Hvordan kan jeg skrive inn et navn fra et annet språk i Slektstre?

Når du legger til eller redigerer et navn i Slektstre, kan du endre språkinnstillingene. Med det riktige språket, kan du oppgi navnet i riktig rekkefølge med riktig tegnsett.

Når du skriver inn tegn som ikke er romerske, legger systemet automatisk til romaniserte tegn i separate felt. De romaniserte tegnene forbedrer nøyaktigheten ved fremtidige søk og hjelper oss å identifisere duplikatopptegnelser.

Trinn (nettsted)

1. Klikk på Slektstre i øverste meny og klikk deretter på Tre.
  2. Finn personen hvis navn du ønsker å endre.
  3. Klikk på personens navn. Klikk igjen på personens navn i hurtigmenyen som vises. Du vil bli ført til personens side.
  4. Rediger kobling til høyre for et navn.
    1. For å oppgi et navn for første gang, bla til Familiemedlemmer. Klikk på Legg til ektefelle eller Legg til barn
  5. Over gjeldende navn, klikk på pilen ned i ruten som viser gjeldende språkinnstilling. Denne ruten inneholder enten navnet på et språk eller ordet “Annet.”
  6. Klikk på språket du ønsker.
  7. Oppgi navnet.
  8. Oppgi hvordan du vet at navnet er korrekt.
  9. Klikk på Lagre.

Trinn (mobilapp)

1. På personsiden i appen Slektstre, trykk på fanen Detaljer.
  2. Trykk på vedkommendes navn under Nødvendige opplysninger. Trykk deretter på Rediger.
    1. For å oppgi en persons navn for første gang, trykk på fanen Ektefeller eller fanen Foreldre. Trykk deretter på Legg til ektefelle, Legg til barn, Legg til søsken eller Legg til forelder
  3. Direkte under det mørke banneret, trykk på navnet på språket eller ordet Annet
  4. Trykk på språket du ønsker.
  5. Oppgi navnet.
  6. Oppgi hvordan du vet at navnet er korrekt og trykk på Lagre

Trinn (Slektstre mini)

1. Klikk på personens navn, på personsiden i Slektstre mini, under tittelen “Nødvendige opplysninger.”
  2. Trykk på Rediger
  3. Over navnefeltene ser du gjeldende språk. Trykk på det, og trykk deretter på språket du ønsker.
  4. Oppgi navnet. Oppgi hvordan du vet at navnet er korrekt.
  5. Trykk på Lagre

Beslektede artikler

Språkinnstillinger for navn i Slektstre
Hvordan bør jeg skrive navn i Slektstre?