Hoe gebruik ik FamilySearch Chat?

FamilySearch Chat is een hulpmiddel om te communiceren met mensen die informatie hebben bijgedragen aan Family Tree.

De eerste chat moet worden verzonden via de Chat-knop die u ziet wanneer u op de naam van een bijdrager in Stamboom klikt. Als u een chat verzendt of ontvangt via Stamboom, wordt de naam van de persoon overgezet naar uw lijst met contactpersonen in FamilySearch-chat.

Notitie: FamilySearch Chat is niet beschikbaar voor gebruikers jonger dan 18 jaar. Deze gebruikers kunnen echter wel deelnemen aan FamilySearch Chat via gedeelde gezinsgroepen.

Stappen (website)

Toegang tot je chats

1. Meld u aan bij FamilySearch.org.
  2. Klik in de rechterbovenhoek naast uw naam op het pictogram Chatten. Het chatpictogram wordt weergegeven door 2 spraakvakken.
  3. Er verschijnt een vak waarin u een voorbeeld van uw chats kunt bekijken. U kunt ook door de preview scrollen en op de boodschap klikken die u wilt lezen.

Chats lezen en beantwoorden

1. De pagina Chats van FamilySearch is vergelijkbaar met de meeste e-mailinboxen.
    • In de kolom aan de linkerkant ziet u een lijst met communicatiethreads.
    • In het hoofdweergavegebied aan de rechterkant ziet u het gesprek.
  2. Als u een gesprek wilt lezen of voortzetten, klikt u op de naam van de persoon in de linkerkolom van het chatvenster.
  3. Als u een bericht wilt verzenden, typt u uw chat in het kleine, rechthoekige vak onder aan het scherm.
  4. Als u klaar bent, klikt u op de verzendpijl. Het verzendpictogram bevindt zich onder het berichtvenster in de rechterbenedenhoek.

Begin een nieuw gesprek

1. Log in op FamilySearch.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina, naast uw naam, op het Chat-pictogram dat wordt weergegeven door 2 spraakvakken.
  3. Er verschijnt een pop-out chatvenster.
  4. Ga op een van de volgende manieren te werk om een privéchat te maken:

• Klik in de rechterbovenhoek van het chatvenster op het opstelpictogram dat wordt weergegeven door een vak en een potlood. Typ de naam van de contactpersoon in het zoekveld. Selecteer de persoon om een chat te starten.
    • Klik in het linkerdeelvenster op de hyperlink Privéchat maken. Typ de naam van de contactpersoon in het zoekveld. Voeg maximaal 9 personen toe.
      Notitie: Er kunnen geen extra mensen aan de chat worden toegevoegd nadat een chat is verzonden. Als je extra mensen wilt toevoegen, start je een nieuwe chat.
    • Blader door de namen van recente contactpersonen en klik op de juiste naam.
  5. Als u klaar bent, typt u uw bericht in het kleine, rechthoekige vak onder aan het scherm.

• Als u een extra regel aan uw bericht wilt toevoegen, klikt u op de Shift-toets en de Enter-toets (Shift + Enter). Als u alleen op de Enter- of Return-toets drukt, wordt het bericht verzonden.
  6. Wanneer u klaar bent met het schrijven van uw bericht, klikt u op de verzendpijl of drukt u op de Enter-toets .

Notitie: U kunt de toetsen voor het verzenden en toevoegen van regels wijzigen in uw instellingen.

Notitie: De chatfunctie is mogelijk niet beschikbaar om de volgende redenen:

• De gebruiker is jonger dan 18 jaar.
  • De gebruiker heeft geen geldige geboortedatum.
  • Het account van de gebruiker is niet ingeschakeld voor chatten.
  • Het land van de gebruiker is niet ingeschakeld voor chatten.
  • De gebruiker heeft de registratie niet voltooid.

Stappen (mobiele app)

1. Open de app Family Tree.
  2. Open het menu.
    1. iOS: Tik in de rechterbenedenhoek op de 3 balken.
    2. Android: Tik in de linkerbovenhoek op de 3 balken.
  3. Tik op Chatten.
  4. Tik onderaan het scherm op het opstelpictogram.
  5. Begin met het typen van een naam in het zoekvak 'Persoon toevoegen' of selecteer een persoon in de lijst 'Recent en mijn contactpersonen'.
  6. Typ uw bericht in het onderste deel van het scherm en tik op de verzendpijl.

Notitie: De chatfunctie is mogelijk niet beschikbaar om de volgende redenen:

• De gebruiker is jonger dan 18 jaar.
  • De gebruiker heeft geen geldige geboortedatum.
  • Het account van de gebruiker is niet ingeschakeld voor chatten.
  • Het land van de gebruiker is niet ingeschakeld voor chatten.
  • De gebruiker heeft de registratie niet voltooid.

Stappen (Family Tree Lite)

FamilySearch-berichten zijn alleen beschikbaar op de volledige FamilySearch-website en in de mobiele Family Tree-app.Opmerking

: Als een persoon overlijdt, kunnen zijn chats (via FamilySearch-chats) niet worden gedeeld met levende familieleden, omdat hun chats als privécommunicatie worden beschouwd.

Aanverwante artikelen

FamilySearch Chat - Veelgestelde vragen (FAQ's)
Hoe verwijder ik een chat in FamilySearch Chat?
Wat zijn de regels voor discussies en chats?
Hoe kan ik iemand dempen, verbergen of blokkeren zodat hij niet met mij kan chatten?
Hoe rapporteer ik misbruik, spam, ongepaste herinneringen en andere inhoud?