Kuinka luon maksuttoman käyttäjätilin lapselle?

Kuka tahansa vähintään 13-vuotias voi rekisteröityä FamilySearch-käyttäjätilin haltijaksi ilman vanhempien lupaa.

8–12-vuotiaat lapset voivat rekisteröidä FamilySearch-käyttäjätilin vanhempiensa luvalla. Käyttäjätilin voi luoda joko osoitteessa jeesuksenkristuksenkirkko.org tai familysearch.org.

Lapset, joilla jo on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon käyttäjätili, voivat kirjautua sisään familysearch.org-sivustolle käyttämällä kyseisen käyttäjätilin käyttäjätunnusta ja salasanaa napsauttamalla verkkosivustolla Kirjaudu kirkon käyttäjätilillä.

Luvan myöntäminen osoitteessa jeesuksenkristuksenkirkko.org

Vanhemmat ja lapsen lailliset huoltajat, jotka ovat Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäseniä, voivat luoda käyttäjätilejä ja antaa luvan osoitteessa jeesuksenkristuksenkirkko.org. Vanhemmat voivat myös vaihtaa lastensa salasanat ja poistaa lastensa käyttäjätilit.

Ohjeita saat kirjautumalla käyttäjätilillesi osoitteessa jeesuksenkristuksenkirkko.org, avaamalla tilisi asetukset ja napsauttamalla Ohje.

Luvan myöntäminen osoitteessa familysearch.org

Vanhemmat ja lapset voivat luoda käyttäjätilejä myös osoitteessa familysearch.org. Kirkon jäsenyyttä ei vaadita.

Tiliä luotaessa vanhempi tai huoltaja voi valita yhden kolmesta tavasta valtuuttaa laillisesti lapsi rekisteröitymään FamilySearchiin.

• Kirkon jäsennumero (suositeltu vaihtoehto myöhempien aikojen pyhille)
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero tekstiviestiä varten

Käyttäjätiliä luotaessa vanhemman suostumuskoodi lähetetään vanhemman tai huoltajan sähköpostiosoitteeseen tai tekstiviestinä puhelinnumeroon (ellei käyttäjätiliä luoda kirkon jäsennumeron avulla). Ilmoita myös käyttäjätilin palautusmenetelmä siltä varalta, että lapsesi unohtaa kirjautumistietonsa. Kirkon jäsennumeron avulla luoduilla käyttäjätileillä samaa numeroa käytetään myös käyttäjätilin palauttamiseen.

Tämän artikkelin loppuosassa kuvaillaan, kuinka käyttäjätili luodaan FamilySearchissa.

Vaiheet (familysearch.org)

Voit luoda käyttäjätilin 8–12-vuotiaalle lapselle noudattamalla seuraavia vaiheita:

1. Mene FamilySearchiin ja valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista:
    • Siirry selaimella familysearch.org-sivustolle ja valitse Luo tili.
    • Avaa Family Tree tai Muistot -mobiilisovellus ja valitse Luo ilmainen tili.
  2. Kirjoita lapsen tiedot Tilin luominen -lomakkeelle ja napsauta Jatka.
  3. Vanhemman tai huoltajan suostumus tarvitaan -valintaikkuna avautuu. Voit antaa luvan:
    • kirkon jäsennumerolla (ks. vaihe 4)
    • tekstiviestillä (ks. vaihe 5)
    • sähköpostilla (ks. vaihe 6)
  4. Antaessasi vanhemman suostumuksen jäsennumerolla, toimi seuraavasti:
    1. Valitse Käytä vanhemman kirkon jäsennumeroa (suositeltava vaihtoehto).
    2. Kirjoita oma (vanhemman tai huoltajan) jäsennumerosi. Napsauta sitten Jatka.
    3. Kirjoita lapsesi jäsennumero ja valitse Jatka.
    4. Täytä lomakkeen muut kentät ja napsauta Luo tili.
    5. Kirjaudu FamilySearch-käyttäjätilille viimeistelläksesi rekisteröinnin. Jos lapsesi unohtaa kirjautumistietonsa, tilin palauttamiseksi tarvitaan kirkon jäsennumero.
  5. Voit antaa vanhemman suostumuksen tekstiviestillä noudattamalla seuraavia vaiheita:
    1. Antaessasi luvan tekstiviestillä, valitse pudotusvalikosta Kysy vanhemmalta ja anna puhelinnumero tekstiviestiä varten. Napsauta kohtaa Jatka.
    2. Täytä lomakkeen muut kentät ja napsauta Luo tili. Vanhemmalle tai huoltajalle lähetetään vanhemman suostumuskoodi tekstiviestinä.
    3. Seuraavassa ikkunassa vanhempaa tai huoltajaa pyydetään antamaan tekstiviestillä lähetetty vanhemman suostumuskoodi. Anna koodi ja napsauta Jatka.
    4. Anna seuraavaksi puhelinnumero tai sähköpostiosoite käyttäjätilin palauttamiseksi siltä varalta, että lapsesi unohtaa kirjautumistietonsa.
    5. Jos valitsit palautusmenetelmäksi tekstiviestin, anna puhelimeesi lähetetty koodi ja valitse Lähetä.
    6. Jos valitsit sähköpostin, avaa sähköpostiviesti ja valitse Viimeistele rekisteröinti.
    7. Kirjaudu FamilySearch-käyttäjätilille viimeistelläksesi rekisteröinnin.
  6. Voit antaa vanhemman suostumuksen sähköpostitse noudattamalla seuraavia vaiheita.
    1. Käyttäessäsi sähköpostia, valitse pudotusvalikosta Kysy vanhemmalta ja anna sähköpostiosoite. Napsauta Jatka.
    2. Käyttäjätilin luominen jatkuu. Täytä lomakkeen muut kentät ja napsauta Luo tili. Linkki huoltajan suostumukseen lähetetään annettuun sähköpostiosoitteeseen.
    3. Seuraavassa ikkunassa pyydetään antamaan vanhemman tai huoltajan sähköpostiin lähetetty vanhemman suostumuskoodi. Anna koodi ja napsauta Jatka.
    4. Anna seuraavaksi puhelinnumero tai sähköpostiosoite käyttäjätilin palauttamiseksi siltä varalta, että lapsesi unohtaa kirjautumistietonsa.
    5. Jos valitsit palautusmenetelmäksi tekstiviestin, anna puhelimeesi lähetetty koodi ja valitse Lähetä.
    6. Jos valitsit sähköpostin, avaa sähköpostiviesti ja valitse Viimeistele rekisteröinti.
    7. Kirjaudu FamilySearch-käyttäjätilille viimeistelläksesi rekisteröinnin.

Vahvistussähköposti tai -tekstiviesti ei saavu

Jos lupa- tai vahvistussähköposti tai -tekstiviesti ei saavu heti, käyttäjätiliäsi koskeva edistyminen tallennetaan 48 tunniksi. Tänä aikana voit antaa luvan jollakin seuraavista tavoista:

• Kirjaudu käyttäjätilillesi osoitteessa jeesuksenkristuksenkirkko.org ja anna suostumuksesi tilisi asetuksista (myöhempien aikojen pyhille).
  • Tarkista tekstiviestisi tai sähköpostisi päivän ajan. Jos vahvistusviestiä ei tule, palaa familysearch.org-sivustolle ja valitse Kirjaudu sisään. Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, ja FamilySearch auttaa sinua luomaan käyttäjätilin loppuun.

Lapsella on jo käyttäjätili

Jos saat jonkin seuraavista virheilmoituksista, lapsella todennäköisesti on jo käyttäjätili:

• ”Tämä käyttäjätili saattaa jo olla olemassa.”
  • ”Antamasi tekstiviestipuhelinnumero on jo annettu toisen käyttäjätilin yhteydessä.”
  • ”Tämä jäsennumero on jo annettu toisen käyttäjätilin yhteydessä.”

Tässä tapauksessa napsauta Kirjaudu sisään. Sen jälkeen, jos lapsi on unohtanut käyttäjätunnuksensa tai salasanansa, suorita jompikumpi tai kumpikin seuraavista toimenpiteistä:

• Palauta käyttäjätunnus napsauttamalla Käyttäjätunnus unohtunut.
  • Vaihda salasana napsauttamalla Salasana unohtunut.
  • Jos kohtaat ongelmia, joskus auttaa, kun vaihdat toiseen internetselaimeen kuten Chrome, Edge, Firefox tai Safari.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka pyydän, että FamilySearch lähettää uudelleen vahvistussähköpostiviestin käyttäjätililleni?
Kuinka pyydän vahvistuskoodin lähettämistä uudelleen FamilySearch-käyttäjätilini aktivoimiseksi?
Kuinka luon kirkon käyttäjätilin osoitteessa jeesuksenkristuksenkirkko.org?