Waar worden ID-nummers voor gebruikt in Family Tree?

Een ID-nummer (identificatienummer) is een reeks letters en cijfers die een document in Family Tree uniek maakt. ID-nummers bestaan uit 4 tekens, een koppelstreepje en nog eens 3 tekens. Bijvoorbeeld: K8LL-TGB. Id-nummers in Family Tree bevatten nooit deze letters: A, E, I, O.

Een ID-nummer:

• Verschijnt op alle stamboom-weergaven, op persoonskaartjes en op de Persoonspagina.
  • Staat meestal in de buurt van de naam van de persoon
  • Wordt automatisch toegewezen als er een nieuw documentl wordt aangemaakt
  • Verschaft geen informatie over de persoon of de bron van de informatie
  • Verandert niet voor een bepaald document

In Family Tree kunt u het ID-nummer gebruiken om:

• Documenten van overleden personen te zoeken.
  • Documenten van levende personen te vinden als u ze toegevoegd heeft. De documenten van levende personen zijn alleen doorzoekbaar voor de persoon die ze heeft toegevoegd.
  • Het profiel van een verwijderde persoon op te zoeken en, indien nodig, te herstellen.
  • Een overleden persoon aan een stamboom toe te voegen.
  • Documenten op ID-nummer samen te voegen als u het ID-nummer van een duplicaat weet. Beide documenten moeten als overleden worden weergegeven.

Opmerkingen

• Als u een melding ziet dat een ID-nummer ongeldig is, is het niet meer aan een document toegewezen.
  • Als u op ID-nummer zoekt, kunt u het nummer in kleine letters invoeren, met of zonder koppelteken.
  • Als u een levende persoon toevoegt, wordt een uniek ID-nummer aangemaakt. Als een andere gebruiker dezelfde levende persoon toevoegt, wordt een ander ID-nummer aangemaakt.
  • U kunt de documenten van een levende persoon niet samenvoegen met dezelfde levende persoon die door iemand anders is aangemaakt. U kunt alleen documenten van een levende persoon samenvoegen als u beide profielen hebt aangemaakt.
  • Als U op een ID klikt in de staande, liggende en eerste voorouderweergave, wordt deze automatisch gekopieerd. De waaiergrafiek en afstammingsoverzichten worden niet automatisch gekopieerd, maar als U op ID's klikt, krijgt U de optie om ze te kopiëren als U daarvoor kiest.

Aanverwante artikelen

Hoe vind ik een overleden persoon in Family Tree?
Hoe herstel ik een verwijderde persoon in Family Tree?
Hoe voeg ik een familielid toe aan de stamboom in Family Tree?
Hoe voeg ik mogelijke duplicaten in Family Tree samen?
Hoe beschermt Family Tree de privacy van levende personen?