Kuinka käytän FamilySearch-chattia?

FamilySearch-Chat on väline, jonka avulla voi olla yhteydessä ihmisiin, jotka ovat antaneet tietoja Family Treehen.

Ensimmäinen keskustelu täytyy lähettää chat-painikkeen kautta, jonka näet, kun napsautat Family Treessä avustajan nimeä. Chatin lähettäminen tai vastaanottaminen Family Treen kautta siirtää henkilön nimen yhteystietoluetteloosi FamilySearch Chatissa.

Muistiinpano: FamilySearch Chat ei ole saatavilla alle 18-vuotiaille käyttäjille. Nämä käyttäjät voivat kuitenkin osallistua FamilySearchin chattiin jaettujen perheryhmien kautta.

Vaiheet (verkkosivusto)

Käytä keskustelujasi

1. Kirjaudu sisään FamilySearch.org -sivustolle.
  2. Napsauta nimesi lähellä oikeassa yläkulmassa chat-kuvaketta. Chat-kuvaketta kuvaa kaksi puheruutua.
  3. Näyttöön tulee ruutu keskusteluiden esikatselemista varten. Voit myös vierittää esikatselussa ja napsauttaa viestiä, jonka haluat lukea.

Lue keskusteluja ja vastaa niihin

1. FamilySearch-keskustelusivu on samanlainen kuin useimmat sähköpostilaatikot.
    • Vasemmalla olevasta sarakkeesta näet luettelon viestiketjuista.
    • Pääkatselualueella oikealla näet keskustelun.
  2. Voit lukea keskustelun tai jatkaa sitä napsauttamalla keskusteluikkunan vasemmassa sarakkeessa olevaa henkilön nimeä.
  3. Lähetä viesti kirjoittamalla keskustelusi näytön alareunassa olevaan pieneen suorakulmioon.
  4. Kun olet valmis, napsauta lähetä-nuolta. Lähetä-kuvake on oikeassa alakulmassa olevan viestiruudun alla.

Aloita uusi keskustelu

1. Kirjaudu sisään FamilySearchiin.
  2. Napsauta sivun oikeassa yläkulmassa nimesi lähellä Chat-kuvaketta , jota edustaa 2 puheruutua.
  3. Esiin tulee ponnahdusikkuna.
  4. Jos haluat luoda yksityisen keskustelun, toimi seuraavasti:

• Napsauta keskusteluikkunan oikeassa yläkulmassa laatikon ja kynän edustamaa kirjoitus-kuvaketta . Kirjoita henkilön yhteyshenkilö-nimi hakukenttään. Aloita keskustelu valitsemalla henkilö.
    • Napsauta vasemmanpuoleisessa paneelissa kohtaa Luo yksityinen keskustelu-hyperlinkkiä . Kirjoita yhteyshenkilön nimi hakukenttään. Lisää enintään 9 henkilöä.
      Huomautus: Keskusteluun ei voi lisätä muita henkilöitä, kun keskustelu on lähetetty. Kun haluat lisätä lisää henkilöitä, aloita uusi keskustelu.
    • Selaa viimeisimpien yhteyshenkilöiden nimiä ja napsauta oikeaa nimeä.
  5. Kun olet valmis, kirjoita viestisi näytön alareunassa olevaan pieneen suorakulmioon.

• Jos haluat lisätä viestiinne ylimääräisen rivin, napsauta Shift ja Enter-näppäintä (Shift + Enter). Viesti lähetetään painamalla vain Enter - tai Return-näppäintä .
  6. Kun olet kirjoittanut viestisi, napsauta lähetä-nuolta tai paina Enter-näppäintä .

Huomautus: Voit vaihtaa näppäimiä rivien lähettämistä ja lisäämistä varten asetuksissasi.

Huomautus: Chat-ominaisuus ei ehkä ole käytettävissä seuraavista syistä:

• Käyttäjä on alle 18-vuotias.
  • Käyttäjällä ei ole kelvollista syntymäaikaa.
  • Käyttäjän tili ei ole chat-käytössä.
  • Käyttäjän maa ei ole käytössä chatissa.
  • Käyttäjä ei ole suorittanut rekisteröintiä loppuun.

Vaiheet (mobiilisovellus)

1. Avaa Family Tree -mobiilisovellus.
  2. Avaa valikko.
    1. iOS: Napauta oikeassa alakulmassa olevaa 3 palkkia.
    2. Android: Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa kolmea palkkia.
  3. Napauta Chat.
  4. Napauta näytön alareunassa olevaa kirjoituskuvaketta.
  5. Ala kirjoittaa nimeä hakukenttään "Lisää henkilö" tai valitse henkilö "Viimeaikaiset ja yhteystiedot" -luettelostasi.
  6. Kirjoita viestisi näytön alaosaan ja napauta Lähetä-nuolta.

Huomautus: Chat-ominaisuus ei ehkä ole käytettävissä seuraavista syistä:

• Käyttäjä on alle 18-vuotias.
  • Käyttäjällä ei ole kelvollista syntymäaikaa.
  • Käyttäjän tili ei ole chat-käytössä.
  • Käyttäjän maa ei ole käytössä chatissa.
  • Käyttäjä ei ole suorittanut rekisteröintiä loppuun.

Vaiheet (Family Tree Lite)

FamilySearch-viestit ovat käytettävissä vain koko FamilySearchin verkkosivustolla ja Family Treen mobiilisovelluksessa.

Huomautus: . Jos henkilö kuolee, hänen keskusteluitaan (FamilySearch-chatissä) ei voi jakaa elävien sukulaisten kanssa, koska heidän keskustelujaan pidetään yksityisenä viestintänä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

FamilySearch Chat – Usein esitettyjä kysymyksiä (FAQ)
Kuinka poistan keskustelun FamilySearch-chatissa?
Mitkä ovat keskustelujen ja chattien säännöt?
Kuinka mykistän, piilotan tai estän jotakuta keskustelemasta kanssani?
Kuinka raportoin väärinkäytöstä, roskapostista, sopimattomista muistoista ja muusta sisällöstä?