En duplikatopptegnelse oppstår når Slektstre inneholder mer enn én opptegnelse om en person. Hvis Slektstre finner et mulig duplikat, setter det et rødt utropstegn, sammen med navn og ID-nummer, i personens forskningshjelpemidler.

Du kan gjennomgå mulige duplikater og avgjøre om de gjelder samme person.

• Hvis de gjelder samme person, følger du trinnene nedenfor for å flette dem.
  • Hvis de gjelder forskjellige personer, merker du dem som “ikke treff”.
  • Hvis du er usikker, bør du ikke flette dem. Gjør isteden ett av følgende:
    • Avbryt flettingen for å la duplikatet være tilgjengelig for andre brukere å se og gjennomgå.
    • Marker opptegnelsen som “ikke et treff” hvis du ikke ønsker at dette duplikatet skal være lett synlig for andre brukere.

Trinn (nettsted)

1. I Slektstre viser du en personside.
  2. Hvis Detaljer-delen ikke vises, klikker du på Detaljer
  3. Klikk på meldingen Mulig duplikatoppføring under Forskningshjelp.
  4. Klikk på Gjennomgå fletting. Fletteskjermen åpnes i en ny nettleserfane.
    • Venstre side: Dette er det mulige duplikatet. Det slettes hvis du fletter opptegnelsene.
    • Høyre side: Dette er opptegnelsen du begynte fra. Den blir lagret hvis du fletter opptegnelsene.
  5. Finn ut om opptegnelsene gjelder samme person.
    1. Sammenlign venstre og høyre side for å finne samsvarende navn, datoer, steder og familiemedlemmer.
    2. Les eventuelle varselmeldinger på skjermen.
    3. Hvis opptegnelsen til venstre er den mest korrekte, klikker du på Bytt for å beholde den i stedet.
    4. Hvis opptegnelsene ikke gjelder samme person, klikker du på Ikke treff. Hvis opptegnelsene gjelder samme person, klikker du på Ja, fortsett. Hvis du ikke er sikker, klikker du på Avbryt
  6. Bestem deg for hvilken informasjon du vil beholde. All informasjon fra venstre side overføres automatisk til høyre side for deg.
    • For å sammenligne bidragsyteren, bidragsdatoen og begrunnelsen for hver enkelt informasjon, klikker du på nedpilen
    • Hvis du vil flytte informasjon tilbake til høyre, klikker du på Angre. Informasjonen går tilbake til det mulige duplikatet og vil ikke bli lagret.
    • Hvis du vil erstatte informasjon på høyre side med informasjon fra venstre side, klikker du på Erstatt. Gjør dette for eksempel for å lagre livsskissen eller en begrunnelse sammen med den fra duplikatopptegnelsen.
    • Hvis venstre side inneholder informasjon som ikke finnes på høyre side, og du vil lagre den, klikker du på Legg til
  7. Klikk på Fortsett
  8. Fullfør flettingen:
    1. Gjennomgå den gjenværende opptegnelsen.
    2. Hvis alt ser riktig ut, klikker du på Fullfør fletting. Hvis noe er feil, klikker du på Tilbake og gjør rettelsene på forrige skjermbilde.
    3. Oppgi en begrunnelse for å forklare hvorfor du flettet disse opptegnelsene.
    4. Klikk på Lagre.

Umiddelbart etter flettingen og en kort stund deretter er et “angre”-alternativ tilgjengelig. Det lar deg enkelt oppheve flettingen av de to opptegnelsene.

Trinn (mobilapp)

1. I Slektstre-mobilappen viser du en personside.
  2. Øverst i høyre hjørne trykker du på de tre prikkene og deretter på Mulige duplikatoppføringer
  3. En liste over mulige duplikatoppføringer vises. Trykk på en av dem.
  4. Trykk på Gjennomgå fletting
  5. Les advarselen, og trykk på Fortsett fletting. Fletteskjermbildet vises.
    • Venstre side: Dette er det mulige duplikatet. Det slettes hvis du fletter opptegnelsene.
    • Høyre side: Dette er opptegnelsen du begynte fra. Den blir lagret hvis du fletter opptegnelsene.
  6. Finn ut om opptegnelsene gjelder samme person.
    • Sammenlign venstre og høyre side for å finne samsvarende navn, datoer, steder og familiemedlemmer.
    • Hvis opptegnelsen til venstre er den mest korrekte, klikker du på Bytt for å beholde den i stedet.
  7. Bestem deg for om du vil beholde informasjon fra personen som skal slettes.
    1. Hvis du vil flytte informasjon fra venstre til høyre side, klikker du på Erstatt
    2. Hvis du vil legge informasjon fra venstre side til på høyre side, klikker du på Legg til
    • Tips: Hvis opptegnelsen på venstre side inneholder duplikater av foreldre, ektefeller eller barn, legger du dem til i den gjenværende opptegnelsen. Du kan flette disse duplikatene senere.
  8. Når du er ferdig, blar du ned til bunnen av siden og trykker på Fortsett fletting.
  9. Oppgi en begrunnelse for å forklare hvorfor du flettet disse opptegnelsene.
  10. Trykk på Flett.

Merk: IOS-versjonen av appen har bare muligheten til å erstatte informasjon i stedet for å bytte eller legge den til.

Trinn (Slektstre mini)

For øyeblikket viser Slektstre mini bare mulige duplikater og tillater ikke fletting.

Anbefalte neste trinn

1. Hvis du har flere faner åpne, må du kanskje oppdatere nettleserskjermbildet for å se resultatene av flettingen.
  2. Fjern feilaktige kilder eller minner fra den gjenværende opptegnelsen.
  3. Gjennomgå personens familiemedlemmer for å se om de også har mulige duplikater.

Beslektede artikler

Hvorfor mislykkes flettinger i Slektstre?
Hvordan kan jeg avgjøre om to opptegnelser i Slektstre gjelder samme person?
Hvordan kan jeg angre en fletting i Slektstre?
Hvordan kan jeg flette duplikater i Slektstre etter ID?