Hoe voeg ik mogelijke duplicaten in samen in Family Tree?

Een duplicaat betekent dat Family Tree meer dan één profiel van een persoon bevat. Als Family Tree een mogelijk duplicaat vindt, verschijnt er in het veld Onderzoekshulp een rood uitroepteken en de woorden 'Mogelijk Duplicaat'.

U kunt de mogelijk duplicaten doornemen, en bepalen of ze dezelfde persoon betreffen.

• Als ze dezelfde persoon betreffen, voegt u ze samen.
  • Als het om verschillende mensen gaat, markeert ze dan als 'Geen Overeenkomst'.
  • Als u het niet zeker weet, voeg ze dan niet samen. Doe een van de volgende acties:
    • Annuleer de samenvoeging. Het duplicaat is beschikbaar voor andere gebruikers om te zien en te beoordelen
    • Markeer het document als Geen Overeenkomst. Anderen zien het mogelijke duplicaat niet.

Stappen (website)

1. Geef in Family Tree een persoonspagina weer
  2. Als de Details sectie niet verschijnt, klikt u op Details.
  3. Klik in de sectie Onderzoekshulp op Mogelijk Duplicaat bericht.
  4. Klik op Samenvoeging Controleren. Het samenvoegscherm wordt geopend.
    • In het Linkerdeel staat het mogelijke duplicaat. Een samenvoeging verwijdert het profiel.
    • Rechts is het profiel van waaruit u bent begonnen. Een samenvoeging slaat het profiel op.
  5. Bepaal of de profielen dezelfde persoon betreffen.
    1. Vergelijk de linker- en rechterkant. Zoek naar overeenkomende namen, datums, plaatsen en familieleden.
    2. Lees eventuele waarschuwingen op het scherm.
    3. Als het profiel aan de linkerkant het nauwkeurigst is, klikt u op Van Plaats Wisselen om het te bewaren.
    4. Als de profielen niet dezelfde persoon betreffen, klikt u op Geen Overeenkomst. Als u het niet zeker weet, klikt u op Terug. Als de profielen dezelfde persoon betreffen, klikt u op Ja, Doorgaanen gaat u verder met stap 6.
  6. Stel vast welke gegevens u wilt behouden.
    1. Klik op de pijl omlaag om de bijdrager, de datum van de bijdrage en de reden van elk stuk informatie te vergelijken.
    2. Om gegevens terug naar rechts te verplaatsen, klikt u op Ongedaan Maken. De gegevens gaan terug naar het mogelijke duplicaat.
    3. Als u informatie aan de rechterkant wilt vervangen door informatie van links, klikt u op Vervangen Gebruik die bijvoorbeeld om de levensbeschrijving of een verklaring op te slaan.
    4. Als de linkerkant gegevens bevat die niet aan de rechterkant staan, en u wilt die opslaan, klikt u op Toevoegen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Voltooi de samenvoeging:
    1. Bekijk de overgebleven gegevens
    2. Voer een reden voor samenvoeging in. U kunt op een van de voorgestelde redenen klikken of uw eigen verklaring invoeren.
    3. Als alles er goed uitziet, klikt u op Samenvoegen Voltooien. Als iets niet klopt, klikt u op Terug en brengt u correcties aan op het vorige scherm.
    4. Klik op Samenvoeging Voltooien.

Onmiddellijk na de samenvoeging en korte tijd daarna is er een optie 'ongedaan maken' beschikbaar. Klik hierop om de samenvoeging van de twee profielen ongedaan te maken.

Stappen (mobiele app)

1. Open in de Family Tree mobiele app de pagina van een persoon.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de drie puntjes en vervolgens op Mogelijke Duplicaten.
  3. Er verschijnt een lijst met mogelijke duplicaten. Als u er meer dan één ziet, klikt u op degene waarmee u wilt werken.
  4. Klik op Samenvoeging Controleren.
  5. Lees de waarschuwing en klik op Doorgaan met Samenvoegen. Het samenvoegscherm verschijnt.
    • Links staat het mogelijke duplicaat. Een samenvoeging verwijdert het profiel.
    • Rechts is het profiel van waaruit u bent begonnen. Een samenvoeging slaat het profiel op.
  6. Bepaal of de profielen dezelfde persoon betreffen.
    • Vergelijk de linker- en rechterkant. Zoek naar overeenkomende namen, datums, plaatsen en familieleden.
    • Als het profiel aan de linkerkant het nauwkeurigst is, klikt u op Van Plaats Wisselen om deze te behouden.
  7. Scroll naar beneden. Als de profielen geen duplicaten zijn, klikt u op Geen Overeenkomst. Is het wel een duplicaat, klik dan op Ja, Doorgaan en ga verder met de volgende stap.
  8. Bepaal of u gegevens van de te verwijderen persoon wilt bewaren.
    1. Om informatie van links naar rechte te verplaatsen klikt u op Vervangen
    2. Om gegevens van links naar rechts toe te voegen klikt u op Toevoegen
    • Tip: Als het profiel aan de linkerkant duplicaatouders, -huwelijkspartners of -kinderen bevat, voegt ze dan toe aan het te behouden profiel. U kunt die duplicaten later samenvoegen.
  9. Als u klaar bent, scrolt u naar beneden en klikt u op Doorgaan. (U hebt ook nog de mogelijkheid om op Geen overeenkomst te klikken als u beslist dat de 2 geen duplicaten zijn).
  10. Voer een reden in en leg uit waarom u deze profielen hebt samengevoegd.
  11. Klik op Samenvoegen.

Stappen (Family Tree Lite)

Momenteel toont Family Tree Lite alleen mogelijke duplicaten en is samenvoegen niet mogelijk.

Aanbevolen volgende stappen

1. Als u meerdere tabbladen open hebt staan, ververs dan uw browserscherm om de resultaten van het samenvoegen te zien.
  2. Verwijder onjuiste bronnen of herinneringen uit het overgebleven profiel.
  3. Neem de familieleden van de persoon door en zoek naar mogelijke duplicaten.