Hoe maak ik een samenvoeging in Stamboom ongedaan?

Als u of een andere gebruiker van Stamboom twee profielen samenvoegt, blijft er één in Stamboom staan. Het andere wordt in het systeem gearchiveerd. Omdat er in FamilySearch intensief wordt samengewerkt, kunnen mensen soms per abuis twee verschillende personen samenvoegen. U kunt de samenvoeging van personen ongedaan maken als niemand na de samenvoeging wijzigingen heeft aangebracht. Als iemand wél wijzigingen heeft aangebracht, kunt u in plaats daarvan de verwijderde persoon terugzetten.

Stappen (website)

Log in op FamilySearch en ga naar de pagina van de persoon die u wilt bekijken.

1. Als u geen Persoonsgegevens bovenaan de pagina ziet staan, klik dan op het tabblad Gegevens.
  2. Zoek het vak Recente wijzigingen.
  3. Klik op Alles tonen.
  4. Zoek de samenvoeging. Er staat ‘samenvoegen’ aan de linkerkant.
  5. Als u de samenvoeging gevonden hebt, kijkt u uiterst rechts van die samenvoeging:
    • Als u de samenvoeging automatisch ongedaan kunt maken, is de optie Samenvoegen ongedaan maken beschikbaar.
    • Als u de samenvoeging niet automatisch ongedaan kunt maken, is de optie Samenvoegen ongedaan maken niet beschikbaar. Zet in plaats daarvan de verwijderde persoon terug.
  6. Als Samenvoeging ongedaan maken beschikbaar is, doet u deze stappen:
    1. Klik op Samenvoeging ongedaan maken.
    2. Controleer de gegevens die u wilt terugzetten.
    3. Klik nogmaals op Samenvoeging ongedaan maken.
  7. Als Samenvoeging ongedaan maken niet beschikbaar is, doet u deze stappen om de verwijderde persoon terug te zetten:
    1. Klik op de naam van de verwijderde persoon.
    2. Klik op Persoon.
    3. Klik op Persoon terugzetten.
    4. Voer een reden in waarom u deze persoon wilt terugzetten.
    5. Klik op Terugzetten.
    6. Controleer beide profielen. Vergewis u ervan dat beide de juiste gegevens hebben. Misschien moet u gegevens van het ene profiel naar het andere overhevelen.

Stappen (mobiele app)

1. Tik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek.
    2. Android: tik op Recente wijzigingen. Apple iOS: tik op Meer en vervolgens op Recente wijzigingen.
    3. Zoek naar een groen samenvoegingsvak.
    4. Tik op Samenvoeging ongedaan maken. Deze optie is niet zichtbaar als die voor dit profiel niet beschikbaar is.
    5. Licht toe waarom en tik op Samenvoeging ongedaan maken.
    6. Het vak is nu bruin, en heet ‘Samenvoeging ongedaan maken’. Om gegevens in een teruggezet profiel te bekijken, tikt u onder Teruggezette persoon op de betreffende naam.

Stappen (Stamboom Lite)

In Stamboom Lite is op dit moment geen oplossing voor onjuiste samenvoegingen voorhanden.

Aanverwante artikelen

Hoe geef ik aan dat duplicaten niet overeenkomen in Stamboom?
    Hoe repareer ik in Stamboom een samenvoeging met gegevens van meerdere mensen?