Hoe kan ik een portretfoto toevoegen of wijzigen in Family Tree?

Portretfoto's geven een gezicht aan de namen van je familieleden. In Family Tree kan iedereen een portretfoto hebben. Het portret verschijnt op verschillende plaatsen op de Family Tree-website en mobiele app.

Als een persoon geen portretfoto heeft, geeft Family Tree in plaats daarvan een mannelijk of vrouwelijk silhouet weer.

Ieder Family Tree-gebruiker ziet hetzelfde portret voor elke persoon in Family Tree. Als u een portretfoto wijzigt, zien alle andere gebruikers die die persoon kunnen zien het nieuwe portret.

We raden af om een privéherinnering als portret te gebruiken. Als je dat doet, maakt Family Tree een kopie van de privéafbeelding die publiekelijk kan worden bekeken als portret of bij het bewerken van het portret.

Stappen (website)

1. Geef in de Stamboom op de FamilySearch-website de persoonspagina weer.
  2. Klik op de silhouet- of portretfoto.
  3. Klik op een van de tabbladen:
    • Foto 's: Foto's die al aan deze persoon zijn gekoppeld.
    • Foto uploaden: Upload een nieuwe foto vanaf uw computer.
    • Maak een keuze uit galerij: Foto's uit je Herinneringengalerij.
  4. Selecteer of upload de foto die u als portret wilt gebruiken.
  5. Pas het portret aan zodat het wordt weergegeven zoals u dat wilt:
    • Gebruik de knoppen om het formaat en het aanzicht van de foto aan te passen.
    • Verplaats de foto zo totdat het deel dat u wilt gebruiken zich in de cirkel bevindt.
  6. Klik op Opslaan.

Stappen (mobiele app)

Als er geen portret beschikbaar is, slaat u stap 3 en 4 over:

1. Geef in de mobiele Family Tree-app de persoonspagina weer.
  2. Klik op de silhouet- of portretfoto.
  3. Klik op het potloodpictogram. Als u het potloodpictogram niet ziet, tikt u op in de foto. Het pictogram verschijnt aan de rechterkant.
  4. Klik op Portret vervangen.
  5. Als u een apparaat met een Android systeem gebruikt, klikt u op een van de opties:
    • Als u een nieuwe foto wilt maken, klikt u op Camera. Maak vervolgens de foto en upload deze naar FamilySearch.
    • Als u een foto vanuit uw apparaat wilt gebruiken, klikt u op Bestand. Selecteer vervolgens de foto en upload deze naar FamilySearch.
    • Als u een foto wilt gebruiken die al is geüpload naar FamilySearch en aan deze persoon is gekoppeld, klikt u op Bijgevoegde foto's.
    • Als u een foto wilt gebruiken die u naar FamilySearch hebt geüpload, klikt u op FamilySearch-galerie. U ziet foto's die nog niet aan de persoon zijn gekoppeld.
  6. Als u een Apple met iOS systeem gebruikt, klikt u op een van de opties:
    • Met Foto maken kunt u een nieuwe foto maken met uw apparaat.
    • Als de foto op uw apparaat staat, klikt u op Filmrol.
    • Als u een foto uit uw bestanden wilt gebruiken, klikt u op Mijn bestanden.
    • Met Bijgevoegde foto's kunt u kiezen uit andere foto's die aan de persoon zijn gekoppeld.
    • Als je de foto hebt geüpload naar FamilySearch maar nog niet hebt gekoppeld aan deze persoon, klik je op Mijn FamilySearch-galerij.
  7. Tik op de foto die u wilt gebruiken.
  8. Gebruik de groene stip om de grootte van het label aan te passen.
  9. Verplaats het kaartje zodat het het deel van de foto bedekt dat u wilt gebruiken.
  10. Tik op Opslaan.

Stappen (Family Tree Lite)

Family Tree Lite maakt geen gebruik van portretfoto's.

Resultaten

Wanneer u een foto toevoegt, voegt het systeem deze toe aan de herinneringen voor de persoon.

Als u een nieuwe foto hebt geüpload, verschijnt er een groen klokpictogram in het silhouet terwijl FamilySearch de foto laat zien. Het proces duurt meestal ongeveer 15 minuten.

Aanverwante artikelen

Hoe bewerk ik een portretfoto in Family Tree?
Hoe verwijder ik een portretfoto in Family Tree?
Wat gebeurt er met portretfoto's in Family Tree na een samenvoeging?