skriv ned navnene og ID-numrene til personene hvis slektskapsforhold du endrer. Nå kan du angre en endring.

Trinn (nettsted)

Her følger trinnene for å fjerne eller erstatte et barn i en familie ved hjelp av Slektstre på nettstedet FamilySearch.org:

1. Logg inn på FamilySearch.org.
  2. Klikk på Slektstre og deretter på Tre.
  3. Naviger til Personsiden til barnet med feil foreldre.
  4. Hvis delen Detaljer ikke er åpen, klikker du på fanen Detaljer.
  5. Bla til delen  Familiemedlemmer .
  6. Under Foreldre og Søsken, finn barnets navn og klikk på Rediger-ikonet.
  7. Hvis bare én av foreldrene er feil, klikker du på Fjern eller Erstatt ved siden av forelderen som er feil. Hvis begge er feil, klikker du på Fjern eller Erstatt ved siden av barnet.
  8. En rute, Fjern eller Erstatt vises. Kontroller relasjoner, kilder og notater, og klikk i avmerkingsruten.
  9. Gjør ett av følgende:
    1. For å fjerne en av eller begge foreldrene klikker du på den aktuelle knappen Fjern. Forklar hvorfor, og klikk deretter på Fjern.
    2. For å erstatte en av eller begge foreldrene, klikker du på den aktuelle knappen Erstatt. Skjermbildet Erstatt person vises.
      • Hvis du har forelderens ID-nummer, klikk på Etter ID-nummer. Skriv inn ID-nummeret, og klikk deretter på Neste. Klikk på Legg til treff.
        • Hvis du vil legge til begge foreldrene, klikk på Velg par.
        • For å legge til én av foreldrene, klikk på Velg person. Forklar grunnen til endringen, og klikk deretter på Erstatt.
      • Hvis du ikke har forelderens ID-nummer, fyll ut søkefeltene og klikk så på Neste.
        • Hvis riktig person eller par vises i listen, klikk på Legg til treff. Hvis du vil legge til begge foreldrene, klikk på Velg par, for å legge til en av foreldrene, klikk på Velg person. Forklar grunnen til endringen, og klikk deretter på Erstatt.
        • Hvis du ikke ser noe treff, klikk på Opprett person for å opprette en opptegnelse for forelder.

Trinn (mobilapp)

Her er trinnene for å fjerne eller erstatte et barn i en familie ved hjelp av mobilappen Slektstre:

1. I mobilappen Slektstre navigerer du til Personsiden til barnet med feil foreldre.
  2. Trykk på fanen Foreldre.
  3. Finn barnets navn, og trykk på ikonet Rediger.
    1. Hvis bare én av foreldrene er feil, trykker du på nedtrekkspilen for forelderen og trykker enten på Fjern eller Erstatt faren eller Fjern eller Erstatt moren.
    2. Hvis begge foreldrene er feil, trykk på Fjern foreldre.
  4. Et nytt vindu åpnes.
    1. For å fjerne en av eller begge foreldrene, merk av i ruten som viser at du har kontrollert relasjonene, og trykk på Fortsett. Forklar hvorfor, og trykk deretter på Fjern.
    2. For å erstatte en av foreldrene, merk av i ruten som sier at du har gjennomgått relasjonene, og trykk på Erstatt. Skjermbildet Erstatt person vises.
      • Hvis du har en forelders ID-nummer, trykk på Legg til etter ID. Oppgi ID-nummeret, og trykk deretter på Fortsett. Trykk på Velg. Forklar hvorfor informasjonen er korrekt, og trykk så på Erstatt.
      • Hvis du ikke har en forelders ID-nummer, fyll ut søkefeltene og trykk så på Fortsett.
        • Hvis riktig person vises i listen, trykk på Velg.  Forklar begrunnelsen til endringen din, og trykk på Erstatt.
        • Hvis forelderen ikke vises, Ingen treff. Forklar grunnen til endringen din, og trykk på Erstatt.

Trinn (Slektstre mini)

Her er trinnene for å fjerne eller erstatte et barn i en familie ved hjelp av Slektstre mini:

1. Logg inn på Slektstre mini (lite.fs.org).
  2. Naviger til Personsiden til barnet med feil foreldre.
  3. Under personens navn, trykk på Vis familie.
  4. Under Foreldre og Søsken, finn barnets navn og trykk på Rediger-ikonet.
  5. Hvis bare én av foreldrene er feil, trykk på Fjern eller Erstatt under navnet på forelderen som er feil. Hvis begge er feil, trykk på Fjern eller Erstatt under navnet på barnet.
  6. Gjør ett av følgende:
    1. For å fjerne en av eller begge foreldrene, trykk på den aktuelle knappen Fjern. Skriv inn en begrunnelse og trykk på Fjern.
    2. For å erstatte en av eller begge foreldrene, trykk på den aktuelle Erstatt. Skjermbildet Erstatt person vises.
      • Hvis du har forelderens ID-nummer, trykk på Søk etter ID-nummer, oppgi ID-nummeret og trykk deretter på Neste. (FamilySearch mini legger ikke bindestrek eller store bokstaver til i ID-nummeret. Skriv det inn manuelt) Trykk på Legg til person eller Legg til par.
      • Hvis du ikke har forelderens ID-nummer, fyll ut søkefeltene og trykk deretter på Neste. Hvis riktig person eller par vises i listen, trykk på Legg til person eller Legg til par. Eller trykk på Opprett person for å opprette en opptegnelse for forelder.

Anbefalte neste trinn

Å fjerne eller endre foreldre-barn-relasjonen fjerner eller endrer ikke foreldrenes parforhold. Hvis moren eller faren er feil, må du også fjerne eller erstatte en av ektefellene.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg spesifisere relasjoner om biologiske, ste-, adoptiv- og fosterforeldre i Slektstre?
Hvordan kan jeg se hvilke endringer som er gjort om en person i Slektstre?
Hvordan kan jeg flette mulige duplikater i Slektstre?
En person i Slektstre har feil ektefelle
Det samme barnet vises mer enn én gang i en familie i Slektstre