Hvordan kan jeg angre en fletting i Slektstre?

Når du eller en annen bruker av Slektstre fletter duplikatopptegnelser, blir en av dem værende i Slektstre. Systemet arkiverer den andre. Ettersom FamilySearch er svært samarbeidsbasert, kan man feilaktig flette opptegnelser for to forskjellige personer. Du kan oppheve flettingen hvis ingen har gjort endringer etter flettingen. Hvis noen har gjort endringer etter flettingen, kan du gjenopprette den slettede personen i stedet.

Trinn (nettsted)

Logg inn på FamilySearch og naviger til personsiden til personen du ønsker å se.

1. Hvis du ikke ser Nødvendig informasjon øverst på siden, klikk på fanen Detaljer.
  2. Finn ruten Siste endringer.
  3. Klikk på Vis alle.
  4. Finn flettingen. Den viser “Fletting” på venstre side.
  5. Når du finner flettingen, kan du se lengst til høyre i oppføringen:
    • Hvis du kan angre flettingen automatisk, er alternativet Angre fletting tilgjengelig.
    • Hvis du ikke kan angre flettingen automatisk, er ikke alternativet Angre fletting tilgjengelig. Gjenopprett den slettede personen i stedet.
  6. Hvis alternativet Angre fletting er tilgjengelig, følger du disse trinnene:
    1. Klikk på Angre fletting.
    2. Gjennomgå informasjonen du vil gjenopprette.
    3. Klikk på Angre fletting igjen.
  7. Hvis alternativet Angre fletting ikke er tilgjengelig, følger du disse trinnene for å gjenopprette den slettede personen:
    1. Klikk på navnet til den slettede personen.
    2. Klikk på Person.
    3. Klikk på Gjenopprett person.
    4. Skriv inn en begrunnelse for å forklare hvorfor du ønsker å gjenopprette denne personen.
    5. Klikk på Gjenopprett.
    6. Gjennomgå begge opptegnelsene. Forsikre deg om at begge har riktig informasjon. Du må kanskje slette informasjon fra én opptegnelse og legge den til en annen.

Trinn (mobilapper)

1. Trykk på de 3 prikkene øverst i høyre hjørne.
    2. Android: Trykk på Nylige endringer. Apple iOS: Trykk på Mer og deretter Nylige endringer.
    3. Se etter en grønn flettingsrute.
    4. Trykk på Angre fletting. Hvis dette alternativet ikke er tilgjengelig for denne opptegnelsen, er den ikke synlig.
    5. Forklar hvorfor, og trykk på Angre fletting.
    6. Ruten er nå brun og har overskriften “Angre fletting”. For å gjennomgå informasjon på den gjenopprettede opptegnelsen, trykker du på navnet under Gjenopprettet person.

Trinn (Slektstre mini)

For øyeblikket er det ikke mulig å løse feilaktige flettinger i Slektstre mini.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg vise at duplikater ikke stemmer overens i Slektstre?
    Hvordan kan jeg rette en fletting som har informasjon fra flere personer i Slektstre?