Hoe voeg ik in Stamboom een niet-verbonden persoon toe?

U kunt personen toevoegen die niet met uw familielijn verbonden zijn.

U kunt een niet-verbonden persoon toevoegen die waarschijnlijk een familierelatie heeft die u niet kunt verifiëren. U kunt bijvoorbeeld mensen toevoegen die dezelfde achternamen hebben en in hetzelfde kleine geografische gebied woonden als voorouders die u al kende.

Tip: als u een niet-verbonden persoon toevoegt, schrijf dan het ID-nummer van het nieuwe profiel op of volg die persoon, zodat u het profiel later snel kunt terugvinden.
Tip: om uw bijdragen aan de website te vinden, klikt u op Mijn bijdragen en vervolgens op Mijn wijzigingen. Klik op Privépersonen om niet-verbonden levende personen te vinden die u hebt toegevoegd.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch.org, klik op Stamboom en selecteer een optie in het afrolmenu.
  2. Klik in de menubalk bovenaan de pagina op Recente personen.
  3. Klik onderaan de lijst op Niet-verbonden persoon toevoegen.
  4. Voer de gegevens van de persoon in en klik op Volgende.
  5. Bekijk de zoekresultaten. Als u de juiste persoon vindt, klikt u op Persoon bekijken.
  6. Ziet u de persoon niet in de zoekresultaten, klik dan op Persoon aanmaken.

Stappen (mobiele app)

1. Open in de mobiele Stamboom-app de lijst Recente personen:
    • Android: Tik in de rechterbovenhoek op een pictogram dat op twee personen lijkt.
    • Apple iOS: Tik in de werkbalk onderaan op Recente personen.
  2. Scrol naar beneden. Als uw lijst lang is, wacht dan tot de items geladen worden en blijf scrollen.
  3. Tik op Niet-verbonden persoon toevoegen.
  4. Voer de gegevens van de persoon in en tik op Volgende.
  5. Bekijk de zoekresultaten. Als u de juiste persoon vindt, tikt u op Persoon toevoegen.
  6. Ziet u de persoon niet in de zoekresultaten, tik dan op Nieuwe aanmaken.

Stappen (Stamboom Lite)

De functie Niet-verbonden persoon toevoegen is niet in Stamboom Lite beschikbaar.

Aanverwante artikelen

Hoe voeg ik in Stamboom een familielid aan de stamboom toe?
Hoe zet ik in Stamboom een verwijderd persoonsprofiel terug?
Hoe verwijder ik een persoon uit Stamboom?
Hoe voeg ik mogelijke duplicaten in Stamboom samen?